Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Lázárék dupla diadala Fábiánsebestyénben

A kettes- és a négyesfogatok versenyében is a Lázár testvérek diadalmaskodtak a fábiánsebestyéni nemzetközi fogathajtó versenyen: előbbi kategóriában Vilmos, utóbbiban Zoltán nem talált legyőzőre.
A sokszoros világbajnok Lázár testvérekről szólt a fábiánsebestyéni nemzetközi fogathajtóverseny szombati és vasárnapi napja. A kettes fogatok versenyében Lázár Vilmos remekelt, a gyengébb díjhajtás után a szombati maratonhajtásban nem talált legyőzőre, ezzel az összetettben is átvette a vezetést. Sőt akkora előnyre tett szert, hogy az összetett győzelmébe még az is belefért, hogy a vasárnapi zárónapon csak kilencedik lett az akadályhajtásban.

– Fábiánsebestyénre új lovakkal érkeztem, amelyben nagy volt a rizikó. Meg is látszott a rutintalanságuk a díjhajtás során, a maratonra azonban „összeálltunk", ennek köszönhető a jó eredmény és a győzelem – mondta a hosszabb kihagyás után visszatérő Lázár Vilmos.

A nemzetközi színvonalú új vizesakadály sok gondot okozott a fogatoknak.  Fotó: fogatverseny.hu
A nemzetközi színvonalú új vizesakadály sok gondot okozott a fogatoknak.
Fotó: fogatverseny.hu

A maratonban jól szerepelt Selyben Zsolt is, a Hódmezővásárhelyi Fogathajtó és Díjlovagló Egyesület versenyzője Lázár mögött a második lett, ezzel feledtette díjhajtásbeli gyengélkedését, és az összetettben végül az ötödik helyen zárt. Hódi Károly (Szegedi Fesztivál SE) az összetett versenyben a 24. helyen végzett.

A négyeseknél az egész versenyt uralta Lázár Zoltán, aki a díjhajtás után a maratont és az akadályt is fölényesen nyerte meg, ezzel az összetettben is az ő nyakába került az aranyérem. Mögötte a cseh Jiri Nesvacil és Kecskeméti László végzett.

A négyesfogatok között remeklő Lázár Zoltán (jobbra) Farkas Sándortól, a rendezőbizottság elnökétől vehette át elismerését. Fotó: fogatverseny.hu
A négyesfogatok között remeklő Lázár Zoltán (jobbra) Farkas Sándortól, a rendezőbizottság elnökétől vehette át elismerését. Fotó: fogatverseny.hu

Az egyes fogatok versenyében Rondzik Gábornyerte a vasárnapi akadályhajtást, ám ez sem volt elég a dobogó eléréséhez, ahová nem fért fel magyar hajtó: a norvég Linn Stokken Nielsen nyert, második a lengyel Weronika Kwiatek, harmadik honfitársa, Tomas Jankowiak lett.

Eredmények

Fábiánsebestyéni világkupára kvalifikáló fogathajtó verseny, egyben országos bajnokság, 1. forduló, maratonhajtás, póni egyes fogatok: 1. Hölle Martin, 2. Kovács Roland, 3. Mátyás Márton. Póni kettes fogatok: 1. Karl Cvörnjek (osztrák), 2. Osztertág Kristóf, 3. Kovács Zsófia. Póni négyes fogatok: 1. Rohr Máté. Egyes fogatok: 1. Nyúl Katalin, 2. Weronika Kwiatek (lengyel), 3. Tomas Jankowiak (lengyel). Kettes fogatok: 1. Lázár Vilmos, 2. Selyben Zsolt, 3. Varga Péter. Négyes fogatok: 1. Lázár Zoltán, 2. Kecskeméti László, 3. Jiri Nesvacil (cseh). Akadályhajtás, póni egyes fogatok: 1. Hölle Martin, 2. Mátyás Márton, 3. Kovács Roland. Póni kettes fogatok: 1. Magyar Koppány, 2. Kovács Zsófia, 3. Oszterág Kristóf. Póni négyes fogatok: 1. Rohr Máté. Egyes fogatok: 1. Rondzik Gábor, 2. Bartlomiej Kwiatek (lengyel), 3. Fábián László. Kettes fogatok: 1. ifj. Nagy Tibor, 2. Molnár Zsolt, 3. Nyúl Zoltán. Négyes fogatok: 1. Lázár Zoltán, 2. Jiri Nesvacil, 3. ifj. Dobrovitz József. Összetett, póni egyes fogatok: 1. Hölle Martin, 2. Kovács Roland, 3. Mátyás Márton. Póni kettes fogatok: 1. Magyar Koppány, 2. Karl Cvörnjek, 3. Kovács Zsófia. Póni négyes fogatok: 1. Rohr Máté. Egyes fogatok: 1. Linn Stoekken Nielsen (norvég), 2. Weronika Kwiatek, 3. Tomas Jankowiak. Kettes fogatok: 1. Lázár Vilmos, 2. Pál Attila (romániai), 3. Nyúl Zoltán. Négyes fogatok: 1. Lázár Zoltán, 2. Jiri Nesvacil, 3. Kecskeméti László.

Olvasóink írták

  • 1. alemilemil 2011. május 02. 02:31
    „Csak egy kis bibi a cikkel, hogy a képen látható vizes akadály az nem az új!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár Vilmos nyerte a kettesfogathajtást

A maratonhajtás után a kettes- és a négyesfogatok versenyében is a Lázár-testvérek állnak az élen a… Tovább olvasom