Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Legókocsit épít Farkas

Farkas Zsolt számára nem igazán sikerült az előző versenyszezon. A zsombói sportoló csak a negyedik helyet szerezte meg roncsderbi országos bajnokságon a kategóriájában. Idén javítani szeretne.
Farkas Zsolt és édesapja újabb sikerekről álmodik Fotó: Gyenes Kálmán
Irány Zsombó! Farkasék autószerelő műhelye. Fotós kollégámmal, Gyenes Kálmánnal kaptunk meghívást a roncsderbi országos bajnokságban vitézkedő fiatal versenyző otthonába. Oda, ahol már decemberben megkezdték a felkészülést édesapjával az új szezonra. Felkészülést? Sokan kérdezhetnék: miért ilyen korán? Gyorsan választ kapunk rá.

Egy darabokra szétszedett kocsival találjuk magunkat szembe. Egy biztos, egy kisgyerek örülne neki, hiszen mászókának nézné, jó játéknak venné. No, de ez nem mászóka, ha nem a versenyautó egyik legfontosabb eleme. Fontos, mert bírnia kell a gyűrődést. A tavalyi szezonban is nemegyszer állt fejre Farkas Zsolt. Igaz, ez hozzátartozik a sportághoz, ezért kedvelik a nézők. „Anyukámnak ilyenkor égnek áll haja!" – kommentálja a versenyen való „repkedéseket" Farkas.

Szép szép a váz, de azzal nem lehet komoly eredményt elérni. Maximum, ha sprinter atléták futnak vele. „Sok-sok éjszakai fent lét után áll össze a járgány!" – jön az apai megjegyzés, Farkas Ferenctől. Van meló rendesen. Minden csavart ki kell cserélni. Az utolsó darabig. Ez több százat jelent. Ifjabb Farkasnak többször „jojózott" már a szeme.

A család nagyon készül. Zsolt szerencsés helyzetben van, hiszen a zsombói autószerelő műhely remek hátteret biztosít. Az elmúlt szezonban kísérletezett. Turbómotorral versenyzett. Nem jött be. Több futamot nem sikerült befejeznie. Idén visszatér a jó megszokott motorhoz. Nyerni szeretne. Nem lesz könnyű, mert a megyei rivális, a szomszéd, az üllési Veszelka is a bajnoki cím megvédésére készül. Munka még van bőven. Van, hiszen mindennek tökéletesen kell működnie az első rajton. Az pedig közeledik. Április 30-án Kecelen startol el az országos bajnoki mezőny. Egy jó rajt pedig sok mindent befolyásolhat majd. Az elkövetkező hetekben következnek a tesztelések, az edzések. Kiderül: sikerült-e tökéletesen felépíteni a legókocsit.

Mikor búcsúzunk, idősebb Farkas csak halkan megjegyzi: „Már az öcskös, Szabolcs is versenyez. Motokrosszozik. Szegény feleségem aggódik is a két gyerekért a legtöbbet. De én azt mondom; csinálják, sportoljanak!" Milyen igaza van apukának, legalább értelmes dolgokkal ütik el a szabadidejüket. Ezt már kevesen teszik. Inkább a tévé és számítógép vonzza a fiatalokat, még szerencse, hogy akadnak jó példák, olyanok, mint amit Farkas család is bemutat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizakodva készült a Pick

A férfi kézilabda alapszakasza ma 18 órától az örök rangadóval zárul Veszprémben. A bajnoki tabellát… Tovább olvasom