Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Lehull a lepel, Nagy László dönt

Már itt is, ott is vágják a centit, ketyeg az óra Nagy László döntéséig. A Barcelonát erősítő szegedi világklasszis kézilabdázó mérlegel: rábólint a spanyolok honosítási ajánlatára vagy magyar marad.
Nagy László sérülése már a múlté, pedig elszakadt az ínszalag, és a csont is eltört az ujjában. Egy hónapig be is volt gipszelve. Két és fél hete tért vissza, kezd újra formába lendülni. A spanyol bajnokságban a Torrevieja elleni fölényes Barcelona-győzelemből (33–13) is öt góllal vette ki a részét kedd este. Mint lapunknak elárulta, az a legfontosabb, hogy a rehabilitáció során megerősödjenek az inak, így visszanyerje a rá jellemző lendületet, lövőerőt.

Ritka pillanat, Naggyal kapcsolatban manapság van, ami sokkal inkább érdekli az embereket, mint hogy játékra jelentkezik, vagy éppen kényszerpihenőjét tölti. Nevezetesen az, hogy elfogadja a Spanyol Kézilabda-szövetség honosítási ajánlatát, és a 2012-es londoni olimpián már az ibériaiakat erősíti, vagy pedig magyar marad, s annak rendje és módja szerint a januári ausztriai Európa-bajnokságon is piros-fehér-zöld szerelésbe bújik.

Nagy Lászlóra fontos döntés vár.
Nagy Lászlóra fontos döntés vár.

– Közeleg a pillanat, amikor bejelentem a döntésem, néhány napon belül nyilvánosságra hozom, miként határoztam – mondta el megkeresésünkre korábbi nyilatkozataival egybecsengően a magyar válogatott szegedi születésű csapatkapitánya. – Vannak érvek és ellenérvek, a mérlegeléshez pedig időre volt és van szükségem. Lassan tíz éve élek Barcelonában, a csapat és a város is rendkívül fontos a számomra. A feleségem és a kislányom is nagyon jól érzi itt magát. Erika vállalkozásba kezdett, Deborát pedig a bölcsőde és az óvoda után iskolába is ide fogjuk járatni. A kézilabda-pályafutásom utáni életünket itt képzeljük el. A válogatottságtól függetlenül számos előnnyel járhat a spanyol útlevél megszerzése. De hangsúlyozom, ezt még egyszer utoljára át kell gondolnom.

Amennyiben Nagy László a spanyolok tenyerébe csap, el kell telnie legalább három esztendőnek a két válogatott között, vagyis a következő években aligha szerepelhet világversenyen.

– A hozzám közel állók akkor is tiszteletben tartják a döntésem, és mellettem vannak, ha a spanyol nemzeti csapatot választom, illetve akkor is, ha a magyarban maradok. Ha elfogadom a spanyolok honosítási ajánlatát, a kihagyással számolnom kell. Szerencsére 28 évesen elmondhatom magamról, hogy több emlékezetes, nagy torna van már a hátam mögött, olimpia, világ- és Európa-bajnokságok. Vagyis adott esetben ki tudnám várni a három évet. Ha minden marad a régiben, és továbbra is a magyar nemzeti csapat szolgálatában állok, akkor senkit sem foglalkoztat ez a szabály – tette hozzá végül Nagy.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Lehiggadt 2009. december 04. 21:38
  „A profi kézilabda - sok más "volt" sportáhggal együtt - sajnos már régen nem a sportról szól, hanem a profi sport már szinte maradéktalanul üzlet! Itt SAJNOS a címeres mez már nem számít! A családi gyökerek még talán... Ha nem vagyunk versenyképesek az ajánlatunkkal, akkor azt tudomásul kell venni!
  Mindez nem változtat azon a véleményemen, hogy én minden ún. honosítást ellenzek! Klasszikus példám a Janics testvérpár, midőn az egyik testvér szerb, a másik magyar szinekben indul!?!... Ez ÍGY NEM SPORT...”
 • 32. .suhym. 2009. december 04. 21:14
  „Laci!

  Azt tedd, ami Neked a legjobb!
  A te életed, a te döntésed, csak Rád és a családodra tartozik, ne törődj senkivel!

