Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Kukla Zsolt ˝építi˝ civil életét

Hódmezővásárhely - Az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli játékosa, a 33 éves Kukla Zsolt búcsút intett a kosárlabdázásnak. Döntését az indokolta, hogy munkáját és a sportot az utóbbi hónapokban már nem tudta összeegyeztetni.
– Azért hagytam abba a kosárlabdázást, mert az utóbbi hónapokban már nem bírtam összehangolni a sportot a civil életemmel, vagyis a munkámmal – indokolta döntését a 33 éves Kukla Zsolt, aki az elmúlt szezonban a B csoport 14. helyén végzett EnterNet Vásárhelyi Kosársuli együttesét erősítette centerposzton.

– Korábban heti négy-öt tréningen vettem részt, a bajnokság utolsó két hónapjában azonban már egyen sem; így jártam meccsekre, ami nem volt korrekt a többiekkel szemben. Az edzetlenség a produkciómon is meglátszott, nem voltam elégedett magammal, és sajnos a csapat is várakozáson alul teljesített a pontvadászatban.

Kukla (felemelt kézzel) a jövőben a mukájára koncentrál. Archív fotó: Tésik Attila
Kukla (felemelt kézzel) a jövőben a munkájára koncentrál.
Archív fotó: Tésik Attila

Kukla korábban a Szegedben, 1 évig Franciaországban és a Vásárhelyi Kosársuliban pattogtatott, legjobb eredményét (9. helyezés) a Tisza-partiakkal, a Szedeákkal érte el. Az elitben, vagyis az A csoportban a szegediekkel és a vásárhelyiekkel is szerepelt. A gépésztechnikusi és tanári végzettségű kosaras 2004-től munka mellett sportolt, 2009-től a Szedeák korábbi névadó szponzoránál, a Dél-Konstrukt Kft.-nél dolgozik Budapesten. Építésszervezéssel foglalkozik, Csongrád megyében is több helyen dolgozott Szatymaztól Szegedig, de akadt feladata Nyírbátorban is. Az utóbbi időben a panelprojektek tartoznak a hatáskörébe, jelenleg négy-öt fut egyszerre, ő a felelőse mindegyiknek.

– Megtaláltam a számításomat, az építőiparban képzelem el a jövőmet. De nem akarok végleg elszakadni a kosárlabdától sem, ha időm engedi, szívesen játszanék alacsonyabb osztályú együttesben, vagy lejárnék edzésre, akár például a Kosársulihoz. Elek Andrással, a vásárhelyi klub edzőjével, elnökével nem haraggal váltunk el egymástól, megértette az indokaimat. Edzősködésben nem gondolkodom, az a munkahelyi elfoglaltság miatt szintén nem férne bele a napjaimba – árulta el Kukla Zsolt.

Olvasóink írták

 • 4. kakoszeged 2012. július 17. 11:59
  „Szia Zsolti!
  Jó volt rólad olvasni! :)
  Üdv: Katás (Móra)”
 • 3. Aniti 2012. július 17. 09:01
  „Szia Zsolti!
  Jó volt rólad olvasni! :)
  Üdv: Daróczi Anita (Jugyu)”
 • 2. Ganxta 2012. július 16. 15:02
  „Sok sikert Zsolti!!!”
 • 1. Jorgosz 2012. július 16. 14:49
  „Kár érte, de teljesen érthető a döntése. Sok sikert neki. Nagyon össze kell kapnia magát a Kosársulinak. Jön a Salgótarján, Kecskemét válogatottakkal. És hát a tavalyi évad elég gyötrelmes volt. Kellene egy igazi magas játékos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi pókeres milliói: Vizsnyiczai Zsolt 131. lett a WSOP-n

Kiváló játékkal a 131. helyen végzett a póker-világbajnokságnak is mondott 43. WSOP 10 ezer dolláros nevezési díjú főversenyén Vizsnyiczai Zsolt. Tovább olvasom