Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Laczkó is gálázik december végén

November végén elkezdődik a 24. Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna Szegeden, amelyre négy, újításként a bajnoki osztálytól független nyílt kategóriában is lehet nevezni. A döntők napja december 27.
A közelítő tél – ez a Berzsenyi Dániel-verscím jutott eszünkbe, amikor betoppantunk tegnap a szegedi Tisza-parton a Pick-klubba, az idei Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna sajtótájékoztatójának helyszínére. Mert ha erről az eseményről van szó, akkor az csalhatatlan jele a leghidegebb évszak közeledtének.

Maga a rendezvény – amelyet ezúttal is lapunkkal közösen a Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervez – azért nem tekinthető olyan mélabúsnak, mint a vers, hiszen mozgásról, sportról, azaz az egészségről szól 1986 óta immár huszonnegyedik éve. És manapság minden korosztály megtalálhatja a számítását, hiszen ahogy tavaly megszokhattuk, lesz –35, +35 és +45-ös korcsoport, sőt a Szerencsejáték Zrt. révén egy olyan pénzdíjas nyílt kategória (1. hely: 250 ezer, 2. hely: 100 ezer, 3. hely: 50 ezer forint) is, amelybe bajnoki osztálytól függetlenül lehet nevezni.

A sajtótájékoztató résztvevői (balról): Kohári Nándor képviselő, Bánáti Antal, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója, Szentgyörgyi Pál alpolgármester,
A sajtótájékoztató résztvevői (balról): Kohári Nándor képviselő, Bánáti Antal, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója, Szentgyörgyi Pál alpolgármester, Nagy Gábor, a Szerencsejáték Zrt. képviselője és Kormányos Gábor, a CSLSZ főtitkára. Fotó: Schmidt Andrea

A selejtezők november 28–29-én kezdődnek két helyszínen (Deák-gimnázium és Etelka sori sportcsarnok), míg a döntőnap december 27., vasárnap, ekkor 5x2 méteres kapukat szerelnek fel az újszegedi sportcsarnokba, és ingyenes a belépés. Az idén 110 éves szegedi labdarúgásnak gálamérkőzéssel tisztelegnek a szervezők, amelyen a Csongrád megyéből elszármazott, és a hazai első osztályig eljutott játékosok csapnak össze a jelenleg a román másodosztály 2. csoportjában éllovas UTA Araddal. A hívásnak a Debrecennel BL-résztvevő Laczkó Zsolt, a most honvédos Hrepka Ádám, és a Pápa gólvágója, Bali Péter már igent mondott, méghozzá azonnal.

Laczkó a Bajnokok Ligája után Szegeden játszik. Fotó: Pallay Péter
Laczkó a Bajnokok Ligája után Szegeden játszik.
Fotó: Pallay Péter

A nevezési határidő november 16., az újszegedi sportcsarnok 110-es irodájában munkanapokon 8-tól 16 óráig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem játszottak jól, de nagyot küzdöttek női kéziseink

A magyar női kézilabda-válogatott csütörtök este 24-20-ra verte Csehországot Európa-bajnoki selejtezőn. Tovább olvasom