Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Labdarúgó megyei II. osztály: Apátfalva békében ünnepelt

Labdarúgás - A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság ban lejátszották az elmúlt szombaton a vendégek hibájából elmaradt Apátfalva–Deszk mérkőzést, amely sárga lapok nélküli, 2–0-s hazai sikert hozott, így az Apátfalva a második, feljutó helyen végzett.
A mérkőzés jegyzőkönyve

Apátfalva–Deszk 2–0 (1–0)

Megyei II. osztályú labdarúgó-mérkőzés. Apátfalva, 100 néző. Vezette: Madácsi.

Apátfalva: Simon (Bálint) – Kolompár (Langó), Tóth Á., Varga Cs., Fancsali, Keresztúri (Kékesi), Barát (Duma), Galambosi, Gabnai, Köteles (Marosvölgyi), Fekete. Edző: Károlyi János.

Deszk: Apró – Kasza, Széll (Joó), Szilágyi A., Harczel (Szilágyi S., Szakál), Tóth G., Tamási, Hevesi, Csobán, Hevesi-Tóth, Adamov. Játékos-edző: Tóth Gábor.
Gólszerzők: Fekete, Fancsali.
Jók: Tóth Á., Varga Cs., Fancsali, Galambosi, illetve Tóth G.

Sokféle pletyka terjeng az apátfalvi labdarúgó-mérkőzésekkel kapcsolatban. Fenyegetőző játékosokról, durván becsmérlő szurkolókról, szándékos, sérülést okozó szabálytalanságokról érkeztek a hírek. De vajon mi az igazság? Ezt próbáltuk meg kideríteni a tegnapi Apátfalva–Deszk „megyekettes" mérkőzésen, amelyet már szombaton le kellett volna játszani, de a vendégek nem utaztak el a meccs időpontjában az összecsapásra. A megyei labdarúgó-szövetség viszont kötelezte a feleket a lejátszásra, mivel a mérkőzés éremről és feljutásról döntött.

A felek békés hangulatban pótolták az elmaradt mérkőzést. Fotó: Karnok Csaba
A felek békés hangulatban pótolták az elmaradt mérkőzést.
Fotó: Karnok Csaba

Ennél határozottabb bírót nem is választhattak volna – szögeztük le, amikor megláttuk a két csapat élén a kezdőkörbe bevonuló Madácsi Jánost. Aki aztán igazolta a várakozásokat, és úgy vezette le a találkozót, hogy egyetlen lapot sem osztott ki. Pedig voltak jócskán most is párhar-
cok, de a szabálytalanságokban még véletlenül sem fedezhettük fel a szándékosság szikráját sem. Ellenben volt egy lelkes vendégcsapat, amely végül tizennégy játékossal utazott el Apátfalvára, és volt egy becsvágyó hazai alakulat, amely meg a második helyért hajtott. A sportszerűség maximális betartásával. A nagy melegben elrendelt ivószünetben az apátfalvi csapatkapitány, Fekete Gábor vitte a szódát a játékvezetőnek, a deszkiek játékos-edzője, Tóth Gábor pedig – mikor meghallotta tanítványát vitatkozni – azonnal csendre intette a renitenskedőt, ha valamilyen „fault" történt, vétkes és áldozat szó nélkül felállt – azaz minden úgy történt, ahogy mindig kellene. Mint a mesében. A mérkőzés végén pedig jött a közös kézfogás, a hazaiak öröme – mert azért két gólt Fekete és Fancsali révén elért az Apátfalva, így ha nem is a fegyelmi döntések során megszokott 3–0-ra, de 2–0-ra megnyerte a találkozót, és ezzel második, feljutó helyen végzett –, amelyet pezsgődurranás és locsolás zárt, és valahonnan előkerült egy kis tűzijáték is.

De vajon akkor mitől féltek a deszkiek? Miről írnak a különböző fórumokon a netezők? Ezt ezen a találkozón nem tudtuk meg. Már-már hollywoodi filmbe illő „hepienddel" zárult ez a bajnokság a megyei II. osztályban. Ha volt is valaha, valamikor balhé, sérülés okozás, durva beszólás, annak most a legkisebb szikrája sem látszott. A szurkoló azért szurkoló, hogy kiabáljon, még ha ijesztően teszi is. A bíró azért bíró, hogy a játékot vezesse, még ha néha hibázik is. A játékos pedig azért játékos, hogy „labdarúgjon", még ha néha luftot rúg is. Ha nem keverjük össze a feladatokat, nem lehet balhé. És ha az Apátfalva–Deszk sztori papírra vetésével segítünk, hogy az esetek kilencven százalékában, de még a hibahatáron belül így végződjön a meccs, ám legyen.

