Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Ezúttal nem voltunk topon, kiestünk: ContiTech Szeged Diapolo-Brescia 10-15

Ezúttal nem voltunk topon, kiestünk: ContiTech Szeged Diapolo-Brescia 10-15
A ContiTech Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata az Európa Kupa elődöntőjének hódmezővásárhelyi visszavágóján 10-15-re kikapott az olasz Bresciától, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.
ContiTech Szeged Diapolo-Brescia (olasz) 10-15 (3-3, 1-4, 2-4, 4-4)
Férfi vízilabda Európa Kupa, elődöntő, visszavágó. Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda, 700 néző. Vezette: Kouretas (görög), Tkachenko (orosz).
ContiTech Szeged Diapolo: Meixner - Kiss Cs., KUNAC 3, VARGA II. ZS. 4, Manhercz K. 2, Manhercz Á., Seman. Csere: Sánta, Sedlmayer, Palotás 1, Chilkó, Pellei. Vezetőedző: Varga Péter.
Brescia: Del Lungo - C. PRESCIUTTI 2, MOLINA 3, Nora 1, Ubovics 2, RIZZO 2, Randelovics 1. Csere: Bertoli 1, Damonte, N. Presciutti 1, Napolitano 2. Vezetőedző: Alessandro Bovo.
Gól - emberelőnyből: 14/4, ill. 12/7.
Ötméteresből: 3/1, ill. 1/1.
Továbbjutott: 24-18-as összessítéssel a Brescia.
A másik elődöntőben: Kazany-Mornar Split 12-7, a Kazany 19-16-os összesítéssel továbbjutott.

Varga Péter: - Bosszús vagyok, mert ebben a mérkőzésben több volt. Egy-két hét múlva biztos szebbnek tűnik a négy közötti szereplés kiharcolása. A rutinosak hozták amit kellett, de a fiataloknál beragadt néhány dolog. Bízom benne, hogy jövőre tovább menetelünk.
 
17:35

Üdvözöljük olvasóinkat a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodából. 18 órakor kezdődik az év remélhetőleg második legfontosabb meccse, hiszen az Európa Kupában a fináléba jutás a tét. Az elődöntő visszavágóján 8-9-es hátrányból kell fordítania a ContitTech Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapatának.

5. perc

Ubovics töri meg a vendég gólcsendet. 2-1

6. perc

Manhercz Krisztián lőhet újra ötméterest, de ez sajnos kimarad, az olasz válogatott Del Lungo érezte merre kell mozdulni.

7. perc

A szegedi kapuban: Meixner Marceeeeeel!!!! Nagy védés volt, még sok ilyet! Az újabb olasz támadásnál sajnos Christian Presciutti egyenlít. 2-2 Varga Péter időt kér.

8. perc

Kunac is betalál, türelmes adogatás után került jó helyzetbe. Sajnos a túloldalon ugyanez elmondható Bertoliról is, aki remek labdát kapott centerbn, majd be is bombázta a hosszú sarokba, Meixnernek esélye sem volt. 3-3

1. negyed (3-3)

Sajnálhatjuk Manhercz Krisztián egyik kihagyott ötösét, de komoly panaszra semmi ok, versenyben vagyunk a döntőért, ha pedig egy kicsit javul a védekezés, meg is lesz.

Kattintson a képre a galériáért.

 

1. perc

Védekezést váltott a Brescia, láthatóan nem ízlik Manherczéknek a szoros emberfogás.

2. perc

Fórban a Szeged, de még így nehéz mit kezdeni a láthatóan keményebbé váló olasz védőfallal.

3. perc

Napolitano szomorítja a drukkereket, síri csöndben üvölthet a gólját ünnepelve. Ez nem hiányzott. 3-4

4. perc

Molina ötméteresével már 3-5 oda.

5. perc

Eddig ebben a negyedben túl voltak bonyolítva a szegedi támadások, de most Kunac nem lacafacázott, az első passz után megnézte a bal felsőt, majd ki is lőtte. 4-5 Utána egy fantasztikus szegedi védekezés. Na, így kell!

