Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Lassan csak Vladan Matics marad

Négygólos, 28–24-es vereséget szenvedett a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Rhein Neckar Löwen elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A hazai fiaskóval – az első két helyezett jut tovább – távol került a következő körbe lépés, a továbbjutás a csoportból. Tegnap délelőtt Vladan Matics vezetőedzővel beszélgettünk.
– Letörtnek tűnik, bízott a győzelemben?
– Győzelemre játszottunk: még akkor is, ha tisztában voltunk azzal, hogy a német együttes jó csapat, mi pedig tartalékosan léptünk pályára. Nincs mese, a jobb nyert, mert teljesen elkészültünk az erőnkkel.

– A nagyszünetig jól játszott a Pick, utána viszont már nem tudta megismételni azt a nagyszerű kézilabdát, amit az első harminc percben produkált. Miért?
– A Löwen csapata kellemes gondokkal küzdött, jóformán azon kellett a kollégámnak gondolkodnia, hogy kit hagyjon ki a keretből. Én annak örültem, hogy a sérültek és betegek közül többen vállalták a szereplést. Igen elfáradtunk! Nem bírtuk a keresztmozgásokkal megzavarni az ellenfelünket, ez még az első játékrészben jól működött, utána viszont nem. A lövéseink is egyre gyengébbek voltak: Szmal jól védett, de a próbálkozásaink középre, félmagasan mentek kapura, így ezeket könnyedén hárította. Nagyon hiányzott Laluska és Andjelkovics. Most aláírok egy papírt: ha ők lettek volna, akkor nyertünk volna. De nem voltak...

– Tovább lehet még jutni a csoportból?
– Amíg esélyünk van rá, addig harcolni fogunk. Azt, hogy kivel és kikkel, még én sem tudom. Adrian Petrea bokája kifordult. Milorad Krivokapics térde továbbra is fáj, csak injekcióval tud edzeni. Sajnos az influenza is megtizedelt bennünket.

Matics mester riadót fúj csapatának. Fotó: Schmidt Andrea
Matics mester riadót fúj csapatának.
Fotó: Schmidt Andrea

– Beállóban Herbert Gábor küzd, hajt, Mario Bjelis viszont nem egy világszám, ez nagy gond!
– Nagy bizony! Sajnos így támadásban kiismerhetőekké válunk, beállóból nem sok veszélyt jelentünk a kapura. Többen kérdezték már, miért éppen Mario Bjelis? Azért, mert amikor leigazoltuk, akkor ő volt a piacon. Azt is elmondtam, hogy nem olcsó erre a posztra igazolni, a veszprémi Cosma egyhavi fizetése annyi, mint nálunk a Herbert, Stamate, Bjelis hármasé.

– A szombati, Zagreb elleni meccs után előbb a Balatonfüred, majd az örök rivális, a Veszprém következik. Érdemes lesz-e a horvátok ellen kockáztatni Daniel Andjelkovics játékát?
– Ha egyáltalán addigra rendbe jön. A Löwen ellen is melegített, de fájt a combja. Jó lenne, ha játszana, mert a meccsre neki is szüksége van, csak így tud felpörögni a Veszprém elleni rangadóra.

– Ma este hat órakor a Százhalombatta az ellenfél. Nem lesz könnyű dolga most sem!
– Csak nyerjünk egy góllal, most ez a lényeg. Nem elképzelhetetlen, hogy irányítóban Simon Bence kezd, igazán csak a meccs előtt dől el, hogy kit tudok pályára küldeni. De nyerünk, megyünk előre, csináljuk tovább a munkánkat. Csak pozitívan gondolkodom, és előre tekintek, a következő feladatok foglalkoztatnak.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. love 2008. október 14. 16:00
  „Folytatom!
  Herbert tényleg fejlődött, de ne felejtsük el, h ő meg védőspecialista. Neki mindig is a védekezés volt és az is az erőssége, de ezt a feladatot is remekül megoldja.

  most tényleg ez legyen az elsődleges dolog, de nekem is ki kellett adnom magamból a dühöm, mert tényleg kell a kitartás. Így most már tisztában látok és jó lesz, ha összeszedik magukat és megmutatják a szurkolóknak, h tudnak küzdeni, akkor is, ha már nem látnak esélyt. Még akkor is van remény és minden össze jöhet.”
 • 27. _csucsu_ 2008. október 14. 15:52
  „tom93 !

