Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Kulacsik Tamás Risoulban kötött először lécet a lábára

Már hagyomány a Makó FC labdarúgócsapatánál, hogy a téli felkészülés elején – szigorúan fakultatív alapon – a gárdából bárki kipróbálhatja sítudását. Kolozsvári János edző vezetésével a zöld-sárgák néhány játékosa ilyen célból egy hetet Franciaországban töltött.
Egy évtizede, hogy az év ezen szakaszában a Makó FC játékosai több ezer méter magasban gyűjtik az erőt. A sorozat Szlovéniával és Ausztriával kezdődött, aztán a legutóbbi öt évben Franciaország hegyi terepeit igyekeztek meghódítani a Maros-partiak.

– Az elmúlt hetet a Briançontól negyven kilométerre található Risoulban töltöttük – tájékoztatott Kolozsvári János, az MFC edzője. – 1850 méter magasban laktunk, a sítudásunkat pedig 2700 méter magasban próbálhattuk ki.

A makói küldöttségben a Makó FC-t a tréner mellett Kulacsik Tamás, Podonyi Norbert, Schreiber László, valamint három ifista képviselte. Valamennyiük számára felejthetetlen élményként marad meg a túra, különösen Kulacsiknak, aki Risoulban kötött életében először lécet a lábára.

Kolozsvári Jánosék Franciaországban síeltek.
Fotó: DM/DV

– A keretből Szamosszegi Gábor és Csamangó Tamás is síelni volt, ők főiskolájukkal a szlovéniai Bovinjban száguldoztak – folytatta az edző. – A beteg Dálnaki Csanád és a talpcsonttörést szenvedett Varga Róbert kivételével a többiek Ménesi Gábor elnök, valamint Kovács Gábor erőnléti tréner irányításával itthon gyakoroltak. Mostantól kezdve újra együtt folytatjuk a felkészülést. Sok idő nem áll rendelkezésünkre, március 2-án már a listavezető Kecskemétet fogadjuk a bajnoki nyitányon.

A Makó FC a héten két edzőmérkőzésen lép pályára: szerda este 6 órától Békéscsabán, szombaton 11-től Orosházán játszanak Magyar Györgyék.

Változások a keretben

Eddig csak az dőlt el, hogy Kis Krisztián távozott a Makó FC-ből, a ballábas játékos a HFC-be igazolt. A kérdőjeles kategóriában hárman vannak: nem elképzelhetetlen, hogy Bakos Ádám a HFC-ben, Csamangó Tamás pedig az Algyőben kölcsönjátékosként szerepel tavasszal. A Fehérvárról kölcsönkapott Gévay Zsolt sorsa sem tisztázódott még, a remek őszt produkált védő a horvát Varazdin együttesénél van próbajátékon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cipruson játszunk a szlovákok ellen

A magyar labdarúgó-válogatott története során szerdán negyedszer lép pályára Szlovákia ellen… Tovább olvasom