Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Lengyel bronzos futása

Mostoha körülmények között készülve is lehet eredményesen szerepelni. Ezt bizonyította be a Szegedi Lelkesedés SK atlétája, Fóris László tanítványa, Lengyel Roland sprinter.
A fedett pályás felnőtt országos atlétikai bajnokságon két szegedi sprinter is jól szerepelt: Lengyel Roland 200 méteren 22.22 másodperccel a harmadik, 60 méteres síkfutásban pedig 6.94 másodperces idővel az ötödik helyen végzett. Klub- és edzőtársa, Godaish Martin Péter 200 méteren 22.43-dal Lengyel mögött a negyedik helyen ért célba.

Az atléták két éve Fóris László edző irányításával készülnek.

– Roland a tavalyi ob-n 200-on a negyedik, 60-on pedig a nyolcadik helyen végzett, ahhoz képest sikerült előre lépnie – jelentette ki a legígéretesebb szegedi atléta trénere.

– Sajnos az elmúlt szezon nem sikerült jól Roli számára, fájt a sarka, az orvosok sokáig nem tudtak rájönni, hogy mitől. A korosztályos viadalokon ennek ellenére szállította az aranyakat, de az időeredményei elmaradtak a várttól. Ennek többek között az lett a vége, hogy nem került be az Újvidéken rendezett junior Európa-bajnokságra utazó magyar keretbe. Szerencsére azóta elmúlt a sérülése, úgyhogy megint bizakodóak vagyunk.

Fóris edző a Széchenyi-gimnáziumban készítette fel Lengyelt az ob-ra.    Fotó: Karnok Csaba
Fóris edző a Széchenyi-gimnáziumban készítette fel Lengyelt az ob-ra.
Fotó: Karnok Csaba

A szakember elmondta, Lengyel szabadtéren 100 méteren 10.40, 10.50, 200 méteren pedig 21 másodperc körüli időeredményre lehet majd képes.

– Nem kenyerem a panaszkodás, de tény, ha valaki, mi aztán tényleg mostoha körülmények között vagyunk kénytelenek edzeni – kesergett Fóris. – Az országos bajnokságra például a Széchenyi-gimnáziumban készültünk, de amikor téli szünet volt az intézményben, maradt a Felső Tisza-parti stadion, vagy az újszegedi liget. És akkor még nem is említettem a pénztelenségünket. Hiába gyártjuk nagyipari mennyiségben a pályázatokat, nem nagyon akarnak tudomást venni rólunk. Tavaly a várostól 700 ezer forint jutott nekünk, a megyétől meg csak 50 ezer. Hogy érzékeltessem az összeg „nagyságát": a Felső Tisza-parti stadion használatáért éves szinten 170 ezret kell fizetnünk. A fővárosi SYMA-csarnokban lebonyolított országos bajnokság két napig tartott, de mivel nem volt pénzünk a szállásra, kénytelenek voltunk este haza-, másnap reggel pedig visszautazni. Nem a legideálisabb megoldás, de kénytelenek voltunk ezzel a lehetőséggel élni... Minden vágyunk, hogy szponzorokra leljünk, olyanokra, akik látnak bennünk fantáziát, akik valamivel könnyítenének sanyarú anyagi helyzetünkön.

A tréner elmondta, két éve mindössze hat atlétával kezdte el a munkát a Lelkesedés SK-nál.

– Mostanra szépen felfejlődtünk, már hatvanan vagyunk, rajtam kívül Kelemen Béla, Nagy János és Fekete Róbert foglalkozik a tanítványokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Floratom: ki-ki meccs jön

A válogatott játékosokkal felálló Wink AC otthonában folytatja szereplését az asztalitenisz Szuperligában szereplő Floratom Szeged együttese ma 15 órától. Tovább olvasom