Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Lenullázva

Lenullázva
"Dean Bombac 2015-ben berobbant a nemzetközi kézilabdaelitbe. Itt, Szegeden! Itt, nálunk, Magyarországon! Meccseket döntött el. Cseleivel őrületbe kergette az ellenfeleket, zseniális átadásaival remek helyzetbe hozta a társakat."
A héten nyilvánosságra hozták 2015 legjobb magyarországi kézilabdázóit. Női és férfivonalon hirdettek győztest. Nézzük a listát, a nagyoktól a kicsikig nincs szegedi játékos a díjazottak között. Egy sem!
Persze hazai vonalon tarolt a Veszprém, nem vitás, amiben elindult itthon, mindent megnyert, bejutott a BL-döntőbe, szóval szenzációs évük volt a bakonyiaknak. A Szegednek csak ezüst jutott, a BL-ben a nyolcig menetelt, bár a jelenlegi sorozatban ott tart, ahol a legnagyobb rivális, azaz már továbbjutott a csoportból, biztosan a 16-ba került.

Az nem lehetett kérdés, hogy Mikler Roland volt a legjobb kapus. Erre még egy picit talán a Tisza-parti hívek is büszkék, hiszen Rolit még mindig nagyon szeretik. Nagy Laci volt a legjobb játékos. Ez is rendben, kicsit van harag a szegedi nevelés felé itt, Csongrádban, de azért a szívünk mélyén szeretjük őt, mert ha valakit Lacikának szólít még mindig egy tábor, akkor abban van szeretet. Hiába igazolt annak ellenére a legnagyobb riválishoz, hogy egyszer éppen nekünk nyilatkozta: „Csak a Szeged és a Barça!"

Schuch Timuzsin lett a legjobb védő. Legyen, mert nagy szíve van, és tényleg jó ezen a poszton. A legjobb légiósnak Momir Ilics bizonyult. Tényleg klasszis. Én például kimondottan kedvelem a játékát, nagyon szimpatikus sportember. Ők kaptak tehát díjat.

4/4, ez a Veszprém mérlege, 4/0 a MOL-Pick Szegedé. Úgy gondolom, látva a világesemények eredményhirdetéseit, mindenhol törekednek arra, hogy ne egy csapatból kerüljenek ki a díjazottak. Most ez nem sikerült a hazai szövetségnél. Pedig Dean Bombac még úgy is megérdemelte volna a díjat, hogy a Szeged itthon három ezüstöt gyűjtött.

Dean Bombac 2015-ben berobbant a nemzetközi kézilabdaelitbe. Itt, Szegeden! Itt, nálunk, Magyarországon! Meccseket döntött el. Cseleivel őrületbe kergette az ellenfeleket, zseniális átadásaival remek helyzetbe hozta a társakat, és a góljaival – 204-szer vette be az ellenfelek hálóját – szétzilálta a riválisokat.

Információnk szerint a szakmai és versenybizottság – az egykori világklasszis Marosi László is őt javasolta – 7:0 arányban Bombacot választotta meg 2015 legjobb légiósának. „Deki" 7:0-ra verte Ilicset, akit állítólag a liga javaslatára mégis győztesnek hirdettek.

Az ember ilyenkor fogja a fejét. Létezik ilyen? Már a sportszerűség is azt diktálta volna, hogy legalább egy szegedi díjazott legyen. Azon nem is lepődünk meg, hogy hiába lett a Pick ifjúsági csapata magyar bajnok, és lett második a góllövőlistán Haszilló Gergő, végül a tatabányai Juhász Ádám lett a győztes. Haszilló az ifiválogatottba sem fér be, pedig a bajnokcsapat legjobbja. Hogy is van ez? Nehéz felfogni és megérteni. Elfogadni pedig nem is tudjuk, mert ezzel a döntéssel lenullázták a szegedi kézilabdát.
Még egy érdekesség: az a Herczeg, Südi játékvezetői páros lett a legjobb – a bajnoki döntőt remekül vezették, mindenki elégedett volt velük –, amelyiket nem is javasolták, eredetileg a Dobrovits, Tájok és a Horváth, Marton duók csatáztak a címért. Végül nyert egy harmadik páros...

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világsztár inkognitóban

Világsztár inkognitóban
Egy londoni üzletben futott bele a Chelsea világhírű labdarúgójába, Radamel Falcaóba Gahwagi Nebil. Tovább olvasom