Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Labdarúgás: Tóth Attila figyel és kiválaszt

Labdarúgás, Szeged - Szeptember 1-je óta a szegedi támadó, Tóth Attila (35) a Vasas Kubala Akadémia kiválasztásért felelős vezetője. Meccsekre jár, gyerekeket figyel, majd egy stábbal egyeztetve dönti el, ki érdemes arra, hogy a klubban folytassa.
Így lesz a rablóból pandúr. Eddig inkább Tóth Attilára hívták fel a figyelmet a játéktudása alapján, ezentúl azonban éppen ő lesz az, aki a magyar tehetségeket figyeli és kutatja majd.

– Kiválasztásért felelős vezető az új tisztségem a Vasas Kubala Akadémiánál, az egyik lépcsőfok leszek a gyerekek beépítésénél.

Ezenkívül pedig az országos megfigyelőhálózat kialakítása is a feladatom része. A hét el van felezve, azaz Szegeden és Budapesten egyforma időt töltök. Igazán profi játékos sosem voltam, inkább a civil szférában képzeltem el a jövőmet, így bízom abban, hogy az eddig kiépített kapcsolatrendszert kamatoztathatom. A külföldi tapasztalatokkal rendelkező új generációra nagy szükség van, mert onnan érdemes tanulni. Anyagi forrás van a futballunkban, ebből kellene az utánpótlás megfelelő kezelésével profitálni. A Vasas egyelőre NB II-es, éppen ezért fontos, hogy minél hamarabb feljusson az NB I-be. Ez a cél most is – árulta el Tóth Attila.

Arra visz a helyes út. Tóth Attila (jobbról) ezentúl a pályán kívülről is figyeli majd a magyar tehetségeket. Fotó: Schmidt Andrea
Arra visz a helyes út. Tóth Attila (jobbról) ezentúl a pályán kívülről is figyeli majd a magyar tehetségeket. Fotó: Schmidt Andrea

Egykori válogatott labdarúgók, volt légiósok alkotják a Vasas akadémiai stábját.

– Megtiszteltetés olyan edzőkkel dolgozni, mint például Simon Antal, Komódi László, Mónos Tamás, Fehér Csaba, az egykoron Szegeden játszott Bencze Zsolt, Tóth Csaba vagy Tuboly Frigyes szakmai igazgató. A Vasasnál ez egy teljesen új vonulat, akik közül többen is megjárták külföldet. Nekem elsősorban az I. és II. osztályú utánpótlás-bajnokságokra kell figyelnem – jegyezte meg Tóth.

A SZEOL SC technikás támadója az utóbbi időben rengeteget volt sérült, ám a hétvégén már újra ott volt a pályán.

– A futsalt az előző időszak sérülései miatt már nem erőltetem, a nagypályán pedig Tóth Ákossal egyeztetve járok majd edzésre. Keveset leszek a tréningeken, ezért az egyik szemem sír, a másik nevet. Én sem fiatalodom, de a futball közegében maradhatok, amelyhez ez egy tökéletes feladat – tette hozzá végül Tóth Attila.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályán a megyei III. és IV. osztály

A megyehárom és megyenégy labdarúgócsapatok eredményei. Tovább olvasom