Délmagyar logó

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -5°C | 1°C

Különleges ételekkel készül az Art Hotel lapunk Az év sportolója díjátadó gálájára

Szarvasgombás borjúlábkrokett, Cajun csirkemell, kecskesajthab – néhány étel azok közül, amelyek lapunk keddi Az év sportolója díjátadó gálájára készülnek a helyszínt szolgáltató Art Hotel konyhájában.
A megye legjobb sportolóinak a legfinomabb ételek járnak – e gondolattól vezérelve látogattunk el a szegedi Art Hotel konyhájára, ahol már készülnek lapunk keddi Az év sportolója díjátadó gálájára, amelyet 44. alkalommal rendez meg a Délmagyarország és a Délvilág. Goda Gábor főszakács fejében összeállt az étlap egy része, bár minden részletet nem akart elárulni.

– Megtiszteltetés, hogy mi lehetünk a gála házigazdái, és egyúttal nagy kihívás, hogy világklasszis sportolók számára kell finomságokkal készülnünk. Több ötlet is felvetődött, végül amellett döntöttünk, hogy néhány nyugat-európai fogást készítünk. Szeretnénk néhány szuvid ételt felszolgálni, amelyek egy tasakban, alacsony hőmérsékleten, nyomás alatti hőkezeléssel készülnek, emellett különleges tálalást is tervezünk – árulta el a 35 esztendős főszakács, aki a szálloda nyitása óta vezeti a konyhát.

Goda Gábor főszakács különlegességekkel készül a keddi gálára. Fotó: Frank Yvette
Goda Gábor főszakács különlegességekkel készül a keddi gálára. Fotó: Frank Yvette


Szarvasgombás borjúlábkrokett vörösbormajonézzel, avokádós Cajun csirkemell és kecskesajthab eperkompóttal is szerepel a képzeletbeli étlapon, így fejedelmi ellátásban részesülnek majd lapunk díjazottjai, akik a CE Glass üvegtrófeáival is gazdagodnak. A konyha személyzetén végignézve azonnal feltűnt, hogy Goda Gábor fiatal csapattal dolgozik.

– Tizenegy munkatársam segédkezik a konyhán, az átlagéletkor 22 év, ami rendkívül alacsonynak számít. Szeretek fiatalokkal dolgozni, olyanokkal, akik motiváltak, és meg akarják tanulni a szakmát – ez sokszor többet jelent, mint a tapasztalat. Két szinten folyik a munka, lent a raktár és az előkészítő helyiségek találhatók, fent pedig a cukrász- és a főzőkonyha – fogalmazott. Goda Gábor azt is elárulta, ősszegediként kedvence a kézilabda és a vízilabda, így elsősorban arra kíváncsi, hogy a Pick Szeged és az A-Híd Szeged játékosai mit szólnak majd az ételeihez.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Móra-kupa: hazai siker

Nem vitték sehova a serleget. Tovább olvasom