Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kurtes: Nyerni megyünk!

A Pick Szeged vezetése állítja, a csapat Bresztben a Bajnokok Ligája csoportmérkőzések közül a legfontosabb előtt áll – mármint a továbbjutás szempontjából. Éppen ezért Kurtes edző a győzelmen kívül másra nem is akar gondolni.
Djurkovicsra óriási csata vár Bresztben is. Fotó: Segesvári Csaba
Breszt - Pick Szeged: holnap 15:00


Ha hét vége, akkor újabb Bajnokok Ligája csoportmérkőzés vár a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatára – legalábbis ez így lesz még ötször. Ha a Tisza-parti gárda trénere a nyíregyházi hatgólos győzelemmel végződött mérkőzésből akarna kiindulni, akkor nem valószínű, hogy a realitást venné figyelembe. Hiszen a csapat más felfogásban lép Bresztben pályára.

Labdaméret

– A társakkal jó volt az összhang, azonban számomra nagyon szokatlan volt a labda mérete – magyarázta a szerdai bajnoki után Bajusz Sándor, a Pick régi-új játékosa, aki irányítóként tért vissza abba a csapatba, ahol korábban egy évtizedet húzott már le. Majd így folytatta: – Arról van szó, hogy nyáron, Ománban majdnem női méretű labdával játszottunk, és hozzászokott a kezem. Emiatt most még furcsa volt a nagyobb labda, ezért is volt gond az első félidőben a kapuralövéseimmel. Szerintem Bresztben már nem lesz problémám – jelentette ki a volt jugoszláv és magyar válogatott.

Egy biztos, Daniel Andjelkovics nem utazik el ma hajnali négy órakor a fehérorosz ellenfélhez. A szegedi karmester, mivel a kézműtétet követően eddig semmiféle komplikáció nem merült fel, otthon követheti figyelemmel a Rádió 88 élő közvetítését a kinti mérkőzésről.

– Nagyon szeretnék játszani. Úgy érzem, rendben vagyok, de azért még konzultálok Zoran Kurtes mesterrel is – mondta Vladan Matics a tegnapi gyógykezelése után. Nagyobb a valószínűsége annak, hogy Mezei Richárd csatasorba áll, hiszen a csapatkapitány már Nyíregyházán bemelegített, végig ott ült a kispad mögött – bevetésre várva. Szerencsére a társak megoldották a két pont megszerzésének módját.

Mezei bevethető

– A bokasérülésem egyébként nagyon hamar meggyógyult, de olyankor, amikor ott megbolygatom a lábamat, akkor egy korábbi sérülésem újul ki, s azzal kínlódtam egy kicsit, de remélem, ezt már csak múlt időben mondhattam – jelentette ki Mezei Richárd.
Zoran Kurtes edző úgy tartott tegnap foglalkozást, hogy nem ismerte a Breszt játékstílusát. Állítólag ma reggel a repülőtéren kapja meg a Schaffhausentől a fehéroroszok elleni mérkőzésük felvételét.

Döntő lehet

– Annyit azért tudunk a Bresztről, ugyanúgy járt Svájcban, mint mi itthon: neki is megsérült az irányítója – keresztszalag-szakadása lett –, s amíg játszott, nagyon szoros volt a mérkőzés. Azt azonban tudjuk, csakis nagy koncentráltsággal, motivációval lehet sikeresen megvívni a számunkra nagyon fontos csoportösszecsapást. Nem téveszthet meg bennünket az, hogy tíz góllal (30–20) kikaptak, ugyanis hazai pályán félelmetes a hírük. Emellett még új csarnokot is avatnak, esetleges sikerükkel akarják ezt az eseményt emlékezetessé tenni.

A szakember befejezésként elmondta még, meggyőződése, hogy a közép-európai idő szerint 15 órakor kezdődő összecsapáson egyenletesen jó teljesítményt nyújt és nyer a Pick Szeged.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A két BL-meccs között Nyíregyházán nyert a Pick Szeged

A hazaiakat akár a Pick fiókcsapatának is kinevezhetnénk, hiszen Doros, Ulics, Nagy és Visy… Tovább olvasom