Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Lépcsős fociakadémia

Akár az ősszel elstartolhat Szegeden, a makkosházi iskolában az az akadémiai fociképzés, amelynek az alapja, a tömegesítés látható jelei már tapasztalhatók a megyében.
Még 2002-ben indult el hazánkban a labdarúgó utánpótlás-nevelő Bozsik-program. Aztán jött egy kis kihagyás, de 2004 őszén folytatódhatott a program a fiatalok képzésével. A megyében komoly sikere volt a rendszernek, hiszen jelenleg is összesen hatvanhat serdülő és előkészítő csapat található – a legutóbbi csúcs ebben a tekintetben negyvenöt együttes volt.

Sokan támadták a Bozsik- programot, ám a fentiek megcáfolhatatlan tények. A megyébe összesen 14 millió 270 ezer forint áramlott, amelyet edzők és egyesületek kaptak.
– Nem a szövetség osztotta szét, hanem a klubok részesültek az összegekben – hangsúlyozta a megyei instruktor, Lóczi István. – És még hozzátenném: további négy-öt millió forint járt a csapatoknak az úgynevezett fejpénzekből, amely a meghatározott korosztályú, igazolt labdarúgók révén utaltak. A számlák és a játékengedélyek megléte rendkívül fontos volt a pénzek szétosztásában. Csongrád megyében az ismert adatok alapján a hatvanhatból közel negyven településen van serdülő vagy előkészítő csapat. A tömegesítés tehát megtörtént, jöhet a következő lépés: az akadémiák beindítása.

Erre pedig nagy valószínűséggel akár már az ősszel lesz lehetőség, hiszen Szegeden van olyan intézmény, amely minden tekintetben alkalmas.
– A makkosházi iskolában adottak a feltételek, hiszen a 15x30 méteres tornaterem mellett rendelkezik egy 40x40 m-es füves pályával is. Tervezzük, hogy az első osztályosok mellett akár ötödikesek is átiratkozhassanak a makkosháziba. És utána következhet a középiskolás képzés a Széchenyi és a Deák gimnázium segítségével. Összehangolt testnevelés órák lennének, majd délután jöhet az edzés – vázolta fel ezt a jövőképet Lóczi.

Mindehhez persze majd a város labdarúgásának is olyan szintre kell(ene) emelkednie, amely vonzó lehet a régiónak. Mert ez a többlépcsős rendszer Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye legjobbjait iskolázná be kollégiumi ellátással. Érdeklődésben nincs hiány, azonban Lóczi István (06-30-850-7227, vagy 06-70-375-1006) továbbra is várja a jelentkezők telefonjait.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lábtenisz a kedvenc sportága

Csongrád megyében hatalmas népszerűségnek örvend a lábtenisz. Közel kétszázan versenyszerűen is… Tovább olvasom