Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Ma 18.30-tól az év kézilabda-mérkőzése: Pick–Ciudad Real

Most már semmi akadálya sincs, hogy ma este 18.30-tól lejátsszák az év mérkőzését az újszegedi sportcsarnokban. A Pick Szeged vendége a világ egyik legjobb csapatának tartott spanyol bajnok, Ciudad Real lesz.
Andjelkovics (labdával) és társai alaposan felkészültek a spanyolokból. Fotó: Gyenes Kálmán
Tegnap már a megszokott helyen, az újszegedi sportcsarnokban edzett az év legjelentősebb mérkőzésére, a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első összecsapására a Pick Szeged. A kick-box-világbajnokság miatt nemcsak a Ciudad Real elleni mérkőzés időpontját kellett megváltoztatni, hanem a felkészülés helyszínét is az Etelka sorra kellett helyezni. A megszokott helytől a néhány napos távollét nem okozhat gondot a Pick-játékosoknak. Annál inkább fáj a feje Kovács Péter edzőnek, hogy amennyiben az injekciókúra nem hoz eredményt Perunicsicsnél, akkor kiket szerepeltessen a balátlövő poszton.

Ki lesz a balátlövő?

– Öt játékosban – Bakos, Krivokapics, Lendvay, Andjelkovics, Lele – gondolkodom a jobb- és a balátlövő poszton. De reménykedem abban, hogy Perunicsics bevethető lesz – mondta bizakodva a tréner.
A spanyol bajnok játékának elemzése során kiderült, hogy a beálló játékkal igencsak meg lehet őket zavarni.

– Nehéz ellenfelünk lesz. Csak egységes támadó- és jó védőmunkával lehet esélyünk a helytállásra. Ehhez pedig kapusbravúrokra és legalább négy játékos csúcsformájára, no meg a drukkerek hathatós segítségére lenne szükség. Én szerencsére csak két edzést hagytam ki, mert Szabó dokival sikerült gyorsan kiűzni belőlem a vírust – tájékoztatta lapunkat Mezei Richárd, a Pick Szeged csapatkapitánya.

A Debrecen elleni mérkőzésen a legeredményesebb játékosnak Bakos Dávid bizonyult, aki kedden talán a legelégedettebb játékos lenne, ha közel annyi gólt (nyolcat) lőne a spanyoloknak is.
– A sportban minden lehet. Bízzunk abban, hogy a sztárcsapaton most is felülkerekedik a szegedi szív.

Szegedi szív

Vladan Matics mint Kovács Péter segítője dolgozik azon, hogy minél ütőképesebb legyen a Pick Szeged.
– Jó mérkőzésre és természetesen telt házra számítok. A csapat jó hangulatban készül, annak ellenére, hogy csak az utolsó pillanatban derül ki, hogy tulajdonképpen ki is szerepel a balátlövő poszton. De bárki is lesz a pályán, harcolni, küzdeni kell. Nagyon jó lenne három góllal nyerni. Csúcscsapat a Ciudad, ők a favoritok, de Dávidként megmutathatjuk, hogy mennyi erő lakozik a szegedi kézilabdában – árulta el óhaját a balszélső.
Tulajdonképpen a kapus és a szélső poszton nem lehet probléma, hogy ki kit is helyettesítsen.

A szélsők egészségesek

– A szélsők egészségügyi szempontból száz százalékban a csapat rendelkezésére állnak – jelentette ki Vadkerti Attila. – Személy szerint nagyon várom az összecsapást, de a csapaton is érződik a feszültség.
A jobb szélen Berta Róbert várja a bevetést, akire most is számíthat Kovács Péter edző.

– A telt ház mindenképpen nekünk adhat pluszerőt, bár a spanyolok is hozzá vannak szokva a forró hangulathoz, hiszen náluk a bajnokság sokkal élesebb és kiegyensúlyozottabb.

Nenad Puljezevics fel tudja magát spannolni a nagy mérkőzésekre. Most is nagy szükség lesz a szerb idegenlégiós bravúrjaira.
– Európa legjobb csapatának tartom a Ciudad Realt, amely óriási sztárokkal rendelkezik. Jól kell játszani, maximumot kell nyújtani, s higgadtan meg kell találni ellenfelünk gyenge pontját. Mivel bizonytalan az átlövő poszt ezért talán középen kell átjátszani a spanyolok védőfalát.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Pick szeged vezetése úgy döntött, hogy a tegnap közöltekkel ellentétben fél órával korábban, tehát 16.30-tól nyitják ki a csarnok kapuit.

Egyébként a Ciudad a sérült szlovén idegenlégiós, Pajovic nélkül tegnap este megérkezett Szegedre, és egyből elfoglalta szállását a Novotel Hotelben.


Ciudad Real

Nemzetközi eredményei:
1-szeres BEK/BL második
3-szoros Szuperkupa-
győztes
2-szeres KEK-győztes
1-szeres City-kupa második
Hazai:
1-szeres spanyol bajnok
2-szeres második helyezett
A KERET
Kapusok: 16 Sterbik, 1 Hombrados, 12 Aldomar.
Szélsők: 5 Källman, 15 Dzomba, 3 Prieto, 4 Davis.
Irányítók: 21 Jacobsen, 2 Belaustegui, 19 Metlicic.
Beállók: 17 Urios, 33 Dinart.
Átlövők: 11 Stefansson, 22 Rutenka, 14 Fis, 24 Enterrios.
Edző: Talant Dusebajev.
Az idei BL-eredményei: Ciudad Real–
Veszprém 34–23, Ciudad Real–Dinamo Baumit Bucuresti 40–17, Tatran Presov–Ciudad Real 28–32, Veszprém–Ciudad Real 31–29, Ciudad Real–Tatran Presov 39–24, Dinamo Baumit Bucuresti–Ciudad Real 24–29.
A BL-csoportban elfoglalt helye: 1.
Bajnoki helyezése: 3. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Potyogtak a gólok a Mókuson

Megkezdődött Szegeden a Kék Mókus kispályás labdarúgótorna. A hét végén húsz meccset játszottak. Tovább olvasom