Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Kulcsemberek nélkül: Honvéd-Szeged Beton 12-6

A kezdeti szoros eredményt követően sima győzelmet aratott a Groupama Honvéd hazai pályán a Szeged Beton ellen a Vodafone férfi vízilabda OB I 23. fordulójában.
Groupama HONVÉD - Szeged Beton VE 12-6 (4-3, 3-2, 2-0, 3-1)

Vodafone férfi vízilabda OB I 23. forduló
Budapest, Kőér utca. Vezette: Horváth, Kun.

HONVÉD: Gergely - Bátori, Jansik 2, Szívós 4, Tóth M. 2, Gór Nagy 1, Hárai 2. Csere: Székely, Simon, Salamon 1, Angyal, Hangody, Mátyás. Edző: Vad Lajos.

BETON: Baksa - Kiss, Busila, Juhász 1, Molnár, Kayes 1, Török 3. Csere: Younger, Somogyi, Vindisch, Varga 1, Lehmann. Edző: Kásás Zoltán.

Emberelőny: 9/5  ill. 13/4.

Ötméteres: 2/0 ill. 1/1.

Kiállítás, cserével végleg: Vindisch (15. perc), Molnár (17. perc).

Kipontozódott: Jansik, Bátori.

Piros lap: Juhász György.

Kásás Zoltán: Két sérültünk mellé két végleges kiállításunk volt, ráadásul pocsékul lőttünk, amit a Honvéd rendre kihasznált. Eleget gyakoroltuk edzésen, de itt semmi nem valósult meg. Ráadásul cserém se volt, a vízben lévő játékosok így elfáradtak.


A második félidőre összeroppant a Szeged, kulcsemberek nélkül fejben nem tudta a nyomást tartani a Beton. A kezdeti izgalmas és szoros meccs vége sima Honvéd győzelem lett.

4. negyed (3-1)

8. perc:
Labdát szerez a Honvédtól a Szeged, fórban indulhatnak, Tóth marad fent a kapunál. Jön egy rendes fór is, és egy ötméteres. Már skandálja a pesti publikum, hogy szép volt fiúk! Török kegyetlenül bevágja. Úszkálnak a csapatok, 12-6 a vége.

7. perc: Kayes nagyon akar, de csak újabb kapufa lett a vége. Gór Nagy iramodik meg, Baksa jön ki jól a kapuból. Kiss Csaba bombája jön le a blokkról, de a kipattanó is a Honvédé. Már semmi nem megy.

6. perc: Szívós a negyediket is behúzza...legalább kevésbé fájó vereség lenne! 11-5. Salamon se hagyja abba, még rátesz egy lapáttal. 12-5.

5. perc: Szegedi fór, Kayes egyedül középen, Kiss mégis rádobja. Beletörődtek már a szegediek...

4. perc: Jansik mozdul el jó irányba, simán lő el a blokk mellett. Megvan a tíz gól... 10-5.

3. perc:
Továbbra se jön össze, Somogyi tehetetlen Gergellyel szemben. Baksa továbbra is pazarul véd, ha ő ma nem lenne... Időt kér Vad Lajos.

2. perc: Somogyi kapásból, Gergely átrepül keresztbe a kapun. Marad itt a labda.

1. perc: A Honvédé a labda, majd Juhász szereli Szívóst. Török messziről, Gegelynek gyerekjáték.


3. negyed (2-0)

8. perc:
A kapufa menti meg a Szegedet, de gyorsan próbálkozhatnak újra, a Honvédnál a labda. Hárai csavarját kiüti Baksa, az utolsó negyed előtt 9-5.

7. perc: Előnyben a Beton, kötelező gólt lőni belőle. Időt is kér Kásás Zoltán. Somogyi kezéből kiesik a labda, Tóth Márton indulna meg vele, Somogyi húzza vissza - a bírók szerint. Jön a Honvéd fór, meg az időkérés is.

6. perc: Összeállt a Honvéd védelme, Szívós blokkolja Kayest. Somogyi hagyja el Szívóst, de Baksa véd. A labda viszont marad a fehérsapkásoknál.