  Senki nem tud úgy élni, hogy mindenkinek megfeleljen, de ne is ez legyen a cél!
  Úgy élj/dönts, hogy a magad számára a legjobbat hozd ki belőle, csak ez a fontos, senki/semmi más nem számít, csakis a saját életed!”
 • 31. Zebulon 2009. december 04. 20:55
  „Igen gróf! Ők is azok, de ez fájjon csak az ő volt hazájuk állampolgárainak...”
 • 30. gróf 2009. december 04. 18:52
  „A magyar kézi válogatottban 4-5 honosított játszik. Ők is haza árulók?
  Puki, Eklemovics és a Kubaiak?”
 • 29. nagyonnagy 2009. december 04. 08:31
  „Hogy kimegy külföldre pénzt keresni megértem. Dehogy a hazáját el képes árulni azt nem. Dehát ilyen a mai világ, pénzért mindent. Ha lemond a válogatottságról, részemről szegeden nem szívesen látott hazaáruló!”
 • 28. kissekicsi 2009. december 03. 23:08
  „19. Savanyú a szőlő?
  Mindenkinek ott kell érvényesülnie, ahol tud és van lehetősége. Sokkal jobb helyzetben lesz odakint.
  Amennyiben neked kéne döntened, szerintem Te sem sokat vacillálnál...”
 • 27. gszlaszlo 2009. december 03. 22:49
  „@ashmore
  puskásról, vagy kocsisról mi a véleményed.....?!”
 • 26. Freimann 2009. december 03. 22:21
  „Nagy Laci...Pfujj!!!”
 • 25. Yossarian 2009. december 03. 17:33
  „aki azt állítja, hogy a spanyol, és a magyar válogatott egy szinten van, az nincs tisztában az erőviszonyokkal. sajnos a spanyol bajnokság magasabb szinvonalú, több pénz forog benne, és általában is magasabb szinten jegyzik a spanyolt, mint a magyart. függetelnül a legutóbbi VB eredményüktől, mert akkor bizony leszerepeltek rendesen. a spanyol sportsajtó épp erről cikkezett.
  de biztosak lehetünk benne, hogy még egyszer nem fognak úgy lebőgni.
  mindemellett a magyar férfi kézilabda válságban van. a bajnokság egycsapatossá vált, az is tele légióssal, a válogatottban szinte nincs olyan poszt, ahol rendelkeznénk nemzetközi szintű játékossal. (ha Nagy Lacit nem számolom) kivétel talán a kapuban Fazekas Nándi, de ő is csak második számú hálóőr klubcsapatában Perics mögött. sajnos egyre messzebb kerülünk az élvonaltól, és ez csak rosszabb lesz.
  ha NL nyerni akar valmit, akkor nem a magyar válogatottban kell erőlködnie, mert ott esélye sincs. márpedig egy világkalsszis, mint a Laci megérdemli, hogy összejöjjön a dolog.
  azok, pedig, akik azért szidják, mert országot vált, és címeres mezt, azok miért nem szapulják Illyést, Puljezevicset, Eklemovicsot, Krivokapicsot, Perez Karcsit, stb.?!? akkor most ök is szar emberek, mert idejöttek??? ha így van, akkor itt az idő hazazavarni őket, mit keresnek a válogatottunkban?!”
 • 24. Buksi 2009. december 03. 17:21
  „Akármilyen válogatottban játszik majd mindig honositott magyar marad nekik, akit megszerettek, befogyttak....
  Neki pedig a jövöje véget egyértelmüen Espana-t kell válaszatnia !!!”
 • 23. xene@freemail.hu 2009. december 03. 15:26
  „Nos a spanyolok nem olyan rossz csapat, és az az érzésem, hogy 1-2 éven belül érmekért fognak küzdeni. Megszerezték Sterbiket, a világ egyik legjobb kapusát. E mellett 5 baromi erős csapatuk van: Ciudad Real, Barcelona, Valladolid, Ademar Leon és San Antonio....
  A magyar válogatottal a büdös életbe nem fog érmekért küzdeni, ezt elhiheted. Biztos lesz 1-2 világra-szóló győzelmünk, de nincs minőségi csere-sorunk! És a torna végére mindig elfáradunk, amikor éppen a legjobban kellene teperni....”
 • 22. ráérő 2009. december 03. 14:41
  „Spanyol papirokat fogsz kapni....de spanyol SOHA sem leszel. A pénz az ami mindkét felet motválja,a többi az csak süket duma...”
 • 21. pocokkaa 2009. december 03. 14:00
  „Laci, úgy dönts, ahogy Neked a legjobb. Az állampolgárság és a nemzeti tudat szerintem elválasztható egymástól. Attól még, hogy spanyol útlevele lesz, biztosak lehettek benne, hogy a szíve a magyar himnusz első ütemeiben fog összeszorulni, nem a spanyol himnusz hallatán. uniós állampolgár marad mindenképpen.
  Ha ott él, ott képzelik az életüket és ott jó nekik, akkor menni kell. Egy a lényeg, a döntés minden előnyével és hátrányával együtt döntés, amit mindenkinek tiszteletben kell tartania.”
 • 20. Mustang 2009. december 03. 13:32
  „Spanyolország...”
 • 19. ashmore 2009. december 03. 13:02
  „Aki megtagadja saját nemzete címeres mezét az nekem nem ember...”
 • 18. TUTI 2009. december 03. 12:37
  „....sajnos...”
 • 17. Birodalmi 2009. december 03. 11:11
  „meg is érteném, ha a spanyol válogatott szakmailag nagyságrendekkel jobb lenne mint a magyar...de nem, kb egy szint, vagy ha nem fér be a hazája válogatottjába, akkor is érthető, de így joggal érzi minden magyar szurkoló és csapattársa, hogy a pénz miatt cserbenhagyta őket.”
 • 16. theseus 2009. december 03. 10:54
  „"Lehull a lepel" : szoboravatás lesz?

  Már régen döntött, a cikkből az is világos, hogyan: spanyol akar lenni. Jelentse be, és kész.
  Minek 10 cikket írni egy dologról, előre? Utána meg majd még huszat?”
 • 15. insideman 2009. december 03. 10:53
  „a pénz beszél,kutya ugat....”
 • 14. Yossarian 2009. december 03. 10:38
  „ha spanyol akar lenni, akkor isten neki, legyen.
  ennek a melldöngető magyarkodásnak úgysincs semmi értelme. a magyar kézilabda válogatott is tele van már honosított játékosokkal. ha őket el- és befogadjuk, akkor bele kell törődni Nagy Laci távozásába is.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged Beton: csúnya lett a mérkőzés vége

A férfi vízilabda OB I hetedik fordulójában is megőrizte százszázalékos mérlegét a Ferencváros. Tovább olvasom