  Azt kifelejtetted,hogy és a "kézilabda alapját sem tudják":))))
  HAJRÁÁÁ PICK!!!!!”
 • 26. tom93 2008. október 14. 15:37
  „Hajrá Pick! Hajrá Matic!
  Menni kell előre nincs mese.

  Egyebekben mindenben egyetértek
  "PIck Szeged+Hungary Handball fan 2008.10.14. 12:27" hozzászólásával.

  Most a csapatmellé állásnak és a szurkolásnak van itt az ideje, nem a hibás és a felelős keresésének. Ennek is eljön majd az ideje.
  De jó lenne,ha néhányan magukkal is ilyen igényesek és kritikusak tudnának lenni.”
 • 25. love 2008. október 14. 15:34
  „csucsu

  megbeszéltük.
  jövök a meccs után és írom a helyzetet. Most tudtam meg, h megint tök hülyén adják le a városi tv-ben a meccset. pedig szeretem másnap is megnézni, de amikor adják még dolgozok.
  az iwiwet megnézem.
  szerintem mi is megyünk.

  skipper:
  1: teljesen igazad van, de azt mondták, h nem teljesített a tornán, akkor olyan jól, mint Bjelis a szlovákiai tornán. És ezt tényleg így is van.”
 • 24. ----------- 2008. október 14. 15:16
  „Haggyátok már petreát !!! könnyűű így piszkálni a másikat egyeseknek mior a kézilabda alapját se tudják....”
 • 23. _csucsu_ 2008. október 14. 15:14
  „Skipper!

  Igazad van!!!!!”
 • 22. Skipper 2008. október 14. 15:10
  „Matic: "Többen kérdezték már, miért éppen Mario Bjelis? Azért, mert amikor leigazoltuk, akkor ő volt a piacon. Azt is elmondtam, hogy nem olcsó erre a posztra igazolni, a veszprémi Cosma egyhavi fizetése annyi, mint nálunk a Herbert, Stamate, Bjelis hármasé."

  1: nem igaz, hogy nem lett volna más. Egy sokkal jobb nevű spanyol beállót is teszteltek Bjelis mellett
  2: Cosma egyedül többet ér, mint a 3 szegedi beálló, bár Herbert mostanában azért valamit felmutat. De: hiába van nekem 3 olcsó Trabantom, az még nem egy drága Ferrari...”
 • 21. _csucsu_ 2008. október 14. 15:03
  „Okés love,én itt leszek!!!!!!:)))
  Szombaton viszont megyünk,mert akkor ráérünk,és nem hagyunk ki egyetlen egy hazai meccset sem,ha nem dolgozunk!!!:))))

