Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Laluska Eszter: ünnep után búcsú

A Ferencváros női kézilabdacsapata bravúros teljesítménnyel hódította el az EHF-kupát. A győztes együttesben ott volt és a visszavágón remekül kézilabdázott a szegedi Laluska Eszter. Alig telt el néhány nap, távozott – ötödmagával –, ő a Dunaújvárosban folytatja, ketten viszont a Makót választották.
– Nagyon boldog vagyok, sikerült! Megnyertük az EHF-kupát, alig akarom elhinni – lelkendezett a szegedi származású Laluska Eszter, aki két évig edződött a győztes együttesnél, a Ferencvárosnál. – A második félidőre nagyon elfáradtunk, és amikor kiegyenlítettek a horvátok, egy kicsit megijedtünk, hogy elveszíthetjük a serleget. Szerencsére jókor jött Kirsner Erika gólja. Az ünneplés pillanatai felejthetetlenek és annak is örülök, hogy gólokat lőttem, ezzel is segítve csapatomat a győzelemhez. Még nem tudtam igazán feldolgozni, hogy valóban sikerült, megvalósítottuk a célunkat, nagy álmunkat. De fantasztikus érzés...

Ferencvárosiak a Makóban

A Németh Toll Makó női kézilabdacsapata megnyerte az NB I/B-t, és feljutott az élvonalba. A vezetők semmit sem bíznak a véletlenre, már szétnéztek a játékospiacon és szóban megegyeztek – egy plusz egy évről szól az alku – két húszéves tehetséggel, Horváth Mónikával és Németh Zsófiával. Mindketten az FTC felnőtt keretének tagjai voltak. Mint azt György Ferenc klubelnöktől megtudtuk, a két kézilabdás az utolsó mérkőzést (szombat, 17 óra) követő záróvacsorán látja el kézjegyével a szerződést.

Az ünneplés pillanatai. A zöld-fehér játékosok és drukkerek örömmámorban úsztak, míg a horvátok, a Podravka Koprivnica szimpatizánsai csendben figyelték a fejleményeket. A buszút hazafelé nem telt „unalmasan", az „Újra itt van, újra itt van, újra itt van a nagy csapat" és a Fradi-induló váltogatta egymást; de valószínűleg nem akadt olyan nóta, amit ne daloltak volna el ezen a mámorító estén a lányok és az egyesület vezetői. Természetesen koccintottak is – többször, senki sem számolta, hányszor – a sikerre, előkerült a pezsgő is. Majd jöttek a szürke hétköznapok és a hír, hogy a Fradinak egyszerre öt fiatal játékos int búcsút: Kamper Olívia a Vasasban, Valovics Nóra a Kiskunhalasban, Horváth Mónika és Németh Zsófia az újonc Németh Toll Makóban, Laluska Eszter pedig a korábban Bajnokok Ligája-győztes Dunaferr NK-ban képzeli el a jövőjét.

– Furcsa érzések kavarognak bennem: fáj is a búcsú, mert egy sikeres alakulattól, egy jó közösségtől távozom, viszont a fejlődésem, a jövőm érdekében váltanom kellett. Az eredeti, az igazi posztom jobbkezesként a balátlövő lenne, de Tóth Tímea mellett nincs komoly esélyem, hogy szóhoz juthassak ebben a szerepkörben. Általában jobb átlövőben számított rám Németh András, aki most nagyon haragszik ránk, és legutóbb azt mondta, a levezetési időszakban már nem muszáj látogatnunk az edzéseket. Jelenleg pihenek. Két évre köteleztem el magam a Dunaferrhez, mellyel várhatóan július elején, közepén kezdjük meg a felkészülést a bajnokságra. Új együttesemben is szeretnék bizonyítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Czirbus Gábor idén fog, mint a festék

Az őszihez képest rá sem lehet ismerni a tavaszi Makó FC-re. Két fordulóval a labdarúgó NB II keleti… Tovább olvasom