Délmagyar logó

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 8°C | 17°C Még több cikk.

Lusták a brazilok

Tizenkét olyan felnőtt versenyzője van a Démász-Szegedi VE-nek, aki eséllyel pályázik arra, hogy az augusztusi Maty-éri síkvízi vb-n induljon, sőt ott első legyen. Világbajnokokat Szegednek! – ez a neve annak a kezdeményezésnek, amelyet a szegedi klub és három helyi média, a Délmagyarország, a Rádió 88 és a Szeged Városi Tv indított. Sorozatunkban a versenyzőket mutatjuk be.
Hüttner Csaba (képünkön) elégedetten térhetett haza a meleg vízi edzőtáborból. A Démász- Szegedi VE rutinos kenusa nagyszerű körülmények között készülhetett Brazíliában.

– Minden, amit lehetett, azt megcsináltuk – nyilatkozta Hüttner. – A tengerszint felett közel ezer méterrel egy szélcsendes, húsz kilométer hosszú tavon edzettünk, ahol az öblökben rövid távokon is evezhettünk. A házigazda brazil válogatott tagjainak hála, kölcsönben vadonatúj hajókat biztosítottak számunkra.

Hiába a kiváló feltételek és az új eszközök, a braziloktól nem kell tartania Hüttneréknek: egyelőre messze vannak még a magyar kenusoktól. Mindössze egyetlen olyan versenyzőjük van, aki fel tudott mutatni jelentősebb eredményt.

– Az egyik dél-amerikai a vb-n 200 és 500 méteren is B-döntős volt, ő kiemelkedik közülük. A többi viszont igen kezdetleges szinten űzi ezt a sportágat. A mozgáskoordinációjuk jó, ám nem kapták meg a megfelelő technikai alapokat. Amióta az elmúlt egy évben az egykori kaposvári és tiszaújvárosi tréner, Angyal Ákos foglalkozik velük, történt javulás ezen a téren. A brazilok lusták is, de erős kézzel többre lennének képesek – vélte a tábor házigazdáiról Hüttner.

A szegedi kenus a hazai mezőny egyik legrutinosabb versenyzője. A tizenhatodik idényét kezdi majd meg.

– A pályafutás folytatását az idei év befolyásolja: ha jól sikerül, csinálom tovább, ha nem, akkor viszont befejezem. Most azt érzem, hogy jó a formám, ráadásul a szegedi vb is igen motiváló. Alapvetően csapatember vagyok, ezúttal is úgy gondolkodom, hogy ezer méteren párosban Fürdök Gabival vágunk neki a válogatózásnak, aztán az első szegedi verseny eldönti, hogy négyesben bevállalok-e akár három távot is – tette hozzá végül Hüttner.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz sétagaloppmeccs

Ma délután egy órakor a Kiss Sebő–Karim Mamun összecsapással megkezdődik Vásárhelyen, a Hód TC… Tovább olvasom