  Ja,és van Marjanacnak iwiw-je,ha gondolod jelöld be!;))))(én csináltam neki)
  Meccs végén várom a beszámolót,hogy mennyien voltak és hogy játszottak!Ma szerintem Marjanac fog védeni!!!:)))(ja Ő az én kedvencem...)”
 • 20. love 2008. október 14. 14:46
  „Én ma tuti, h megyek.
  Attól, h vki még nem vágja a kézilabda szakkönyvet attól még szurkolhat és érthet is a sporthoz, csak nem mindent vesz észre, ha hiba van vagy szabálytalanság. A bírók kell 100%-ig ezt tudni és természetesen a játékosoknak. Nekem is van, amit néha másként itélnék, de nem tudok mit tenni.
  Itt nem az a lényeg, h nyer a csapat vagy veszít, a szurkoló, ha tényleg igazi szurkoló, akkor nem fog átpártolni másik csapathoz.
  a divat szurkoló meg nem érdekel.
  Marjanac arcán nagyon lehet látni, h szeretne még jobb lenni. Nagyon szívderítő, amikor véd, mert szívét lelkét beleadja. És nagy fejlődést lehet látni nála. Csak még mindig azt tudom csak mondani, h lehetőség kell neki.
  Ha meg veszít a csapat, akkor fogjunk össze és még jobban buzdítsuk a csapatot. Akkor még jobban kell nekik a segítség.
  Hajrá Szeged!!!!!!!
  Mindent bele!
  csucsu!
  akkor Te itt biztasd őket és jövök meccs után én is.”
 • 19. love 2008. október 14. 14:35
  „Erre a 2007. végi beírásra nagyon büszkének kellene legyenek a Pickeseknek és én ezért mondtam nektek, amit eddig is skandáltam. Remélem, h egyszer majd a vezetőség és Matke szeme elé is kerülni fog egy ilyen írás. Én csak annyit tennék még hozzá, h Körte akkor játszik nagyot, ha folyamatosan nyomás alatt van és sokat várnak el tőle. Zvizej mellett pedig Matke nem ad neki lehetőséget sem, pedig ő nagyon is soakt megtett a csapatért, amikor Matke lett az edző és ő egyedül maradt.
  http://www.webradio.hu/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=49&task=&func=view&id=73648&catid=877&limitstart=0

  Itt megtaláltam, amit idáig írtam, összefoglalva. Akit érdekel olvassa el, mert a hozzászólónak tényleg teljesen igaza van. (kakamilan hozzászólása a lényeges)”
 • 18. _csucsu_ 2008. október 14. 14:27
  „Igen,igen!!!
  Örülök,hogy veled lehet erről értelmesen beszélni,és nem azzal kezded,hogy "látom,te nem vagy jártas a kézilabdában...."
  Ja,és én kérek elnézést,hogy nem fújom a kézilabda "értelmezőt".....:))))
  Imádoma a Picket,ha veszít,ha nyer...

  Mert ugye így szól:
  Pick Szeged az életünk,érte mindent megteszünk......:)))
  Hajráááááááá Szeged!!!!!!!

  Igen Marjanac is egyre jobb kapus,szóval néha beállhatna!!!
  Már ő is megmutatta,hogy tud védeni!
  Ma is szurkolok nekik,de sajna ma nem tudok ott lenni!!!:(((”
 • 17. love 2008. október 14. 14:18
  „_csucsu_
  a hozzáállás nagyon fontos. Láttam a végét a tv-ben és tényleg nagyon rossz volt látni, h nem úgy küzdenek, ahogy kellene. A végén lehet, h meg kellett volna próbálni a padon ülő emberekkel. Lehet, h tudtak volna még jobban legalább védekezni, h frissebbek voltak.
  de ez is egy feltételezés.
  Majd ma kiderül, h mi lesz.
  Hajrá Szeged!
  A szurkolókon nem fog múlni. Megyünk és biztatjuk őket.
  Egy vereségtől még biztos, h nem dől össze a világ, de a következő bl meccsen még nagyobb elszántságot szeretnék látni és akkor tényleg nem leszek ilyen rossz kedvű. Most tényleg szomorú lettem és nem a vereség miatt. Tudjanak tiszteségesen veszteni. Küzdeni végig, még ha nagyon nehéz, akkor is. nem lehet ilyen könnyen feladni.
  Katzirz tényleg végig maxot hozta ki magából és küzdött. ezt kellene mindenkinek csinálni és akkor nem lenne lehetetlen. Puki is hozta a formáját, de látszott, h nem volt teljesen egészséges, mert a végén már nem tudot maxot hozni. De ez érthető is, de van egy másik jó képességű kapusunk is.
  nem értem még mindig, h miért nem tud Matke cserélni?!
  Van ember mögötte és nem rosszak. Kell nekik lehetőség. de ezt már írtam. én így látom a dolgokat.”
 • 16. _csucsu_ 2008. október 14. 13:49
  „love!

