Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

London 2012: Páger aranyakat vár Vajdáéktól

Szeged - Páger Zoltán világ- és Európa- bajnok kajakos jó szereplést vár a magyar válogatottól a londoni olimpián. Az EDF DÉMÁSZ Vízisport Egyesület két klasszisától, Vajda Attilától és Douchev-Janics Natasától aranyérmet remél.
Páger Zoltán életét a sport tölti ki. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. munkatársa jelenleg a szegedi műjégpálya vezetője, aktív éveiben kajakozott. A sportág meghatározó alakja volt, 1995-ben Duisburgban világbajnok lett, 1997-ben pedig Plovdivban Európa-bajnok. A közelmúltban a Magyar Diáksport-szövetség a Diáksportért Érdemrenddel ismerte el a munkáját.

– Nagyon várom én is az olimpiai kezdetét, különösen a kajak-kenusok bemutatkozását. Számomra főként az teszi különlegessé a magyarok szereplését, mert Vajda Attilát és Douchev-Janics Natasát is láttam felnőni, figyelemmel tudtam követni a fejlődésüket. Mindkettőjükben bízom, képesnek tartom őket arra, hogy olimpiai bajnok legyenek Londonban. Nati akár két számban is diadalmaskodhat. Ő nem elégszik meg a második hellyel, hihetetlen akarattal rendelkezik. Ez jellemző Attilára is, aki nagyon jó versenyzőtípus. Hasonló a véleményem a magyar kajak-kenu-válogatottról, mint Baráth Etelének, a szövetség elnökének: hat olimpiai elsőség is benne van a csapatban. A Kökény Roland, Dombi Rudolf kajak férfi 1000 méteres páros lehet a meglepetésegység, tőlük várok egy bravúros szereplést.
A sportágban sok szép sikert ért el Páger Zoltán. Olimpián mégsem indulhatott.

– Olyan időben versenyeztem, amikor esélyem sem volt az olimpiai csapat közelébe kerülni. Gyulai, Csipes, Ábrahám, Hódosi szerepelt ekkor a nemzeti együttesben, mindannyian nemzetközi klasszisok voltak. Nincs hiányérzetem, így is sok szép sikernek örülhettem
– fejezte be a beszélgetést a világbajnok Páger Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hello, London!

Hivatalosan péntek este az ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a XXX. londoni nyári olimpia. A 158 fős magyar csapatból egyre többen tartózkodnak az ötkarikás játékok helyszínén. Tovább olvasom