Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Labdarúgó megyei I. osztály: valóban ők a legjobbak

Labdarúgás - Bajnoki címet ünnepelhetett Sándorfalva, miután a kisváros csapata megnyerte a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot. A feljebb lépés a kiváló utánpótláson nem múlhat, viszont a minimum duplájára emelkedő alapköltségek miatt ez még döntés kérdése.
A legtöbb szerzett gól (100). A Csongrád után (24) a második legkevesebb kapott gólt (30). A legjobb gólkülönbség (plusz 70). A legtöbb pont (73). Egy labdarúgó-bajnokságban a fenti négy adatból háromban elsőnek lenni azt jelenti, hogy a legjobb csapatról van szó. Arról, amelyik megnyerte a sorozatot. A megyei I. osztályú bajnokságban a Sándorfalva véghezvitte mindezt, és története legnagyobb sikereként bajnok lett a 2008–2009-es szezonban. Méghozzá egy fiatal szakemberrel, azzal a Major Lászlóval (40), aki a Tisza Volán fiataljainak irányítása, majd a Mórahalom „megyekettőből megyeegybe" juttatása után választotta Sándorfalvát.

– Az elmúlt szezonban harmadikok lettünk, most viszont egyértelmű cél volt a bajnoki cím megszerzése – mondta az egykori NB I-es labdarúgó, Major László. – Ezzel a kerettel el is várhattuk, hogy az első helyen végezzünk, hiszen Csúri és Kurucsai már kapott lehetőséget az NB I-ben, de Takács G. vagy Gábor Z. szintén jelentős NB-s múlttal rendelkezik. Csak össze kellett rakni ezt a csapatot, plusz kezelni tudni a fiúkat. Jó képességű játékosok alkották a keretet, a megyében a legjobbak voltunk. Ebben a szezonban öt, helyi nevelésű sándorfalvi fiatal mutatkozhatott be a megyei I. osztályban.

A bajnoki elsőséget ahogy kellett, megünnepelték a sándorfalviak, ám az erre az alkalomra elkészített póló a Bajnokcsapat felirattal nem maradt Majornál. A tréner odaadta azt a „másodedzőnek", a fiatal és lelkes Kecskeméti Anettnek, aki minden edzésen és mérkőzésen segít neki. Nem sok helyen mondhatják el, hogy női pályaedző dolgozik a tréner mellett, Sándorfalván így van.

Ami pedig a jövőt illeti, még semmi sem dőlt el. Azaz nem tudni, marad vagy feljebb lép a csapat.

– Szeretnénk együtt tartani az együttest, és ebben a polgármester is segít. Fiatal, ideális összetételű a keret, szerintem az NB III-ban a 7–8. helyen végezhetne. Ám tudomásul kell vennem, ha az a pluszpénz nem lesz meg, ami a magasabb osztályhoz kell, a csapat marad a „megyeegyben". Olyan körülményekkel, amelyek Sándorfalván vannak, érdemes lenne megpróbálni az NB III-at, hiszen az infrastruktúra az öltöző kivételével megfelelne a megnövekedett követelményeknek is. Szeretném megköszönni azoknak a futballszerető embereknek a segítségét, akik lehetővé tették, hogy ilyen sikeres csapat, s olyan közösség alakuljon ki, amelyben vezető, játékos, edző és szurkoló jól érzi magát. A mi sikerünk mellett a Makó FC eredménye is figyelemre méltó, amelyhez gratulálok – tette hozzá Major.

Ami biztos: az utánpótlással nincs baj a kisvárosban. A bajnok felnőttek mellett az ifik másodikok, a serdülők szintén másodikok, az előkészítősök pedig elsők lettek saját korosztályukban, így ebben az összevetésben az ország 19, megyei bajnokságban szereplő együttese között a Sándorfalva igen előkelő helyen, a legjobbak között található. A másik fontos tényezőről, az anyagiakról pedig Major így vélekedett:

– Nem az én dolgom erről beszélni, de azt látom, hogy a két osztály közti alap pénzügyi különbség jelentős.

Hogy arányaiban mennyi, arról Kormányos Gábor, a CSLSZ főtitkára a következőket mondta: – A valamennyi korosztályra vonatkozó versenyeztetési összeg, a nevezési díj, valamint az egyesületi tagdíj összköltsége minimum a duplájára emelkedik a megyei I. osztály és az NB III viszonyában.

A sándorfalviaknak még van idejük fontolgatni a lehetőségeket, hiszen az NB III-as nevezéseknek legkésőbb július 3-án délig kell megérkezniük a szövetségbe.

Bajnoki címet ünnepelhetett Sándorfalva, miután a kisváros csapata megnyerte a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot. Fotó: Schmidt Andrea
Bajnoki címet ünnepelhetett Sándorfalva, miután a kisváros csapata megnyerte a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot. Fotó: Schmidt Andrea

A Sándorfalva sikerkovácsai

Álló sor (balról): Kurucsai András, Major László edző, Szekeres Károly elnök, Vastag Balázs, Nikolényi Miklós, Bank Szilárd, Vastag Szabolcs, Gábor Zoltán, Kiss Péter, Szűcs Krisztián, Takács Gábor, Jani Roland, Dobó Csaba, Hegedűs András intéző. Térdelnek: Madácsi János elnökségi tag, Rácz Attila, Csúri Csaba, K. Tóth Gyula, Gonda László, Szanka Roland, Kalapács Zoltán, Radics Krisztián, Kanász N. László, Zámbori István gyúró, Kecskeméti Anett másodedző, Lippai Dániel, Hegedűs Viktor.

Gólkirály Kistelekről

A megyei I. osztályú bajnokságban a Sándorfalvát üldöző, a bajnoki elsőségért vívott harcban végül alulmaradó Kisteleknek is jutott dicsőség, miután az együttes villámgyors, ballábas támadója, Koncz Miklós nyerte a gólvágók versenyét.

– Inkább bajnok lettem volna, mint gólkirály. Igazából csak az utolsó három fordulóban foglalkoztatott ez a cím, amikor már sajnos elment a csapatarany. Az eddigi rekordom 28 találat volt, azt igyekeztem megdönteni, de így, hogy 27-tel nyertem, elégedett vagyok a gólok számával. A csapattársak pozitívan álltak ehhez, és rengeteget segítettek abban, hogy a záró játéknapokon elérjem a címet. Engem is foglalkoztat a magasabb osztály, de egyelőre Ausztria jött szóba, és először inkább ott próbálnám ki magam – mondta a fiatal csatár.

A megyei I. osztály gólszerzőlistájának élcsoportja

1. Koncz Miklós (Kistelek) 27, 2. Bertók Gábor (Csongrád) 24, 3. dr. Szőke Péter (Mórahalom) 22, 4. Zsikó András (SZVSE-Gyálarét) és K. Tóth Gyula (Sándorfalva) 22–22, 6. Koncz Róbert (Kistelek) 18, 7. Patkós Sándor (Ásotthalom) és Szepesi János (Nagymágocs) 17–17 találattal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bécsi éjszakai Bajnokok Ligája-sorsolás

Kézilabda - Ma 21.40-kor(!) sorsolnak Bécsben, a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A mezőnyben ott… Tovább olvasom