Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

Kurtes: Erre kell építkezni

A szerdai Pick Szeged–Veszprém bajnoki címet eldöntő páros mérkőzés második összecsapása igazi csemegével szolgált a kézilabdát szeretőknek. A háromezer néző között felfedeztük Zoran Kurtest, a Pick új edzőjét is. A volt szerb szövetségi kapitány nagyon elégedetten nyilatkozott a látottakról lapunknak.
Zoran Kurtes (balról a második) elégedetten nyilatkozott leendő csapata játékáról. Fotó: Karnok Csaba
– Véleménye szerint a kézilabda szépsége, vagy a küzdelem dominált a mérkőzésen? – tettük fel az első kérdést a szerb bajnoki címre esélyes Vojvodina szakvezetőjének.

– Igazi döntőhangulat volt. Igaz, nem volt látványos, hiszen teljesen mindegy, hogy egy-egy csapat mennyivel nyeri a találkozót. Ennek megfelelően elsősorban a küzdelem, a hajtás dominált.

– Miben múlta felül a Pick a Veszprémet?

– A Szeged védelme sokkal határozottabban és jobban működött. Döntőnek tartom Puljezevics bravúros védéseit is. Egyébként fontosnak tartom megjegyezni a hazaiak csapategységét. Nem szabad megfeledkezni a csodálatos szegedi hangulatról. A Veszprém pedig kissé gyengébben játszott most. Én úgy láttam, hogy csak Perezben volt meg a siker elérésére az akarat.

– Egyetért azzal a megállapítással, hogy az előbb említett Perez is csak az első félidőben villogott?

– A Veszprém elmaradt a tudásától. Igaz, a szegedi védelem gondoskodott arról, hogy se Lazarov, aki feltűnően kedvtelenül játszott, se Perez ne kerüljön lövőtávolságba. Rendszerint sikerült időben kilépni rájuk. Láthattuk, hogy hányszor működött eredményesen a szegedi blokk.

– Már említette Puljezevics nagyszerű teljesítményét. Rajta kívül ki vagy kik tetszettek még?

– Mint már mondtam: a Pick mint csapat vizsgázott jelesre. De ha neveket kér, akkor mondom: Matics és Ilyés emelkedett ki a már többször is emlegetett Puljezevics mellett.
– Mit vár a következő, veszprémi összecsapástól?
– A Szegednek csak akkor van keresnivalója, ha legalább ugyanezt a teljesítményt meg tudja ismételni. Én ezt a harmadik összecsapást tartom a legfontosabbnak, hiszen 1–1 az állás. Amelyik csapat nyer, az nagy lélektani előnybe kerülhet.

– Ezentúl minden Pick-mérkőzésen ott lesz?

– Csak azt tudom előre, hogy vasárnap, a 13.15-kor kezdődőn ott leszek a lelátón. Tudja, nálunk is javában tart a bajnokság.

– Milyen helyen van a Vojvodina?

– Még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa. A Partizán, a Zvezda és mi vagyunk versenyben az első helyért. Szombaton a Lovcsen ellen játsszunk, s nagyon bízom benne, hogy akkor és másnap Veszprémben is a hozzám közel álló csapat győz.

– Kanyarodjunk még vissza egy kérdés erejéig a szerdai Pick-teljesítményhez. Elégedett lenne, ha akkor is így játszana a Pick, amikor már a csapat szakvezetője lesz?

– Erre a teljesítményre, egységes csapatjátékra lehet építeni. Úgy gondolom, hogy ezt a formát, ezt a játékot kellene stabilizálni, s továbbfejleszteni. Nagyon bízom abban, hogy ebben a munkában a játékosok megfelelő partnerek lesznek.

Szurkolói busz Veszprémbe

A Szegedi Szurkolók Egyesülete a vasárnapi újabb veszprémi bajnoki döntőmérkőzésre 7.30-kor a Szeged étterem elől különbuszt indít. Jelentkezni ehet Érdi Zsoltnál a 30/9122-957-es telefonszámon. A szervező bízik abban, hogy szegedi hangulatot teremtenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Behódoltak Henrynak

Új sorozatunkban az európai labdarúgó élbajnokságokat elemezzük, értékeljük. Az öreg kontinensen az… Tovább olvasom