Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Lengyel Dalma, a sportosan elegáns

Sorozatunkban Csongrád megyei sportolókkal beszélgetünk, de arról a sportágról, amit űz, egy szó sem esik. Az ötödik részben az ABCOM-Szeged KE női kosárlabdacsapatának 23 éves játékosát, Lengyel Dalmát kérdeztük.
– Csak nem éppen az egyetemen értem utol?
– Nem, dolgozom. Pontosabban a szakmai gyakorlatomat töltöm a Printker Zrt.-nél, az online marketingcsapatnak segédkezem. Az SZTE-GTK kereskedelem és marketing szakán vagyok végzős, csak a gyakorlat és egy szakmai nyelvvizsga van hátra a diplomamunkámig. Aztán egyszer lehet, hogy külföldön fejezem be a mastert.

– Melyik nyelvből készül?
– Szerencsére édesanyámtól, aki egy két tanítási nyelvű iskolában tanít angolt, jó nyelvérzéket örököltem, így angolból és olaszból is megvan már a középfokúm. Most az angol szakmai a következő lépcsőfok.

– Egyedül él?
– Nem, a szüleimmel. Büszke vagyok rájuk, édesanyámat kiváló angoltanárnak tartom, apukámra pedig a három tagintézményt tömörítő Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola főigazgatójaként nézhetek fel.

Lengyel Dalma szakít időt a kikapcsolódásra. Fotó: Karnok Csaba
Lengyel Dalma (jobbra) szakít időt a kikapcsolódásra.
Fotó: Karnok Csaba

– Van testvére?
– Egyke vagyok.

– A legnagyobb közösségi oldalon, a Facebookon igencsak aktív.
– Azért ez nem teljesen igaz. Van, hogy napokig be sem lépek, ám igaz, hogy olykor sokat ülök a gép előtt. Igazából kapcsolattartásra használom, sok korábbi csapattársammal, Szegedről távol került sportolóbarátommal beszélek a chaten. De a személyes dolgaimat nem teregetem ki a világhálón, kifejezetten ellenszenves, amikor valaki ezt teszi.
Elmaradt SMS

Zubai Szabolcs, a Pick kézilabdázója a következőt kérdezte Lengyel Dalmától: „A delmagyar.hu-n látott fürdőruhás fotók után mennyi SMS-t kaptál?" „Érkezett SMS és telefonhívás is jó pár, kár, hogy tőled nem" – válaszolta a kosaras.– Sportosan vagy inkább elegánsan öltözik?
– Mindkettő. Hétköznap általában farmer, póló és sportcipő van rajtam, de a bulikban szeretek magas sarkút és elegáns, szűk nadrágot, ruhát viselni.

– Jut ideje a bulizásra is?
– Nem sok, de a holt szezonban azért szakítok rá. Persze azt már fiatalon megtanultam, hogy a szórakozás sosem mehet a meccs rovására. Ha nem is buli, de számomra jó kikapcsolódás, hogy kijárok a többi szegedi klubcsapat hazai meccseire is.

– A közösségi portálokon használatos kifejezéssel élve „kapcsolatban van"?
– Nem, szingli vagyok.

– Ha tippelnem kéne, azt mondanám, a sportolók az esetei.
– Nem tagadom, szeretem a kisportolt fiúkat, de legalább ilyen fontos, hogy lehessen vele beszélgetni, és hogy jó humora legyen.

– Úgy tudom, sok fiú barátja van.
– Ez igaz, volt is ebből konfliktusom párkapcsolat során. Engem így kell elfogadni, aki ezt nem tudja tolerálni, annak biztosan nincs esélye nálam.

Hrepka következik

Mindig az interjúalany határozza meg, hogy ki következzen a jövő héten a sorozatban. Lengyel Dalma Hrepka Ádámnak, a Paks szegedi származású labdarúgójának passzolta a labdát. „Annyit ugrattál már a kosárlabdával, hogy érdekelne: amióta Pakson játszol, hány Atomerőmű-meccsre mentél ki?" – kérdezte Lengyel Hrepkától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzői tanfolyam

A Csongrád Megyei Diáksportszövetség edzői, sportoktatói, valamint fitnesz-wellness asszisztens… Tovább olvasom