5. perc: Szívós nagyon összeszedte magát, a vízről összeszedett labdát csúsztatja be Baksa mellett. 9-5. Busila igyekszik, de Gergelynek képtelenség gólt lőni.

4. perc: Gergely is elemében, Török próbálkozását szedi le.

3. perc: Angyal lövi telibe a blokkot, ezért most hálásak vagyunk. Vindisch négyperces kiállítása most járt le, Kiss a vízben.

2. perc: Kayes küzd, már egyedüli centerként. Somogyi is szétforgácsolja a kapufát, hol van ilyenkor Fortuna?

1. perc: Török hozza el a labdát, de máris a Honvéd támad. Tóth fogja vissza a szegedi védőket, Gór Nagy ziccerben, bent is van. 8-5. Molnárt is cserével kiállítják. Ez már vicc.
 
Az első negyed parádéja után minden esélye megvolt a Szegednek a bravúrra. Bár kettővel mennek Szívósék, a játékban benne van még a javítás.

2. negyed (3-2)

8. perc:
Jönnek a kiállítások, ami csak a statisztikát módosítják, hiszen egálban vannak a csapatok. Nem sokáig, mert még egy honvédos kimegy, majd Török bombája landol Gergely kapujában. A félidőben 7-5.

8. perc: A végsőkig kijátssza a Honvéd a támadást, de Székely lövését kiüti Baksa. Juhász György, a Szeged Beton technikai vezetője kap piroslapot reklamálásért.

7. perc: Szívósnak nincs ellenszere, szabaddobásból állítja vissza a háromgólos fővárosi vezetést. Lövés közben eltalálja Busilát, a csuklóját fájlalja, megy is az orvos. Vindisch kap 4 perces cserés kiállítást ütésért! Miért? Kimarad a hazai ötméteres, ez legalább nyugtat. 7-4.

6. perc: Itt a lehetőség, Salamont küldik ki a bírók. Varga most behúzza! 6-4.

5. perc: Török Kayesnek, szép lövés, de az a kapufa! Gergely ujjheggyel tolta ki. Gór Nagyot blokkolják a szegediek, ezt megúsztuk.

4. perc: Youngerével Gergely tesz hasonlóképp.

3. perc: Angyal gyenge lövését simán szedi le Baksa.

2. perc: Megállt a szegedi parádé, Hárai ismét, már 6-3. Varga marad egyedül Gergellyel szemben, de telibe vágja a kapust. De kár érte!

1. perc: Török simán hozza el a labdát, de Kayeshez nem jut el a labda, jöhet a Honvéd. Előnyben a hazai gárda, Szívós átdobja az egész Szegedet, Hárai emelkedik ki, Baksa már tehetetlen volt. 5-3.

1. negyed (4-3)

8. perc:
Jön a harmadik előny, de a harmadik gól nincs meg. Molnár távolról próbálkozik, de Tóth blokkol. Újra megúsznak a hazaiak, de Baksa jó ütemben jön ki. Majdnem egyenlítés lett a negyed vége, Kayes kapása centikkel ment félre. Marad a 4-3.

7. perc: Török ejtése rossz, Szívós marad fent, indul és ha Szívós indul...igen, újra vezet a Honvéd. 4-3.

6. perc: Gyorsan jön a válasz, Török fórból egyenlít. 3-3. Bátori ziccerben, ráadásul fórban a Honvéd, de Baksa parádézik! De kellett!

5. perc: Vindisch lő távolról, de nem jó. Busilát másodjára is kiszórják, Jansik él is a lehetőséggel. Vezetnek a hazaiak. 3-2.

4. perc: Busila sistergős bombáját Gergely üti ki, ez fájhatott. A labda mindenesetre marad a Szegednél. Újabb szegedi kontra... Hárai küzd Kiss ellen, a szegedi ellen ítélnek. Ötméteres. Ilyet?! Tóth Márton a kapufára vágja, majd a a kipattanó már gond nélkül a kapuban landol. Baksa jogosan teszi szóvá, miért nem indultak be a társak. 2-2.