  Így van!
  Én ott voltam a meccsen,és rajtunk semmi nem múlott,hogy nyerjenek....sajna nem nyertek,de a világ ettől még nem dől össze..:))
  (csak tudod,a végén baromi szarul esett nekünk szurkolóknak,hogy amikor gólt lőtt a Löwen,Petrea is csak a vállát rángatta....)Katzirz viszont nagyon ügyes volt,az tuti!!!!!
  Sokan a meccs vége előtt leléptek,mert mérgesek voltak!Nem azért mert nem nyertek,hanem ahogy viselkedtek,belesz.rtak a z egészbe...
  Attól függetlenül,mi maradunk PICK SZEGED szurkolók!!!!!:))”
 • 15. ALKATRAZ 2008. október 14. 13:47
  „Már megint kezdi a város és a SZEVIÉP!:(((

  http://szegedma.hu/2008/10/14/ujra-kiastak-a-csatabardot-a-stadionugyben/”
 • 14. love 2008. október 14. 12:36
  „megértettem _csucsu_, amit írtál. Ez az rész a cikk után arra való, h mindenki elmondhatja a véleményét. És mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani és ha nem egyezik a másik véleményével, akkor mi van?! Akkor is az a lényeg, h a csapatot szeressük és drukkoljunk nekik a meccseken. Tehát senki nem okosabb a másiknál, hanem más a véleménye.
  És a kézilabda a játékosoknak igenis munka és teljes szívvel kell csinálni.
  Én is így látom a dolgokat és remélem, h lesznek kemény változások, és nem haveri alapon fog menni ez az egész. Sajna nem tudtam kimenni vasárnap, de attól simán kiabáltam az autóban, h hajrá szeged, de majd ma megyek és buzdítom a csapatot.
  Én játszottam, de sajna csak kevés ideig,de tudom, h mit kell megtenni a pályán és látszik, h ki mit tesz meg. Remélem, h ma azt fogom látni, amit elég sok meccsen láttam már. Az elszántságot és az akarást. Még akkor is, ha ez egy kisebb akadály, de ezt is át kell lépni.
  Katzirzon is azt láttam, h küzd és nyerni akar és nem kezd el egyénieskedni a pályán, látja a társát, ha jobb pozícióban van és inkább neki passzolja.”
 • 13. PIck Szeged+Hungary Handball fan 2008. október 14. 12:27
  „A Barcelonában Jerome Fernandez-t is ki tudta szorítani a keretből Nenadic pedig Jerome Fernandez 30 éves rutinos,olimpiai bajnok(most már) francia válogatott kezdő játékosa volt(azért ez nem semmi akárki akármit mondd) Nenadic pedig egy 21 éves fiatal játékos.Fernandez-t leigazolta a Ciudad Real a világ leggazdagabb,magasan legjobb csapata közben és ott szórja a gólokat, a legutóbbi bl találkozón Stefansson-nal az izlandiak világklasszis,világ egyik legjobb lövőjével holtversenyben dobta a legtöbb gólt a csapatban pedig azért ott van kit beállítani,jó lövőket a keretbe bőségesen(ez is bizonyítja,hogy mekkora játékos) és Nenadic 21 évesen ki tudta szorítani a Barcelona-ban ezt a játékost a keretből.Nenadic szerintem fantasztikus játékos A Barcelona átlövőjéhez Hansen-hez hasonló képességű és korú sztár egy olyan játékos aki 2-3 éven belül a világ egyik legjobb átlövőjé lehet,ha már most nem az.Vannak Szegeden jó lövők:Katzirz,Laluska,Nenadic csak éppen az a baj,hogy sérültek de ha felépülnek akkor lehet nagyon jó csapat még Szegeden.Most bajban van a csapat nem sok esély van a bl-ben való továbbjutásra és rengeteg a klasszis sérültünk sajnos.De aki most a bajban nem tart ki a csapat mellett az akkor se szurkoljon amikor majd teljes csapattal megnyerjük a kek-et és magyar bajnokok leszünk a Veszprém legyőzésével.Álljunk a csapat mellé és ne szidjuk állandóan a fiúkat mert nem ezt érdemlik meg.A Veszprém is kiesett tavaly hasonló körülmények közt a bl-ből akkor ők egy teljesen új csapatot építettek,ami meg is látszott negatív értelemben,de ők sem anyátlanodtak el,hanem összekapták magukat,összeértek és megnyerték a kek-et és a magyar bajnokságot is(pechünkre).Most pedig a bl-ben kíválóan szerepelnek(szurkolok nekik is mert magyar csapat),megverték hazai pályán a világ egyik legjobb csapatát a tavalyi német második(ami nem semmi) Flensburgot.Igaz 1 góllal.De tavaly a Kiel otthonában is csak 1 góllal kaptak ki úgy,hogy végig szoros volt az állás fej-fej mellett mentek a csapatok és sokáig a Flensburg vezetett Kiel-ben volt szerencsém látni azt a mecset.A végén tudta csak a maga javára fordítani a mecset a Kiel hazai pályán a világ egyik leggazdagabb,legjobb tavaly előtti bl győztes,tavalyi bl ezüstérmes,német bundessligában többszörös bajnok Kiel.Tehát ez egy óriási dolog,hogy a Veszprém még ha csak 1 góllal is de megverte hazai pályán a Flensburgot bl csoportmecsen.A Veszprém tehát felállt a padlóról és ismét nagyon jól megy nekik.Ez nekünk is sikerülhet csak az a fontos,hogy most mind mi szurkolók(a buzdításunkkal),mind a szponzorok(kemény pénzekkel) álljanak a csapat mellé és ne hagyjuk,hogy elkallódjon ez a remek kis társaság.Hajrá Szeged!Hajrá Magyar kézilabda!”
 • 12. _csucsu_ 2008. október 14. 11:53
  „love!

