Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Levegőhöz jutott a HPQ

A férfi röplabda Extraliga 5–9. helyéért zajló középszakaszának negyedik fordulójában a HPQ-Szeged egy könnyűnek indult meccset nyert meg végül drámai csatában a MAFC ellen.
Azzal a teherrel a vállukon léptek pályára a HPQ-Szeged férfi röplabdázói, hogy ha törik, ha szakad, le kell győzniük a MAFC-ot. Muszáj volt, hiszen a középszakasz első három fordulóját negatív mérleggel zárták: a MAFC-tól és a Dágtól idegenben kikaptak, ellenben a Veszprémnél hazai környezetben jobbnak bizonyultak. A vasárnapi összecsapás nagyon jól indult a szegedieknek, az első két játszma megnyerése után senki nem gondolta, hogy drámaira sikeredik a végjáték.

– Azt nem mondom, hogy hibátlanul röplabdáztunk, de önmagunkhoz képest nem ment rosszul, még azt is mondhatnám, hogy simán jutottunk 2:0-s előnyhöz. Sőt a harmadik szettben már 24:19-re vezettünk, meccslabdák tömkelegéhez jutottunk, de nem tudtuk feltenni az i-re a pontot. Elbuktuk a játszmát, majd a negyediket is a MAFC nyerte. Azokat a pillanatokat senkinek sem kívánom. Egy óra alatt letudhattuk volna egy sima 3:0-val a partit, ehelyett két és fél órán át viaskodtunk. Azt gondolom, hatalmas lelki tartásról tettek tanúbizonyságot a fiúk, hogy az elvesztett két játszma után az ötödikben összekapták magukat, és győztek. Le a kalappal előttük, főleg annak tükrében, hogy Nacsa, Csíkos, Oltványi nélkül értük el a sikert. Mint egy falat kenyér, úgy kellett ez a győzelem, a két pont begyűjtésével levegőhöz jutottunk.

Mészáros edző (balról) jól szuggerálta játékosait.   Fotó: Karnok Csaba
Mészáros edző (balról) jól szuggerálta játékosait.
Fotó: Karnok Csaba

A HPQ-Szegednek a középszakaszból még négy meccse van hátra: Tormáék fogadják a Csepelt és a Dágot, a Veszprémhez és a Csepelhez viszont utaznak.

– A minimális célunk, hogy ne a 9. helyen végezzünk, mert az a búcsút jelentené az Extraligától – folytatta a tréner. – A hazai meccseket muszáj lesz megnyernünk, de idegenben is össze kellene jönnie legalább egy bravúrnak. Érzem, sőt tudom, hogy meg tudjuk csinálni.

A bajnokság állása: 5. Dág 8 ponttal (12:9, 5 mérkőzést játszott), 6. Veszprém 8 (10:9, 5), 7. MAFC 7 (10:9, 5), 8. Csepel 7 (9:12, 5), 9. HPQ Szeged 6 (7:9, 4).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem a Szedeák meccse volt az Albacomp elleni

Hiába szerette volna megszorítani ellenfelét, a Szedeák nagyarányú, 111–70-es vereséget szenvedett az Albacomp ellen a férfi kosárlabda NB I A csoportjában. Tovább olvasom