3. perc:
Kayes helyzetben, de sajnos középre tartott a lövés, Gergely könnyedén védi. De a labda marad itt. Nem sokáig, Kayesnél fújnak kontrát. Előnyben a Honvéd, de Baksa hatalmasat véd! Ez meleg volt!

2. perc: Megvan az első fór is, Juhász beadására Kayes emelkedik ki, könnyedén pöccint a Honvéd kapuba. 1-2. Gór Nagy távolról, Baksa első védése is megvan.

1. perc: Török-Tóth párharcot bár utóbbi nyerte, mégis a Szegedé a labda. Juhász rosszkéz oldalról ejti át Gergelyt, szép bemutatkozás! 0-1. Tóth Mártonnak se kellett sok, pillanatok alatt kilövi a rövid alsót. 1-1.

20.15: A Honvéd névsorában ott van a három meccses eltiltását töltő Mátyás is. Az ő helyére nem lehet új játékost nevezni, de ma még nem láthatjuk a medencében.

20.10: Folyik a bemutatás, jó a hangulat a Kőér utcában. Kelleni is fog majd a fiúknak, az már biztos. A klub ingyenesen hozta fel a drukkereket a fővárosba, így a szegedieknek is meglesz a jótorkú szurkolótábora.

Korábban

A múlt heti, Fradi elleni meccsel kezdődően a bajnokság befejezéséig már csupa rangadó vár a Szeged Beton pólócsapatára. A zöld-fehéreket nagy csatában, Younger 25 másodperccel a vége előtt dobott góljával 10–9-re verték, a mai, Honvéd elleni összecsapáson is a három pont megszerzéséért ugranak vízbe a Tisza-partiak. Ősszel hazai medencében sikerült nyerniük, akkor 10–7 állt a mérkőzés végén az eredményjelzőn.

– A meccs közeledtével egyre több emlékkép ugrik be arról az összecsapásról – közölte a Szeged pólósa, Török Béla. – Volt egy támadásuk, amikor teljes tanácstalanság látszódott a honvédosok arcán, nem tudtak mit kezdeni a védekezésünkkel. Nem bánnám, ha ma is hasonlót észlelnék.

A Honvé skalpjáért mennek Törökék a Kőér utcába. Fotó: DM/DV
A Honvéd skalpjáért mennek Törökék a Kőér utcába.
Fotó: DM/DV

Azzal azért a válogatott játékos is tisztában van, hogy a mai mérkőzés „rázósabbnak" ígérkezik, ugyanis Szegeden sérülés miatt sem Hárai, sem pedig Székely (ezúttal az eltiltott Mátyás hiányzik majd) nem lehetett ott a vízben. A Honvéd erejét jól mutatja, hogy a válogatott keretében hat játékossal (Gergely, Szivós, Gór-Nagy, Hárai, Bátori, Salamon) van jelen.

– Nem a véletlen műve, hogy a Vad-legénység megnyerte a magyar kupát, jó csapat, de mi is erősek, motiváltak vagyunk – folytatta Török. –
A hét elején a válogatott szentendrei összetartásán a vállsérüléssel bajlódó, góllövőlista-vezető Szivós Marci nem lőtt kapura, de egy ilyen rangadót senki sem akar kihagyni, ilyenkor „Péntek doktor" csodákra képes... Nagy bravúr lenne a Honvéd skalpjának begyűjtése, ez a tervünk, miként utána a Szolnok ellen is nyerni akarunk, és a Vasas otthonában sem lennénk esélytelenek. A közelgő rájátszásra kivetítve ezek egytől egyig olyan meccsek, amelyeken minden pontnak óriási a jelentősége.

Olvasóink írták

  • 2. Elendur 2011. március 19. 04:41
    „basssssssz, mi a megoldás?”
  • 1. polgár 2011. március 18. 21:02
    „Legalább szerencsénk lenne. Hanyadik kapufát lőttük már? :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szoros meccsen kapott ki a Nyíregyháza otthonában a Szedeák

Végletekig kiélezett bajnokin 85-77-es vereséget szenvedett a Nyíregyháza otthonában a Dél-Konstrukt… Tovább olvasom