  Legalább Te megértetted,hogy Én mit mondok!:)
  Persze mindenki okosabb,mint én..:)

  Mert én nem vagyok kézilabdás,már véleményem se lehet,mert egyből kioktatnak....”
 • 11. picki 2008. október 14. 11:49
  „nincs pénzünk beállósra? mi a tök? fizetésre sem? és Pistrui miből akar csarnokot építeni ha erre sincs lóvé? he?”
 • 10. love 2008. október 14. 11:46
  „Tokoli55!
  Vadkerti viszont, ha pályán van figyeld meg, h küzd és legalább meccsenként 2 hetest kiharcol. a hibái szerintem abból eredhetnek, h nincs rendesen foglalkoztatva és a szélsőkre nincs semmi taktikánk és nem tudja egyikőjük sem, h mikor kapnak végre labdát.
  de a többiben teljesen egyet értek veled.
  Meg kellene próbálni a mai meccsen Simon Bencét irányítóban. Nem lehet tudni, h mit hoz ki belőle a bizalom. petrea pedig pihenjen otthon és nyalogassa a sebeit. remélem, h nem lesz a mai meccsen a keretben.
  Nenadicsról nem mondok még véleményt, mert nem láttam még ebben a csapatban játszani.
  Remélem, h be tud normálisan illeszkedni, de akkor meg viszont tudni kell megtartani, nem úgy mint a többi nagyon is jó játékost, akik már a vp-ben vannak vagy voltak. Sajna ez még nem nagyon megy a szegednek.
  Sok sikert a fiúknak mára és remélem,h nem kell csalódnom Matke hozzáállásában és esélyt kap más is a csapatból.”
 • 9. _csucsu_ 2008. október 14. 11:43
  „kicsi ember!

  Köszönöm kioktatásod,és igen,én nem vagyok kézilabdás,csak egyéni sportoló,és ilyen problémáim nincsenek....(mivel magam oldom meg,hogy nyerek,vagy nem)
  Amúgy meg Nenadics helyett mást is találhattak volna....
  Attól független akkor is marad ez a véleményem,hogy a nevét már mindenki "imába" foglalta...aztán lehet nem is lesz belőle semmi.....

  Hajráááá Pick Szeged!”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap Gyürki Ernő-emlékverseny

A Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület 2008. október 16–17–18-án 70 mázsa méretes… Tovább olvasom