Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Kupagyőztes a Szeged Beton - itthon vannak a srácok! - galériák

Emberfeletti csatában, egy végletekig kiélezett találkozón egygólos győzelmet aratott a Szeged Beton a Honvéd ellen, így története során először nyerte meg a magyar kupát.
Buliztak a hősök

A kupagyőztes együttest 200 szurkoló várta, ünnepelte a szegedi városháza előtt. Botka László polgármester emlékplakettet nyújtott át a gárda minden tagjának. A játékosokat egyesével szólították fel a színpadra, majd miután a friss kupagyőztes egy kört alkotott, egyperces néma főhajtással emlékezett mindenki a Szeged Beton VE volt elnökére, Körtvélyessy Péterre. A hősök az ünneplést a Kárász utcai Corso Caféban folytatták.

Botka László a városházán köszöntötte a kupagyőztes Szeged Betont. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Köszöntés a Városháza előtt

A Szeged Beton együttese vasárnap délután öt óra körül érkezik Szegedre. A kupagyőztes csapatot a Széchenyi téren, a Városháza előtt köszönti Botka László polgármester. Este 19 órától pedig a Kárász utcán található Corso Caféban ünneplik a kupagyőzelmet, amire a csapat sok szeretettel várja a szurkolókat!

Kupagyőztes a Szeged Beton! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Groupama Honvéd - Szeged Beton 8-9 (1-1, 3-2, 3-3, 1-3)

Theodora férfi vízilabda magyar kupa.
Budapest, Szőnyi úti uszoda, 1000 néző. Vezette: Vogel, Juhász.

Honvéd: Gergely - Szívós 2, Kovács R., Gór-Nagy 1, Hárai, Mátyás 2, Tóth M. Csere: Angyal, Salamon 2, jansik, Hangody Gy. 1. Edző: Vad Lajos.

Szeged: Baksa – Kiss Cs.1, Kunac 1, Turzai 1, Molnár 1, Somogyi, Hegedüs. Csere: Török 1, Varga P., Kayes 1, Juhász Zs. 1, Younger 2, Bálint. Vezetőedző: Vincze Balázs.

Emberelőny: 14/3 illetve 13/4.

Ötméteres: – illetve 2/2.

Kipontozódott: Kovács R. (28. perc), Varga P. (27.perc), Somogyi (31. perc)

Vincze Balázs: Nagyon vártam erre a sikerre, edzőként még nem éltem át hasonló örömöt. Rettentően büszke vagyok a csapatra!

Juhász Zsolt: Három gólos hátrányból jöttünk vissza, csakúgy, mint a LEN-kupa győzelem esetén. De 6-3-nál is a Balázs úgy űzött-hajtott minket, mintha a győztes gólért támadtunk volna azért, mert mind a 14 játékosában vakon megbízik, és a csapat is tűzbe menne érte. Minden szurkolónak nagyon köszönjük a bíztatást, külön a Szőnyi úton szurkoló, egy vesztes női döntő után itt maradt szentesieknek, hiszen két szentesi származású játékos is van a Szegedben.

Baksa László: Borzasztóan örülök a győzelemnek, hiszen 6-3-ról sikerült felállnunk. A szívünk a helyén volt, és nyerni jöttünk. Megérdemelten nyertünk, a munkánk gyümölcsét jelzi ez a kupagyőzelem. De jövőhéttől új munka indul.

A szegedi szurkolók felállva éltetik a csapatot, a Honvéd drukkerei viszont a bírókat szidják. Emberfeletti csatát nyert meg a Szeged onnan, ahonnan nem sok csapat jött volna már vissza. Tovább folytatódik a szárnyalás!

4. negyed (1-3)

8. perc:
Tóth Márton a blokkba lő, 45 másodperc vissza. Időt kér Vincze Balázs. Fórban a Szeged, áll az egész kispad. Kayes centerből, micsoda gól!!! 12 másdoperc még, őrület! 8-9. Kettős emberhátrányban sem kapunk gól, megnyerte a magyar kupát a Beton!

Kupagyőztes a Szeged Beton! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

7. perc: Török bombáz távolról, Gergely véd, de továbbra is mi jöhetünk. 1:38 vissza. Hegedüstől veszi el Tóth Márton a labdát.

6. perc: Hegedüs beadása után Kunacot szerelik. Nem kaphatunk gólt! Nem is kapunk, Salamon durrant a reklámtáblákra. Páros kiállítás, de mi jöhetünk.

