Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Lengyel Lilla ezüstje az olaszországi vb-n

Befejeződött Olaszországban, Bariban a búvárúszó világbajnokság. A Muréna Szeged sportolói közül Lengyel Lilla érte el a legjobb eredményt, második lett.
Négy szegedi versenyzővel képviseltette magát a Muréna Szeged Búvárúszó Egyesület, az olaszországi Bariban megrendezett világbajnokságon.

Ismét a Kanyó Dénes edzette egyesület volt a legnépesebb csapat. A legjobb eredményt Lengyel Lilla szállította. Élete legnagyobb sikerét érte el a felnőttek között, 200 méter gyors uszonyos úszásban a második lett. A murénás sportolót Debreczeni Hajnalka előzte meg, akit szintén Kanyó készített fel a vb-re. A junior Európa-bajnok Dudás Zita is bemutatkozott a nagyok között, váltóban a hetedik lett.

A férfiaknál nem volt szerencséje Kanyó Dénesnek. Négy számban is ötödik lett: 400, 800 búváron, és 200 és 400 uszonyos úszásban. Különösen az utóbbi szám fájó az edző-versenyző számára, mert csak kicsin múlott, hogy nem lett harmadik. A szám döntője eredetileg este nyolc órára volt kiírva. A szervezők viszont előrehozták hat órára. Kanyót a telefonhívás a szállodai szobában érte utol, jóformán a buszon öltözött át, és futva érkezett a rajthoz.

Joszt Ádám is kitett magáért, 100 méteren ötödik, míg 50 méteren hetedik lett. Mivel még mindig fiatalnak számít, így ez tőle remek bemutatkozás volt a felnőttek között.

Kanyó Dénes vezetőedző elégedett volt a tanítványok teljesítményével, kis szerencsével jobb eredményeket is elérhettek volna. Azt, hogy az olaszok mennyire zavarták meg a magyarok teljesítményét, nem kommentálta a tréner, hiszen a Magyar Búvárúszó-szövetség ma ezzel kapcsolatosan hivatalos állásfoglalást ad ki. Mi történt? Több Kelet-Európából érkezett válogatottat doppingolással gyanúsítottak meg. Minden gyógyszert – még a vitaminokat is – elkobozták tőlük, mint a bűnözőkkel, úgy bántak velük az első napokban. A magyar szövetség nem is hagyja ezt szó nélkül, jelzi tiltakozását a nemzetközi szövetségnél.

A fiatal szegedi szakember viszont zárásként jó hírekről számolt be. Ősztől a teljes női magyar válogatott Szegeden készül, a továbbiakban a Muréna csapatát erősíti, Károlyi Csilla (vb-bronz) és Wirtz Melinda (vb-ezüst, és Európa-csúcs). Mindketten a Tisza- parti városban tanulnak tovább, így ismét népes kis csapattal gyakorolhatnak a szegedi murénások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészítették a FIBA Európa-kupa sorsolását

Tegnap délelőtt elkészítették Münchenben a női kosárlabda FIBA Európa-kupa sorsolását. A… Tovább olvasom