Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Lehmann-Dobó Andrea: egészség és siker

Sorozatunkban sportolókkal beszélgetünk kicsit másként. Ezúttal az igazán sportos családból származó Lehmann-Dobó Andrea következik.
Válasz

Bálint Gergő, az A-Híd Szeged Beton VE bekkje a következőt kérdezte Lehmann Dobó And-
reától: vajon kisfiukat, Zalánt elvinnék-e a Real Madrid labdarúgócsapatának valamelyik meccsére. – A férjem legnagyobb vágya, hogy egyszer eljusson egy Barca–Real Madrid meccsre azzal a feltétellel, hogy a mérkőzés Barcelonában legyen, hiszen Pisti mellett már a gyerek is katalánszurkoló – válaszolt az egykori NB I-es kézilabdást.

– NB I-es famíliából származik: az édesapa, a báty és ön is első osztályú sportoló volt. Jelent ez témát a családi összejöveteleken?
– Igen, mindennapos, hiszen a férjem, a vízilabdás Lehmann István miatt a mai napig jelen van az élsport az életünkben. Folyamatosan követem a világ eseményeit, legyen szó kézi- és vízilabdáról vagy futballról. Fáj is a szívem, hiszen én már nem vagyok élsportoló. Viszont tudok még élsportolói fejjel gondolkodni.

– Nocsak, például?
– Például amikor a férjem meccs előtti ebédjét kell összeállítani. Ha itthon játszik az A-Híd Szeged Beton, akkor mindig ugyanaz a menü: paradicsomos penne rántott csirkemellel. Amikor az NB I-ben játszottam, én is majdnem ezt ettem, csak hús nélkül.

– És ha idegenbe megy a csapat?
– Akkor szendvicset készítek, de van, hogy nem kell, mert a fiúk egy pékségben megveszik a reggelinek valót. Ha hajnalban indulnak, akkor édesapám viszi ki Pistit a buszhoz, és van, hogy édesanyám is betesz a párom táskájába egy kis csomagot.

Lehmann-Dobó Andrea és csemetéje, Zalán. Fotó: Schmidt Andrea
Lehmann-Dobó Andrea és csemetéje, Zalán.
Fotó: Schmidt Andrea

– Élsportoló legyen Zalán, vagy se?
– Igen is meg nem is.

– Miért igen?
– Mert tíz hónapos lesz a fiunk, ám már erős, mozgékony, anyuéknál folyamatosan lépcsőzik az emeletre, lehet, hogy napokon belül önállóan is elindul. Egyébként pedig az élsportolásnak megvan a maga vonz-
ereje: az edzések, a közösség, az utazások, a bulik, az élmények, és ezeket át kell élni, hogy tudjuk, miről is szól. Ezen keresztül tudja meg azt is, milyen kemény az élsportoló élete.

Kérdés

Mindig az interjúalany passzolja tovább a labdát.

Lehmann-Dobó Andrea rendhagyó módon már nem aktív, de azért sportembert választott: kedvenc főiskolai tanárát, az ABCOM-Szeged KE női kosárlabda-egyesületének elnökét, Domokos Mihályt kérdezte:

– Az idei vízi táborban főz-e majd harcsapaprikást, és ha igen, lehetek-e a kuktája?

 – És miért ne legyen az?
– Mert az azt követő élet cseppet sem egyszerű. Nagyon nehéz elhelyezkedni, ha az élsportoló befejezi a pályafutását, abbahagyja a játékot. Sokan nem tudják, mi lesz velük, ha ez történik. Ezért vallom azt, sportoljon és tanuljon is.

– Beatles-póló, egy gyerekdalokkal foglalkozó könyv: az internetes közösségi oldal alapján elég muzikálisnak tűnik Zalán.
– Ha meghall valamilyen dalt a Ringató foglalkozáson, rögtön mozog rá, megpróbál énekelni is, sőt jó néhány verset már majdnem kívülről fúj. Gyakran énekelek neki otthon, de az édesapja is sokat mesél.

– Vízi- vagy kézilabdás, esetleg labdarúgó lesz belőle?
– Jár babaúszásra is, így a vizes közeg az elsődleges, és a kézügyességével sincs baj. Mivel úgy tűnik, balkezes, és ez hiányposzt a vízilabdában, valamint a sérülésveszély is kisebb, mint mondjuk a kéziseknél, ezért könnyen pólós válhat belőle. Egészség és siker – ez az, amit a fiamnak kívánok.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takács Orsolya: egyenlíteni kell!

– A bajnoki elődöntő első mérkőzésén, Egerben elég nagy nyomás alatt vízilabdáztunk –… Tovább olvasom