Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 14°C | 23°C Még több cikk.

Ludányi Marci bácsi álma teljesült a kezdődobással

A szerdai MOL- Pick Szeged– Cegléd (42–28) NB I-es férfi kézilabdabajnoki kezdődobását Ludányi Márton, a klub egyik alapítója végezte el. Marci bácsi egyik vágya volt, hogy egyszer ő indíthassa útjára a labdát.

Ludányi Márton nélkül nincs férfi kézilabdameccs az újszegedi sportcsarnokban. Ez sem véletlen, hiszen a mindenki által csak Marci bácsinak szólított tréner egyik alapítója volt a Szegedi Előrének, azaz a szegedi kézilabdának. Sok-sok tehetséget nevelt, élete a kézilabda, nagyon sokan kedvelik, szeretik.

– Egyszer azt álmodtam, hogy én végzem el a kezdődobást egy Pick-meccsen. Most ez valóra vált, köszönöm a MOL-Pick vezetésének, hogy gondoltak rám, és az én kezdődobásommal indulhatott el a szezon – kezdte a mondandóját Ludányi Márton.

A Cegléd elleni meccs is éppen kapóra jött, hiszen Marci bácsinak kellemes és nem mindennapi élményei vannak a Pest megyei együttessel kapcsolatosan.
 

Ludányi Márton kezdődobásával indult a szezon. Fotó: Schmidt Andrea
Ludányi Márton kezdődobásával indult a szezon. Fotó: Schmidt Andrea


– 1967-ben az NB II-ben szerepelt a Szeged Előre, amelynek a játékosa voltam. Ebben az idényben írták ki az NB I/B-s bajnokságot, így a feljutásért harcoltunk. Cegléden játszottunk, és vezettünk egy góllal, amikor egyenlített a hazai csapat. Támadtunk, azonban a ceglédiek szabálytalankodtak, így időn túli szabaddobáshoz jutottunk. Kezembe vettem a labdát, ott tornyosult előttem egy hatalmas fal. Én eldőltem, a lövésem pedig utat talált a kapuba. Nyertünk, ezzel a feljutó negyedik helyen végeztünk, egy ponttal megelőztük a Dunakeszit, így 1968-ban már egy osztállyal feljebb szerepelhettünk – fejezte be a beszélgetést Ludányi Márton.

A kezdődobás előtt Marci bácsi adta át a klub ajándékát az ifjúsági Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző magyar férfi kézilabda-válogatott két tagjának, Pásztor Imrének és Urbán Egonnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anya, csoki-vb-t nyertem!

A Szeged VE Európa-bajnok vízilabdázója, Kiss Csaba a Szegedi Vízipóló Suli 2003-as korosztályának edzője lett. A feladatra egyből igent mondott, láthatóan élvezi, hogy gyerekekkel foglalkozhat. Tovább olvasom