5. perc: Salamon él a lehetőséggel, megint ellép eggyel a Honvéd. 8-7. Turzai harcol ki előnyt, Kunacnak végre szerencséje van, Gergely védi be a lövését. 8-8.

4. perc: Kontra a Honvédnál is, Török indul meg a szélen, jön is a labda, csak kísérő ember nincs. Felérnek a társak, majd Jansik szereli Somogyit. Időt kér Vad Lajos.

3. perc: Tóth Márton ejtése a kapu tetejére pottyan, hála Istennek. Gyerünk fiúk, zúg a Hajrá Szeged! Jön a fór, Kunac a kapufára vágja. Marad nálunk a labda, de nem túl sokáig.

2. perc: Micsoda gól?! Juhász legalább 8 méterről talál be! Újra egál. Ha az ember itt nem kap infarktust, akkor sehol! 7-7. Rövid hazai támadás után a vezetésért rohamozhatunk. Younger most azonban nem jár túl Gergely eszén.

Kupagyőztes a Szeged Beton! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

1. perc: Hiába nyeri Török a ráúszást, a Honvéd kezdheti az utolsó játékrészt. Kettős fórban sem talál be a hazai gárda, gyerünk fiúk!

3. negyed (3-3)

8. perc:
Hangody György pattint szélről a kapuba. Ez ugyan hol ment ve? Megint kettővel vagyunk lemaradva. 7-5. Younger villan megint, újra egyre vagyunk. Szívós lövése a végén a kapufára megy. 7-6.

7. perc: Kovács Róbert megpattanó lövését fogja Baksa, nagy iramban jövünk fel. Kunac ejtését Gergely pöcköli ki, marad nálunk a labda. Nem sokáig, Kunacnál kontra.

6. perc: Megúsztuk az emberhátrányt, Hegedüs indul meg a szélen, jön a kiállítás. Micsoda izgalmak, az egész hazai kispad talpon. Török ad rossz paszt, ez ugyan kinek ment volna? De kár érte.

Kupagyőztes a Szeged Beton! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

5. perc: Valami elindult, Younger lövi szét a kaput fórban, egyre jöttünk vissza. 6-5. Szívós távolról, Baksa tolja ki. Még mindig a Honvéd jöhet.

4. perc: Előnyben a Honvéd, Tóth Márton lövése viszont csak a kapufán durran. Salamon szerzi vissza a labdát, de a ráadás sem jobb.

3. perc: Gór-Nagy is könnyedén talál be, itt most gond van. 6-3. Időt kér Vincze Balázs. Molnár harcolja ki az előnyt, Török vágja be! Gyerünk! –hangzik az utasítás tőle. 6-4.

2. perc: Nem, megint nem. A kapufáról lepattanó labda a gólvonalra esik. Mátyásé viszont iszonyat nagy gól. Először a mérkőzésen ké góllal vezet a Honvéd. 5-3.

1. perc: Juhász Zsolt nyeri a harmadik ráúszást, támadhatunk az egyenlítésért. Most izgulhatunk, Turzai lő el a kapu felett. Baksa viszont megint bravúrral védi Szívós lövését, nagyon fontos volt!

Kupagyőztes a Szeged Beton! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Hihetetlen harc megy a vízben, de ilyennek kell lennie egy kupadöntőnek. Sok a pontatlanság, de bőven van még idő feljavulni, a Honvéd se tudott elhúzni.

2. negyed (3-2)

8. perc: 
Újra előnyben, Hegedüs lövése a kapufáról a kapu elé pattan. Még szerencsénk sincs. 5 másodperccel a vége előtt Mátyás félpályáról, nekik bezzeg szerencséjük is van. 4-3.

7. perc: Újabb Baksa-védés, elkapta a fonalat. Már csak támadásban kellene javulnunk. Illetve nem mindig kontrát ítélni ellenünk.

6. perc: Salamon értékesíti a fórt. Csak el ne kapja a fonalat, mint tegnap az Eger ellen... 3-3. A Szeged is előnyben, Török viszont fejbe lövi Gergelyt.

5. perc: Gór-Nagy lövését hárítja Baksa, nagyon kellett. Gyerünk fiúk, egy gólt! Hegedüstől veszik el a bírók a labdát. Előnyben a Honvéd, időt is kérnek.

Kupagyőztes a Szeged Beton! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

4. perc: Kayes és Juhász védekezik jól, nálunk a labda. Megint kontra. Juhász megint labdát szerez, szegedi-szentesi drukkerektől hangos az uszoda.

