Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Ma: Pick Szeged–Veszprém döntő

A négy Bajnokok Ligája szereplővel megkezdődő jubileumi Volán-kupa adta az apropóját annak, hogy a házigazda klub és lapunk sajtótájékoztatón jelentse be, gyűjtést indít a felhőszakadás következtében megrongálódott székelyudvarhelyi sportcsarnok felújítására.
Fotó: Miskolczi Róbert
Még mielőtt megkezdődött volna az újszegedi sportcsarnokban a kétnapos, a Tisza Volán SC megalakításának 35. évfordulójára és a szegedi csapat 30 éves első osztályú tagsága tiszletére megszervezett jubileumi Volán-kupa, a házigazda klub vezetői, lapunk képviseletében Süli Róbert rovatvezető a sajtó képviselőinek tartott tájékoztatót. Az eseményen előbb a Székelyudvarhelyen élő Miklós Magdolna, a sokszoros román- és világválogatott, aki Ilyés Ferenc anyukája, a felhőszakadás következtében a városra zúduló özönvíz szemtanúja, elmondta, hogy Hargita megye egyetlen működő sportcsarnokában 80 centis víz állt, majd az ár levonulásával 40 centis iszap maradt az épületben. Olyan kár keletkezett, amely szinte az egész létesítmény felújítását teszi szükségessé. Ladányi László Zsolt alpolgármester szerint mintegy 125 millió forintos kár keletkezett.

– A székelyek nem ülnek ölbe tett kézzel, már számtalan jele van az összefogásnak, de a mi erőnk kevés ahhoz, hogy régi fényében tündököljön a csarnokunk. Minden támogatást szívesen fogadunk – mondta Miklós Magdolna.

Újhelyi István, a Pick Szeged társadalmi elnöke először saját 50 ezer forintos felajánlását jelentette be, majd közölte, a klub kétszázezer, Botka László polgármester 100 ezer forintot ad.

Ilyés Ferenc pedig a következő szavakkal tolmácsolta játékostársai döntését: „A csapatkasszából 100 ezer forintot ajánlunk fel, megköszönve ezzel is azt a szívélyes fogadtatást, amiben három héttel ezelőtt részesítettek az udvarhelyiek."

Süli Róbert pedig azt hangsúlyozta, hogy a Délmagyarország és a Délvilág mozgósító erejét felhasználva igyekszik minél nagyobb támogatási összeg összegyűjtésében. Baranyi Sándor, a Szeviép Rt. elnöke útban Budapestről Szegedre, telefonon közölte, hogy a cég konkrét munkával vesz részt az újáépítésben.

Az adományokat a Tisza Volán SC HKSZ következő bankszámlájára várják: Raiffeisen Bank Rt. 12067008-00200008.

Sajnos a szegedi kézilabdadrukkereket nem igen hozta tűzbe az a tény, hogy négy Bajnokok Ligája résztvevőt láthatnak a sportcsarnokban. A Veszprém–Zagreb mérkőzésre alig félezren voltak csak kíváncsiak. A magyar bajnok pedig, csakúgy, mint csütörtökön, most sem adott sok esélyt a szebb napokat látott horvát fővárosiaknak, s 18–11-es első félidő után 32–26-ra nyertek Eklemovics (6), Buday, Putics és Lazarov (5-5) gólerős játékával.

A két mérkőzés között Kővári Árpád, a Tisza Volán SC ügyvezető elnöke mondott köszöntőt és ajándékkal kedveskedett Csoknyai Istvánnak, a Veszprém visszavonuló játékosának.

A torna első napjának zárótalálkozóját a Pick szeged a sokszoros szlovák bajnok Tatran Presovval vívta. Tulajdonképpen az eperjesiek mindössze tíz percig voltak partiban, így ma 18 órakor Pick Szeged–MKB Veszprém döntő lesz. Előtte 16 órakor a Zagreb a Presovval mérkőzik a harmadik helyért.

Pick Szeged–Presov 34–18 (15–7)
Pick Szeged: SZENTE – Berta 3, Djurkovics 2, Perunicsics, ILYÉS 3, ANDJELKOVICS 4, VADKERTI 4. Csere: Puljezevics (kapus), Krivokapics 5 (4), Bendó 3, Matics 2, Lendvay 3, Bakos 3, Mezei 2. Edző: Kovács Péter. Kiállítások: 10, ill. 2 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 6/5.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztárparádé a Volán-kupán

Ma délután öt órakor a Veszprém–Zagreb összecsapással megkezdődik a jubileumi Volán-kupa… Tovább olvasom