6. perc

Ez luxus, Chilkó eladja a labdát támadásban. Még szerencse, hogy a túloldalon Meixner újabb bravúrt mutat be.

7. perc

Fórban a Szeged, Seman harcolta ki, Varga Péter azonnal időt is kér, ez fontos támadás lesz, gól kellene a végén. Sajnos nincs találat, sőt, a Brescia védői szerzik meg a labdát. Bovo mester kér most időt.

3. perc

Emberelőnyhöz jut a Szeged, de sajnos nem tud gólt szerezni, Del Lungo kétszer is véd, bár hozzá kell tenni, egyik lövésnél sem volt túl nehéz dolga.

8. perc

Rizzo alakítja ki újra a kétgólos különbséget. 4-6 És ez még nagyobb luxus, Kiss Csaba is kihagy egy ötméterest. Az elszalasztott büntetőkkel együtt egyenlő lenne az állás...

8. perc

Rizzo alakítja ki újra a kétgólos különbséget. 4-6 És ez még nagyobb luxus, Kiss Csaba is kihagy egy ötméterest. Az elszalasztott büntetőkkel együtt egyenlő lenne az állás...

2. negyed (1-4)

Még egy szegedi büntető kimaradt, a Brescia pedig él a lehetőségekkel, keményen védekezik, párszor labdát is szerzett akció közben. Nem lesz könnyű, de meg kell próbálni fordítani, összesítésben négy gólos hátrányból.

Kattintson a képre a galériáért.

 

1. perc

Varga II. Zsolt egy góllal, Meixner egy védéssel kezd. Tökéletes rajt! 5-7

2. perc

Randelovics betalál, ráadásul Meixner kedvtét teljesen el akarja venni, mutogat és kiabál neki. 5-8

3. perc

Szegedi fór, adogatjuk a labdát, majd az olaszok bekeményítenek. Belekapnak a labdába, aztán Sedlmyert víz alá nyomják. Erre kit állítanai ki? Sedlmayert... Manhercz Krisztián teljes joggal reklamál, erre őt is kiállítják. Kettős emberelőnyben Molina növeli a különbséget. Lehet, hogy itt ment el a döntő, de ebben az a bosszantó, hogy a bírók miatt. Mi volt ez? 5-9

4. perc

Nem adjuk fel! Varga II. Zsolt mesterhármasnál jár. Christian Presciutti sajnos egyből válaszol. 6-10

5. perc

Varga Péter elég lemondó tekintettel nézi Ubovics gólját. 6-11 Persze nem adja fel a tréner, időt is kér.

6. perc

Kunac kap labdát Kiss Csabától centerben, de dadog a labda a kezében, majd el is tűnik onnan.

7. perc

Ez a Szeged már nem az igazi, és már a Brescia sem erőlködik, csak tartja az eredményt.

8. perc

Varga II. Zsolt centerben egy svédcsavarral próblkozik, de ketten kapaszkodnak rajta, így nehéz.

3. negyed (2-4)

Már a bírók sem az igaziak, nem csak a szegdiek. Amit Sedlmayer eseténél láttunk, most sem hisszük el. És az eredményt sem. Nem erre számítottunk.
 

Galéria kép

 

1. perc

Rizzo góljára Kunac válaszol, dühében majdnem lefaragta a kapufát, de onnan bepattant a labda. 7-12

2. perc

Újabb gólpárbaj: Palotás itt, Nora ott. 8-13

3. perc

Manhercz Krisztián ötöse most jó, 9-13

5.perc

Varga II. Zsolt már negyedszer villan. 10-13

6. perc

Chilkó nincs formában, a blokkba lő.

7. perc

Molina góljával 10-14

8. perc

Nicholas Presciutti megúszásból állítja be a végeredményt. 10-15

4. negyed (4-4)

Azért jár a taps a szegedieknek, meg is kapják, hiszen nagy menetelést mutattak be eddig. Az elődöntő lett a végállomás.

Kattintson a képre a galériáért.

