Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Ladányi: Megpróbáltuk felrúgni a papírformát...

Az A csoportos álom kapujában állt válogatottunk a Ljubljanában zajló divízió I-es jégkorong-világbajnokság csütörtöki játéknapján. De az osztrákok hamar fölébresztettek minket. Interjú Ladányi Balázzsal.
A mieinknek ehhez a torna két favoritja közül legalább az egyiket meg kellett volna fogniuk. Ahogyan a házigazdákat, úgy az osztrákokat sem sikerült meglepnünk.

A találkozó ellenben nagyon jól indult, már az ötödik percben vezetést szereztünk Galanisz szemfüles találata révén. 2–2 után azonban egyre inkább meglátszott, hogy a szlovénok elleni derbi mély nyomokat hagyott Kevin Primeau legénységében. A második harmadban megrogytunk, a harmadikban pedig összetörtünk, így a valós különbséget nem híven tükröző, 7–2-es vereséggel kellett elhagynunk a jeget. A számunkra bronzot jelenthető, angolok elleni összecsapás előtt Ladányi Balázzsal, a válogatott legrutinosabb csatárával beszélgettünk.

– Reálisnak érzed a két csapat közti gólkülönbséget?
– Két harmadig nagyon jól tartottuk magunkat, így úgy látom, túl nagy lett ez a különbség a táblán. Sajnos a 4. illetve az 5. találat nagyon gyorsan beköszönt, így összezuhantunk. Kinyíltak a támadásaink, mindenki rohant az eredmény után, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált. Jobb csapat az osztrák, el kell ismerni, még akkor is, ha ez az eredményben nem kellett volna, hogy így megmutatkozzon.

Elúszott a feljutás: Magyarország-Ausztria 2-7. Galéria: Wéhli Márk

– Mi a véleményed a játékvezetésről?
– Semmit nem foghatunk a bírókra, nem véletlen, hogy két egymást követő meccsen is így megszórtak minket.

– Szemmel láthatóan megvariált sorokkal is operáltatok, főleg a speciális egységeknél.
– Próbáltunk változtatni, de így utólag bevallva nem volt túl jó ötlet. A meccs közben ugyan visszaálltunk az eredeti sorokhoz, de sajnos már nem voltak emberelőnyös szituációink.

– A fiatalok, újoncok beépülése?
– Úgy gondolom, semmiféle panaszunk nem lehet erre. Amire viszont igen, az a mi sorunk. Gyakran vagyok kritikus, de most inkább az önkritikának van itt az ideje. Soha nem vagyok elégedett, de a mostani teljesítményünk olyan gyenge, amire régen nem volt példa a vb-szereplésen.

Elúszott a feljutás: Magyarország-Ausztria 2-7. Galéria: Wéhli Márk

– Ha szombaton a nyakatokba kerülne a bronz, akkor azt mondhatnánk, hogy a vártnál jobban sikerült ez a világbajnoki szereplés?
– Úgy érkeztünk ide, hogy a mostani erőviszonyokat figyelembe véve az éremszerzés a legszebb álmainkat válthatja valóra. A jó rajtnak köszönhetően, és a közönség elvárásának megfelelően megpróbáltuk felrúgni a papírformát, ami sajnos nem jött össze. Azt azért le kell szögeznünk, hogy az utolsó, a britek elleni találkozó nagyon keménynek ígérkezik. Hiszen mi az éremért, ők pedig a kiesés elkerüléséért küzdenek majd.

Olvasóink írták

  • 1. hahaha62 2012. április 20. 13:23
    „ES LEBE ÖSTERREICH---DER GEWINNER!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap benépesül a Rolandring

A hazai pályán induló Nagy Alex új motorjával a 250 köbcentiméteres kategória esélyese. Tovább olvasom