3. perc: Jön az emberelőny, majd egyből az ötös. Molnár nem hibázik. Újra vezetünk! 2-3. Younger szereli Hárait, de nem sokkal később kontra a Betonnál.

2. perc: Szívós úszik át három emberen, ez nem Baksán múlt. 2-2. Török bombáját üti ki Gergely, marad itt a labda.

1. perc: Török és Mátyás, Salamon és Varga Péter közd a labdáért, de a miénk. Jön a fór, Kiss Csaba a blokkba vágja, Turzai meg a hálóba. Vezetünk! 1-2.

1. negyed (1-1)

8. perc:
Megint kimarad a szegedi támadás, és újra emberhátrányban vagyunk. Hárai bombáját ketten blokkolják, marad az 1-1.

Kupagyőztes a Szeged Beton! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

7. perc: Somogyi engedi el az utolsó pillanatban, de sajnos mellé. Emberelőnyben a hazaiak, Tóth Márton lövését viszont védi Baksa!

6. perc: Kovács Róbert szerel, nincs meg a vezetés. Viszont a Honvédnak sem, Somogyi bekkel hibátlanul.

5. perc: Sokáig támad a Szeged, nincs lövés, majd el is veszik a bírük a labdát. Bálint szerel a túloldalon, megint mi jöhetünk. Megvan az egyenlítés, Kiss Csaba vágja be a büntetőt! 1-1.

4. perc: Újra előnyben a Honvéd, viszont kontra ellenük. Molnár harcol ki egy emberelőnyt, Somogyi lövését védi Gergely.

3. perc: Hegedüs harcolja ki a fórt, majd Szívós szerez labdát. Ébresztő!

2. perc: Kiszorítja a Betont a hazai gárda, Bálint távolról jócskán ellő a kapu felett. Kovács Róbert lövése a blokkról megy ki.

Kupagyőztes a Szeged Beton! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

1. perc: Tóth Márton simán veri Somogyit. Mindjárt előnyben a Honvéd, Szívós be is vágja. 1-0.

11.40: Még várunk a tv-re, de most már pillanatok kérdése a rajtig. 

11.30:
Kezdődik a bemutatás, a közönség ordít, zúgnak a dudák, dobok, sípok.

Kupagyőztes a Szeged Beton! Fotó: Karnok Csaba (galéria)

11.20: Köszöntünk mindenkit a Szőnyi úti uszodából. A népszerű rádiós, Rákóczi Ferenc vezetésével a két szurkolótábor már közel fél órája hangol. A lelátók tömve, a csapatok melegítenek, 20 perc még a kezdésig.

Korábban írtuk

A második félidőre felőrölte az elfogyó Szolnokot a Szeged Beton csapata a szombati elődöntőben. A 8-4-es siker - Vincze Balázs szerint - a kiváló csapategységnek és a több mérkőzés óta pazarul működő védelemnek tudható be.

Tény, a Szeged Beton az idei évadban szárnyal, de a magyar kupa döntőjében azzal a Honvéddal kell megküzdenie a győzelemért, amely idén már megverte a Savonát és a Vasast is.

Bár annak a csapatnak, aki kétszer is fölényesen verte a bajnoki címvédő Egert, és a BL címvédő Partizant, nem sok félnivalója kell hogy legyen. Azért ne bízzuk el magunkat, az idegeinket mindenesetre készítsük!

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Zotya100 2011. november 14. 14:35
  „28., 32: maximálisan egyetértek Veletek!
  Nyilván egy polgármesternek ezer más dolga van, minthogy póló, kézilabda vagy egyéb meccsekre járjon, -- ettől még hírek szintjén nyomon követheti és nyilván követi is a sikereiket. Az pedig, hogy személyesen fogadta őket és gratulált a sikerhez, a legtermészetesebb dolog, így van ez mindenhol a világon!
  Ott voltam és ahogy én láttam, a fiúknak jólesett, hogy a város első embere személyesen köszönti őket.
  Nyilván egy fideszes képviselő ottléte is emelte volna az örömöt, de olyat nem láttam.”
 • 32. N.P. 2011. november 14. 11:29
  „Natasa, Lucia

