Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Ledon Green is képbe került a Bodrogi Bau Kosársulinál

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata készül az októberi bajnoki rajtra. Az újonc együttes a B csoportos bajnokság megnyerése után nem állt le, továbbra is edzésben maradtak. A klub vezetői pedig szervezik a csapatot, a megfelelő anyagi hátteret.
Ledon Green zseniális mutatványokra volt képes. Fotó: Miskolczi Róbert
Nagy ünnep volt Vásárhelyen. Durrogtak a pezsgők a feljutás után. A Bodrogi Bau Kosársuli gárdája megnyerte az NB I B csoportot, és feljutott az A csoportba. A legmagasabb ligába. A nagyok közé. Nagy kihívás lesz a magyar játékosokból álló gárdának a szereplés, hiszen a többi csapatban hemzsegnek a külföldi kosarasok. A napokban már beszámoltunk arról, hogy Gémes Levente nagy valószínűséggel visszaigazol nevelőegyesületébe. Lesznek-e még változások, tervezik-e külföldi kosaras leigazolását? – ezeket a kérdéseket is feltettük az Bodrogi Bau Kosársuli ügyvezetőjének, dr. Elek Andrásnak.

Lázas munkában

– Hetek óta lázas munkában vagyunk. Dolgozunk a csapat megerősítésén. Keressük a támogatókat. Négyfős csapatunk jóformán megállás nélkül dolgozik. Egyre többen állnak mellénk, és a város önkormányzata is biztosított a támogatásukról. Gémes ügye is jó irányba halad, ha sikerülne neki állást találni Vásárhelyen, akkor aláírhatnánk vele a szerződést. Levente hosszabb távra tervez, így vele egy kétéves megállapodást kötnénk. Az elmúlt hetekben Nyilas István jóvoltából felvettük a kapcsolatot a szegedi közönség egykori kedvencével, Ledon Greennel. Jelenleg feleségével Amerikában tölti a szabadságát. „Eldi" nem zárkózott el az ötlettől: szívesen jönne hozzánk játszani. A már magyar állampolgárságú játékost akkor tudnánk magunkhoz csábítani, ha anyagilag tovább erősödnénk.

Levezető edzések


Sokan azt gondolnák, hogy a csapat a szabadságát tölti, de nem így van. A Bodrogi Bau még mindig edz. Csak péntektől kapnak pihenőt a kosarasok.
– A levezető tréningeket végzik a srácok – folytatta a beszélgetést a sportvezető –, főként játék szerepel a foglalkozásokon. Évek óta hasonlóan cselekszünk, a bajnokság után is edzésben maradunk. A hét végétől azonban következik a pihenő, utána augusztus 21-én kezdjük meg a felkészülést az A csoportos bajnoki rajtra.

Féltik őket


Többen féltik a Vásárhelyt. Féltik, hiszen légiósok nélkül nem sok vizet zavarhat a legmagasabb ligában.
– Nagy célokat nem fogalmazunk meg. Szeretnék bentmaradni. A közönségünket kiszolgálni, jó meccseket játszani, elhozni a vásárhelyi közönségnek hazánk legjegyzettebb csapatait. Természetesen benne van a pakliban, hogy nagy különbségű vereségeket szenvedünk, de erre is felkészültünk. A srácok nagyon elszántak, mindannyian várják az október 6-i rajtot. Úgy néz ki, hogy mindenki marad, esetleg Tigyi Árpád munkahelyi elfoglaltsága miatt távozik tőlünk, a többiek viszont nem. Nagy bennük a bizonyítási vágy, megmutatni, hogy ők is jó játékosok. Mi nem ígérgetünk, és éppen ezért egyetlen játékosnak sem maradunk adósa. Mindannyian a vásárhelyi kosárlabdáért dolgozunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drámai csatában nyert a Naturtex-GTI

Hatalmas csatában, 2:4-ről fordítva, 5:4-re nyert a Naturtex-GTI OB I-es férfi teniszcsapata az MTK… Tovább olvasom