Olvasóink írták

 • 6. arsenal02 2009. június 24. 06:56
  „ASK a legjobb!!! Ennyik vagytok!!!”
 • 5. tobikamama 2009. június 21. 10:11
  „Sajnos ha valaki végig nézte volna az összeállitást akkor még eszében sem jutott volna az irás hát sajnos nem a fociról volt és van szó pedig azt hiszem a Cslsz megkövetelte mind két csapatnak, hogy a legjobb összeálitásba lépjen pályára erre Deszk a polgármester invitálására ki küldte minden mindegy alapon csak játszák le a mérközést. Nézük meg hány felnött játékos játszott és azt is, hogy megint csak az igérgetés, hogy jövöre kaptok 2 000 000 m Ft sajnos az idén is ennyit kaptak mégsem mennek rendbe a dolgok az is eltávozott aki a szivén viselte a focit neki sem Apátfalvával volt gondja és nem is Kötelessel mert azt hiszem ketten meg beszélték a dolgot. De igy tönkre tenni egy csapatot mint Deszken nem semmi vajon miért még mindig nem értek el oda, hogy aki nem ért a focihoz az ne szoljon bele Deszken van egy ember aki mindenhez ért és csak az a jó amit ő csinál. Azért jó lett volna tudni mért távozott a szakmai igazgató mert nem az igazat mondják az emberek, de lessz még rá idő most a megye 3 a cél.”
 • 4. spori77 2009. június 20. 15:15
  „Ebből az egy meccsből semmilyen következtetést ne vonjon le senki! Sajnos szinte minden csapatnak van negatív élménye az ASK -val kapcsolatosan.Sajnos a CSLSZ is ludas a dologban,hiszen nem vizsgálták meg valójában mi is történik Apátfalván.A sporik meg vannak félemlítve,nem mernek lapot osztogatni,és a jegyzőkönyvbe sem írnak be semmit! A Mi csapatunk is úgy utazik el ide,hogy csak ezen legyünk túl. Több meghatározó játékosunk a szezon előtt kijelentette,hogy az Apátfalvára nem hajlandó elutazni.És így mennek a fiatalok,hát Őket meg sajnálom.Szerintem egyébként az apáfalvi szurkolókkal lehet a baj,hiszen ha hozzánk jönnek semmi probléma nem szokott lenni.”
 • 3. B.Giovanni 2009. június 20. 13:18
  „Ti tényleg ennyire naívak vagytok???? Hetek óta erről megy a vita a fórumokon. Ez a meccs úgymond reflektorfénybe került, mindenki kíváncsi volt erre a mérkőzésbe. Borítékolható volt, hogy nem lesz semmiféle rendbontás a meccsen. Most látható volt, hogy tudnak normálisan is játszani, ha akarnak, de ez annak köszönhető, hogy ekkora figyelmet kaptak...Na meg ott volt a délmagyar is.... egyszer menjen ki inkognitóba az újságíró egy ilyen meccsre, gondolom nem ezt látná, amit most látott...
  Apátfalvának gratulálok az ezüstéremhez és ha ilyen tisztán is tudnak játszani, akkor kérdem: miért kell az évközbeni alattomos durvaság???”
 • 2. ráérő 2009. június 20. 11:55
  „..."De vajon akkor mitől féltek a deszkiek? Miről írnak a különböző fórumokon a netezők? " Sem deszkiek és mások sem az ilyen meccstöl.Apátfalván is régen láthattak ilyet, de ha ilyen lesz a folytatás(-remélem a megye 1-ben) akkor senki nem fog " félni", irni és netezni,mert nem lesz miröl..... Apollo te irtad: "Ennél sportszerűbb meccset már tényleg rég láttam.".....rossz lehetett neked,bizonyára hosszu éveket kellett rá várnod.Örülnék neki a focit szeretőkkel együtt ha minél többet látnál és ezért csak ASK pályára kellene ki látogatnod.Az ezüstérmetekhez pedig gratulálok.”
 • 1. Apollo 2009. június 20. 07:41
  „Most lehet hozzászólni, tisztelt szurkolótársaim !
  Akkor ki, kitől fél ? Mire volt jó ez a nagy felhajtás Deszk részéről ?
  Ennél sportszerűbb meccset már tényleg rég láttam. Gratulálok az ASK-nak a feljutáshoz !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajak-kenu: repülőjeggyel a célig

Kajak-kenu - Elmaradt a várt nagy küzdelem a nők ezerméteres döntőjében az első kajak-kenu… Tovább olvasom