 

A Gyarmati Dezső Sportuszodában már edzést is vezényelt Varga Péter a ContiTech Szeged Diapolo játékosainak, hiszen ma 18 órakor ott rendezik a férfi vízilabda Európa Kupa elődöntőjének visszavágóját a Brescia ellen. A tréning után Kiss Csabát kerestük fel, hiszen a csapatkapitányt különösen ösztönözheti a végső siker: a 2009-es LEN-kupa-diadalnál nem a Szeged játékosa volt, viszont ebben a sorozatban a Tisza-partiak mellett az Egerrel is van egy elveszített fináléja.

– Eszembe is jutott, hogy a Pescara elleni 1996-os fináléban a Brescia jelenlegi trénerével, Alessandro Bovóval küzdöttem, kiharcoltam ellene egy büntetőt, amit Papesz bevágott – nosztalgiázott Kiss, majd rá is tért a mai derbire. – Egy olasz– magyar rangadó már alapból komoly adrenalinlöketet ad egy pólósnak, minket pedig az álomszerű szereplés tovább motivál. A szezon előtt még az sem volt biztos, hogy indulunk a sorozatban, most meg itt vagyunk a döntő kapujában. Tovább akarunk álmodni!
Nagy a tét! A ContiTech Szeged Diapolónak nyernie kell a továbbjutáshoz. Fotó: Kuklis István
Nagy a tét! A ContiTech Szeged Diapolónak nyernie kell a továbbjutáshoz. Fotó: Kuklis István

Az Európa-bajnok vízilabdázó kiemelte: az olaszoktól nem kell tartani, és szerinte ezt az idegenbeli meccs is bizonyította.

– Látszott rajtuk, hogy el lehet őket bizonytalanítani. Csapatként nagyot kell alkotnunk, de egyénileg is figyelni kell a párharcokra, hiszen Rizzót és Molinát például tömik a labdákkal, a Brescia nagyon bízik a válogatottak egyéni képességeiben. Egyénileg lebontva sem éreztem erősebbnek nálunk az ellenfelet, ezért apróságok dönthetnek a végén. Ilyenkor pedig nemcsak a rutinosok lehetnek kulcsszereplők, hanem a tehetségek is, a mi fiataljainkban ugyanis a megfelelő tudás mellett a kellő vagányság is megvan a sikerhez – hangsúlyozta Kiss Csaba.
A harmadik döntőre hajtanak

Szegedet harmadik alkalommal képviselheti férfi vízilabdacsapat európai kupadöntőben. A városnak eddig egy elvesztett és egy megnyert fináléja van, mindkettő az Európa Kupa jogelődjében, a LEN-kupában.

Az első ilyen menetelésre 20 évvel ezelőtt került sor. 1996 tavaszán a Pozsgay Zsolt edzette társaságnak jóval nehezebb dolga volt az elődöntő szintén hazai visszavágója előtt, hiszen az Adria-parti katlanban zsúfolt lelátó előtt, sós vízben szenvedett 9–6-os vereséget a horvát Sibeniktől. A Molnár Tamás, Fodor Rajmund, Steinmetz Barnabás fémjelezte Szegedi VE a visszavágón rendes játékidőben 6–3-ra nyert, majd a hosszabbításban 7–4 volt az állás, amikor Fodor Rajmund egy 14 méterről eleresztett, hihetetlen lövéssel eldöntötte a fináléba jutást, ahol később az olasz Pescara megállította Papeszéket. A 2008– 2009-es sorozatban az orosz Szintez Kazany ellen kellett kiharcolni a döntőbe jutást. Kásás Zoltán legénysége az idegenbeli odavágón 10–10-es döntetlent ért el, így bizakodva várhatta a szegedi összecsapást. A telt házas visszavágón tökéletes teljesítményt nyújtott a Szeged Beton, Baksa László bravúrjai és a remek védekezés révén csak öt gólt kaptak a hazaiak. Az egyaránt mesterhármasig jutó Varga Tamás és Weszelovszky László vezetésével 8–5-re diadalmaskodtak, és később a görög Panioniosz elleni finálét is megnyerve elhódították a klub történetének első és eddigi egyetlen nemzetközi trófeáját.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái