Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Madarat lehetne fogatni Kanyóval

Bronzérmet szerzett 400 m uszonyos úszásban a Kaohsiungban zajló nem olimpiai sportágak világjátékán Kanyó Dénes, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzője. A szintén szegedi Debreczeni Hajnalka a 4x100 m-es váltó tagjaként ötödik lett.
Kanyó Dénes, a szegedi és a magyar búvárúszás „nagy öregje" a tajvani, nem olimpiai sportágak világjátékán sem hazudtolta meg önmagát, 400 méteres uszonyos úszásban Juhos Gergely országos csúcsát megdöntve, 3:01.79 percet repesztve olasz és német vetélytársa mögött harmadikként csapott a célba. Dénes teljesítményének értékét növeli, hogy már az 1997-es, Lahtiban rendezett világjátékokon is dobogóra állhatott, Finnországból ezüstéremmel tért haza. Példaértékű, ha valaki ilyen hosszú ideig a világ élvonalában tud maradni.

– Aranyat szerettem volna szerezni, azért jöttem, de a bronzmedállal is rettenetesen elégedett vagyok, főként, hogy azt országos csúccsal értem el – nyilatkozta lapunknak a finálét követően a boldog dobogós. – Nem tagadom, annyira örülök a jó szereplésemnek, most madarat lehetne fogatni velem. Nagy álmom vált valóra. Azon viszont kicsit elcsodálkoztam, hogy nem kellett doppingmintát adnom, a WADA szakembereit nem nagyon érdekeltem. De az is lehet, tudták, nálam aztán semmit sem találnának. Ellenben kaptam tőlük egy baseballsapkát, így most ingyen reklámozom őket.

anyó Lahti után Kaohsiungban is érmes lett. Fotó: Karnok Csaba
anyó Lahti után Kaohsiungban is érmes lett.
Fotó: Karnok Csaba

Kanyó elmondása szerint a rendezők nagyon kitesznek magukért, minden nagyon szép, minden nagyon jó.

– Csak a legnagyobb elismerés hangján beszélhetek a tajvaniakról. Amellett, hogy gyönyörű az ország, és igencsak kedvemre való a helyi kaja – napról napra „erősödöm" –, lesik minden kívánságunkat, úgy tekintenek a világjátékokon induló sportolókra, ránk, mintha legalábbis istenek lennénk. De nemcsak a szervezők és a rendezők, az utca népe is. Megállítanak, fotózkodnak velünk, autogramot kérnek, beszélgetni hívnak. Szóval a tenyerükön hordoznak, mi pedig borzasztóan élvezzük. Hatalmas, soha el nem felejthető élménnyel lennék szegényebb, ha valamilyen okból kifolyólag ki kellett volna hagynom ezt a viadalt.

A négyszeres Európa-bajnok versenyző az uszonyos úszók mai, zárónapján két számban indul: a 4×100 méteres váltóban, valamint 200 méteren.

– Ahogy a négyszázba, ezekbe is beleadok apait, anyait, aztán majd kiderül, mire lesz elég. Ígérem, rajtam nem múlik majd semmi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álmodtunk egy csapatot

Ma 19 órakor a Nyíregyháza–Vasas mérkőzéssel elkezdődik a labdarúgó Soproni Liga 2009–2010-es idénye. Tovább olvasom