Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Küzdöttek a leégés ellen a szegedi kenusok

Majdnem egy hónapos edzőtáborozás után hazaérkezett Brazíliából a kenus válogatott, amelyben Boldizsár Gáspár edző vezetésével a Démász-Szegedi VE triója (Fürdök, Hüttner, Makai) is részt vett.
Fürdökék (álló sor, balról a második) focileckét adtak a velük fotózkodó braziloknak. DM-fotó
Ideális helyszínt, és mint később kiderült, ideális feltételeket választott meleg vízi edzőtáborának otthonául a magyar kenuválogatott. Brazília 18 milliós metropoliszában, Sao Paolóban, annak is a Sao Bernardo nevű városrészében volt a központjuk Szabó Attila és a szegedi Boldizsár Gáspár edző csapatának.

– Hatvan kilométerre az Atlanti-óceántól kilencszáz méter magasságban edzőtáboroztunk, de szerencsére a páratartalommal nem volt gondunk – nyilatkozta a tábor egyik szegedi kenusa, Fürdök Gábor. – A betegségek is elkerültek bennünket, hiszen az Egyenlítőtől is, ahol gyakoriak a különböző kórokozók által terjesztett nyavalyák, elég messze voltunk. Alaposan megküzdöttünk a leégéssel, és amikor beborult, akkor is 25 fok körüli volt a hőmérséklet.

Fürdök gólja

A magyar kenusok ha már Brazíliában jártak, játszottak egy kétszer félórás focimeccset a helyi kajakosok és kenusok alkotta csapat ellen. A vége 8–7 lett a magyaroknak, a gólokból pedig Fürdök is kivette a részét.
– Bár védő voltam, így is betaláltam, de a gólszerzésben egymás között Kozmann Gyuri, míg a nemzetközi meccsen Csabai Edvin járt az élen – nyilatkozta Fürdök.

Fürdökön kívül még Makai Tibor és Hüttner Csaba alkotta azt a szegedi csapatot, amely a többiekkel együtt (Sáfrán Mihály, Kozmann György, Csabai Edvin, Végh Attila, Szabó Bonifác) mindennap délelőtt 8-tól 12-ig hosszú távokat evezett, majd délután háromtól a lapátolás mellett még futott és kondizott is.

– Életem egyik legjobb meleg vízi edzőtáborát éltem át az ősz elején járó Brazíliában, hiszen kiváló munkát végeztünk – osztotta meg érzéseit Fürdök, aki elárulta: akadt lehetőség szabadidős programokra is. – Amikor Sao Paolo belvárosába mentünk, olyan volt, mintha Szegedről Budapestre utaztunk volna. Félórás séta után egy órát buszoztunk, majd még közel egyórás metrózás következett – és mindez csak odafelé!
A kenus már nem tervez ebben a felkészülési időszakban „nagy utazást", hiszen Dunavarsány mellett Szegeden lesz edzőtáboruk. Aztán pedig következik a májusi első válogató.


Irány Varsány!

Nemcsak Fürdök, Hüttner és Makai – valamint az edző, Boldizsár Gáspár – tért haza a meleg vízi edzőtáborból, hanem további szegediek is. Janics Natasa és Keresztesi Alexandra az USA-ból, Vajda Attila és Joób Márton a trénerrel, Vécsi Viktorral Portugáliából, míg Volein Viktor és Horváth Gábor Horvátországból tette át a székhelyét a hét elején Dunavarsányba. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már nem hibázhat a Beton

Nagy meglepetéssel fejeződött be a Legrand-Szentesi VK–Szeged Beton VE megyei OB I-es férfi… Tovább olvasom