Délmagyar logó

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 12°C Még több cikk.

Kurucz István megbánta, hogy a télen leült a kispadra

A labdarúgó NB III Alföld csoportjában a Csongrádi Tiszapart SE edzőjét, Kurucz Istvánt a csapat gyenge szereplése miatt az egyesület vezetése felállította a kispadról. A tréner, bár természetesen rosszul érintette a döntés, elfogadta azt.
A számok önmagukért beszélnek: a Csongrád az eddig lejátszott hat tavaszi mérkőzéséből csak az elsőt, a Túrkeve ellenit nyerte meg, a Szarvastól, a Bajától, a Szolnoki Spartacustól, az Újszásztól és végül a Kiskunfélegyházától is kikapott. Nem csak a begyűjtött három pont édeskevés, a gárda gólkülönbsége is riasztó: 8–22. Ezek után nem csoda, hogy az egyesület elnöksége lépésre szánta el magát.

– Nem lepett meg a vezetők döntése, ilyen helyzetben ez a gyakorlat – jelentette ki a menesztett edző, Kurucz István, aki a télen került vissza a csongrádi kispadra. – Az időzítés viszont igen. Egy nagyon rossz felkészülés után a bajnokság közben kellett összeállnunk. Szolnokon nem futballoztunk rosszul, az Újszász elleni második félidőt is pozitívan lehetne értékelni, és a Félegyházával szemben is volt egy viszonylag jó negyven percünk. Ahogy a civil életben, a sportban bekövetkező szakítás is pszichésen nagyon trancsírozza ám az egyént. Ilyenkor egy pillanatra meghal az ember. Ugyan miért lennék én kivitel?

Az évadnak is Kurucz Istvánnal indult neki a Csongrád. Eltelt öt forduló, amikor a szakember úgy döntött, nem csinálja tovább. Aztán a téli alapozást már megint az ő vezetésével kezdte a Tiszapart SE. Nehezen képzelhető el, ha vissza lehetne pörgetni az idő kerekét, megint igent mondana a felkérésre.

– Ez pontosan így van, megbántam a téli döntésemet. Folyamatosan őrlődtem, azt kérdezgettem magamtól: ugyan miért vállaltam el? A közvetlen környezetem is látta rajtam, kétségek között élek. Az volt bennem, hogy segítsek a csongrádi labdarúgásnak. Rosszul mértem fel a helyzetet, de azt sem hallgathatom el, amikor igent mondtam a felkérésre, még fogalmam sem volt arról, hogy Pálfival együtt öten abbahagyják a futballt, hogy a HFC-ből visszatérni készülő Ruzsinszki csak hitegeti, hülyíti a Csongrádot, hogy a gárda meghatározó játékosát, Delit megműtik. Velük azért másképp szerepeltünk volna. Azt kérdezi, haragszom-e a csapatra, a játékosokra? Nem, de azt tudomásul kell venniük, miattuk álltam fel az ősszel, most pedig miattuk váltottak le. Meggyőződésem, a nem megfelelő hozzáállásuk vezetett ide.

A most 57 éves Kurucz István harminchárom éve műveli az edzői szakmát. Hogy nem rosszul, azt az általa nyert tíz bajnoki cím is bizonyítja.
– Téved, ha azt gondolja, elment a kedvem a tréneri munkától. Ugyan csalódott vagyok, nem is kicsit, de ha megfelelő ajánlat érkezik, akkor... A bennem lévő kisördög azt szajkózza: nem így kellene pontot tenni edzői pályafutásom végére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pick Szeged: kitűnő volt a békési főpróba

A Dunaferr elleni bajnoki rájátszás elődöntőjére készülő Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Békésen… Tovább olvasom