  Amikor Overdose a csúcson volt akkor érdekes módon meglátogatta ŐT Orbán Viktor.
  Ugye neki a ló által elért eredményekhez rengeteg köze volt...
  Teljesen természetesnek tartom, hogy egy ilyen eredményt elért csapatot a város első embere fogadja.”
 • 31. Ebgondolat 2011. november 14. 09:05
  „Elképesztő, hogy egyesek még egy ekkora siker mellett is csak a polgármesterrel tudnak foglalkozni! Gondolom, ha nem állt volna a csapat mellé, akkor pedig azért kárognátok. Nektek kellene (Lucia, Natasa) súlyosan szégyellni magatokat, hogy még ilyenkor is csak a pm-el tudtok foglalkozni!
  GRATULÁCIÓ A BETONNAK! Pár hete Belgrádban is nyertek, vezetik a BL csoportot! Ez önmagáért beszél.”
 • 30. Lucia 2011. november 14. 08:14
  „27.
  Szerintem is gusztustalan a pm viselkedése. Amihez nem sok köze van, ott is próbál előtérben maradni. Reméljük nem sokáig, már nagyon várja Mesterházy barátja a fővárosban! Mielőbb induljon!
  A másik!
  Írják már meg és terjesszék is, hol lehet ezeket a fiúkat, a Szeged Betont anyagilag támogatni? Most tényleg megérdemelnék! Ha csak pár százan (ezren) fizetnénk be, már az is valami lenne, még ha csak pár ezer forintot is! Végre van Szegednek egy világszínvonalú csapata, akik bármikor bárkit le tudnak győzni! Használjuk ki, támogassuk őket!
  Hajrá Szeged Beton! Cél a bajnoki arany és a BEK győzelem! Nem irreális álmok!”
 • 29. zehn 2011. november 14. 07:44
  „Nem emlék plakettet,oklevelet,plecsnit kell osztogatni,hanem tenni azért,hogy ezek a fiúk ne ócska koszos ponyva alatt játszanak a világ legjobbjai ellen!!!Hol az ezerszer beígért fedett sportuszoda, kedves "sportszerető" városvezetés?”
 • 28. N.P. 2011. november 14. 07:09
  „Natasa

