Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Lele Ambrus, a példakép

"A 80-as évek elején Péter öcsémmel nagymamáméktól tartottunk haza. Az újszegedi sportcsarnok környékén jártunk, amikor egy magas emberre lettünk figyelmesek. „Ez Lele Ambrus!" – szóltam öcsköshöz."
A 80-as évek elején Péter öcsémmel nagymamáméktól tartottunk haza. Az újszegedi sportcsarnok környékén jártunk, amikor egy magas emberre lettünk figyelmesek. „Ez Lele Ambrus!" – szóltam öcsköshöz. Mentünk tovább, a torkunkban dobogott a szívünk. Velünk szembe jött a Volán-közönség nagy kedvence. Amikor már csak néhány méter választott el bennünket, Peti hangosan köszönt: „Szia!" Ambrus visszaköszönt: „Szia!"

Öcskös olyan boldog volt, hogy hazáig futott. Köszönt neki Szeged egyik legnagyobb csillaga, Európa gólvágója. Hetekig, hónapokig, sőt évekig emlegette, hogy Lele Ambrus köszönt neki. Még ma is jót mosolygunk ezen a történeten.

Gyerekként nagy csodálattal néztünk fel rá. Példakép volt számunkra, szerettünk volna olyan jó sportolók lenni, mint ő. Ünnepelte az újszegedi sportcsarnok közönsége is. Hányszor volt hős! Volt miért: micsoda gólokat szerzett! Abban az időszakban nem sok pók élt a kapuk felső sarkában. „Ambré" rendszeresen póktalanított. Kár, hogy nincsenek meg a régi felvételek, milyen jó lenne visszanézni az emlékezetes meccseket! Így most csak az emlékeinkben idézhetjük fel, ahogy laza csuklóval elereszti a labdát.

Drága Ambrus! Ma az egyik kedvenc helyeden – Vass Sanyival micsoda teniszmeccseket játszottál a centerpályán! –, a Gellért Szabadidőközpontban egy népes csapat köszönt téged ötvenedik születésnapodon. Azok, akik igazán szeretnek. Bár ha mindenkit meghívtál volna, akkor a sportcsarnok is szűknek bizonyulna, mert nagyon sokan rajonganak érted, imádták a játékod. Lele Ambrus csak egy van, és ő a mienk, szegedieké. Boldog születésnapot!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betervezett mumusverés: holnap 17.30-kor: Makó FC–Cegléd

A labdarúgó NB II Keleti csoportjának második fordulójában bemutatkozik hazai közönségének a Makó… Tovább olvasom