Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Laluska Balázst nem engedték be Szerbiába

A magyar kézilabda-válogatott szombaton (18 óra) felkészülési mérkőzést játszik Nagybecskereken Szerbia legjobbjai ellen. A találkozóra pénteken utazott el Mocsai Lajos csapata, amelynek tagjai közül Laluska Balázst nem engedték be a határőrök Szerbiába.
„Költözőben vagyok Koperből, vagyis Szlovéniából új klubomba, Veszprémbe, és a felfordulásban elkeveredett az útlevelem – mondta a Nemzeti Sportnak a játékos, aki a héten a válogatott keret edzésein gyakorolt. – Ez már a hét elején kiderült, ezért szerdán szerettem volna újat kiváltani, de az okmányirodában azt mondták, Szerbiába útlevél nélkül is utazhatok, a belépéshez elég a személyi igazolványom" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a szegedi átlövő.

Laluska Magyarországon maradt.
Laluska Magyarországon maradt.

„Bizalmatlan voltam, ezért megkérdeztem, hogy ezt mire alapozza az ügyintéző, aki megnyugtatott, hogy a külügyminisztériumtól kapták az információt. A határon a magyar határőr át is engedett, ám a szerb, aki nem önhatalmúlag döntött így, visszaküldött, miután a kérésünkre a parancsnokával külön is beszélt."

A szerb fél még nem küldött hivatalos értesítést az engedményt adó májusi kormányhatározatáról, amelyről a magyar külügy is csak sajtóinformációkat tud. A budapesti szerb követségen szintén ismerik a május 28-i kormánybejelentést, amelyről elmondták: akkor lép életbe, ha az ország hivatalos közlönyében megjelenik. Ennek várható időpontját nem tudták megmondani, de azt megerősítették, hogy jelenleg még útlevél kell a szerbiai belépéshez.

Olvasóink írták

 • 6. frakk 2010. június 06. 10:55
  „Okmányiroda ?? Gittegylet + csókosok”
 • 5. Tapasztalt 2010. június 05. 00:35
  „azért Lala is vigyázhatna az utlevelére...”
 • 4. studyfy 2010. június 04. 20:23
  „A kézilabda szövetség technikai vezetője sem volt feladata magaslatán. Egyre többet hibáznak Sinkáék.”
 • 3. Atipapa 2010. június 04. 19:28
  „tv adja ezt a meccset?”
 • 2. xene@freemail.hu 2010. június 04. 17:54
  „Hogy értenek a munkájukhoz az okmányirodai munkások + külügyminisztériumban dolgozók....brávó!!! Jutalmat, 6 havi végkielégítést nem kérnek még???”
 • 1. ts 2010. június 04. 16:25
  „Az okmányirodai ügyintézők azt se tudják otthon vannak-e vagy már eljöttek otthonról.
  A motoromnak betelt a fogalmija az egyik vizsgán, ezért új fogalmit kellett csináltatnom. Aszongya az "ügyintéző" Szegeden, hogy ilyen típus nem létezik, mondom ember itt a régi forgalmi benne van. Aszongya beír egy másik típust jó? Mondom akkor a törzskönyvvel mi lesz? Hát akkor ő ezt nem tudja megcsinálni(!!!???)
  Budapesten találomra kiválasztott okmányirodában pikk-pakk kaptam új forgalmit, gond és kötekedés nélkül.
  (nem épített motor vagy ilyesmi, tök általános és létezik a típus:-) ).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beocsanin a Pick Szegedhez igazolt

A kétszeres magyar bajnok Pick Szeged férfi kézilabdacsapata újabb játékossal kötött kétéves szerződést. Tovább olvasom