  Botka helyett kinek kellett volna fogadnia a csapatot?
  A portásnak vagy valamelyik tanácsnoknak, esetleg az Ifjúsági és Sportbizottság elnökének...?”
 • 27. Natasa 2011. november 14. 00:10
  „A csapatnak gratula. Botka pedig politikai nyereményhajhász. Egy meccsen sem volt kinn, de most osztja az észt!
  Gusztustalan!”
 • 26. Lucia 2011. november 13. 22:25
  „Hálás köszönet pm Úrnak, aki nagyon sokat tett e siker érdekében! (Csak el ne higgye...)”
 • 25. ivando 2011. november 13. 21:03
  „Nagyon köszöbjük! Gratula! Büszkel lehet rátok az egész város.....”
 • 24. Yucca 2011. november 13. 20:58
  „Kiváló csapat, kiváló, csupaszív edző! Ebből csak siker lehet(ett)!
  Óriási volt az ünnepi hangulat a Széchenyi téren, --- nem szégyellem, de kicsit sírtam is.
  Jó volt látni ezeknek a nagyranőtt gyerekeknek az örömét, és persze a mienket, szurkolókét is!
  Hajrá Szeged, nagyon büszke vagyok Rátok!!!!”
 • 23. 307 2011. november 13. 20:46
  „Hatalmas nagy gratula a fiúknak!!!!!!!!!!!!”
 • 22. Picim 2011. november 13. 17:32
  „Ez igen! nagyon nagy gratula!!!! :-D”
 • 21. ginie100 2011. november 13. 16:37
  „Szép volt Fiúk!
  Hajrá Beton!!!
  Egyedül csak a kommentátor volt a Honvéddal!!!!!”
 • 20. W666W 2011. november 13. 15:57
  „ELNÖK ÚR !!!!!
  KÖSZÖNJÜK AZT A MÉRHETETLEN NAGY SEGÍTSÉGET OTT FENNTRÖL IS ÉS MÉG ANNÁL TÖBBET, HOGY ÖSSZEHOZTA EZT A CSAPATOT ÉS MINDVÉGIG KITARTOTT MELLETTE CSAK AZT LEHET SAJNÁLNI HOGY EZT A SIKERT MÁR NEM ÉLHETTE MEG ....
  GRATULA a csapatnak remélem a BL ben is jönnnek tovább az eredmények csak így tovább..Elöbb utobb csak meglesz az az uszoda is csak az illetékeseknek fel kéne nyitni a szemüket hogy nem egy feneketlen kutakba kell a pénzt dobni labdarágás , kézilabda ??? ....”
 • 19. Pengemester 2011. november 13. 15:41
  „http://www.waterpolo.hu/meccsadatok/129/meccs_14596.html ez a hivatalos jegyzőkönyv, 15/3 volt a Honvéd kiállítási aránya, nem pedig 14/3, ám a lényegen mit sem változtat. 12 kihagyott emberelőnnyel NEM LEHET meccset nyerni. Ezek után bízom benne, hogy egy kicsivel több figyelmet kap ez a CSAPAT mint eddig, mert megérdemlik. Tudott dolog volt, hogy Vincze Balázs tudja milyen érzés győzni, volt miből merítenie, ezen a délelőttön végleg nagy edzővé vált.
  Egyébként érdekes dolog az uszodakérdés. Csilivili uszodát kapott Hmvhely a semmire, de jópár vidéki városban jobbak a körülmények, mint Szegeden, holott híján vannak az eredményeknek. Komolyan röhej, hogy az a város, ahonnan elindult a Szívós-dinasztia, Czene Attila, Molnár Papesz, Fodor Rajmund - nem érdemel egy valamire való uszodát? De ezt el lehet mondani Szolnokról is, ahol szintén olimpiai bajnokok sorát nevelték ki az elmúlt 60 évben. A médiahatóság működtetésére meg van 30 milliárd forint/év...ez a szégyen kérem szépen.”
 • 18. zoli100 2011. november 13. 15:01
  „Gratulálok fiúk,hatalmas csatában győztétek le az erős Honvédot.Le a kalappal előttetek.Remélem ez a szép sorozat folytatódik.A tv előtt állva néztem végig a mérkőzést és éreztem hogy 3-6nál is van visszaút,mert nagyon küzdött a csapat,mindenki harcol mindenkiért és ez példamutató.Köszönjük nektek ezt a szép vasárnapot!!!”
 • 17. Zotya100 2011. november 13. 14:34
  „Szép volt Fiúk, nagy gratula a Csapatnak!
  A közvetítés viszont nemcsak gyönge volt, de eléggé "lejtett" is a Honvéd felé. Percenként ismételni, hogy a Szeged hány ötméterest dobott, -- az ugyanúgy gól, mint a többi.
  Arról pedig, hogy a riporter szerint a Honvédnak nehezebb ellenfelek jutottak, úgymond nagyobb volt a menetelése, nem a Szeged tehet. Átlag öt Honvéd dícséretre jutott egy szegedi.
  Nem is értem, Szabó Zoli mért nem szólalt meg a meccs közben, -- nem mellettünk, csak pártatlanul és objektíven, ahogy szokott. Többször nem ártott volna "helyretenni" Léderert.
  Az utolsó emberelőnyünkkel pedig nyilván kompenzálni akarták a bírók a Honvéd kettős előnyét, amit mégsem használtak ki. Mi meg a mienket igen!
  Kayes igazi klasszis centergóllal szerezte meg a győzelmet!
  Csak így tovább, Szeged!!!!”
 • 16. Zsembi 2011. november 13. 14:09
  „"A Szeged Beton csapata 19 órakor minden szurkolót szeretettel vár a Corsó Caféban, ahol közös ünneplés lesz a fiúkkal."”
 • 15. Elendur 2011. november 13. 14:08
  „Kupagyőztes a Szeged Beton együttese!
  Történelmi siker, a Tisza-parti gárda először hódította el a Magyar Kupát.
  A csapat vasárnap 19 órától a Kárász utcán található Corso Caféban ünnepli meg a kupagyőzelmet, amelyre a csapat várja a szurkolókat!
  Szép volt fiúk!
  Este BULI!!!

  http://poloszeged.webradio.hu/cikkek/vas%C3%A1rnap-19-%C3%B3r%C3%A1t%C3%B3l-k%C3%B6z%C3%B6s-%C3%BCnnep-corso-caf%C3%A9ban”
 • 14. Lacimaci 2011. november 13. 14:07
  „Szep gyozelem gratulalok, Hajra Beton !!!!!! Kar, hogy nem lehetek ott az unneplesen..”
33 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem sokon múlt: Hungerit-BVSC 8-9 - galériával

Többször vezetett két- és három góllal is a Szentes, a végén mégis egygólos vereséget szenvedett a BVSC-től a Szőnyi úton a Theodora magyar kupa döntőjében. Tovább olvasom