Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Magával ragadó fiatalság

Hazatérése óta már a hatodik szezonját tapossa a Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapatában Kiss Csaba, méghozzá kiváló teljesítménnyel. A 37 esztendős csapatkapitányon egyáltalán nem látszik a kor. A vízben legalábbis nem, de a téli szünetben már vissza kellett fognia az ünneplést. A karácsony mellett az állandó fiatalság titkáról és a közelgő Európa-bajnokságról is beszéltünk a doyennel.
Hobbiprojektből barátság

Ha Kiss Csaba játszik, egy dolog biztos: Toró Tímea a parton dolgozik. De ki ő, és mit csinál?
– Még Egerben játszottam, amikor egy meccs után ismeretlenül odajött hozzám, és megkérdezte, hogy készíthet-e egy rólam szóló honlapot. Természetesen igennel feleltem, nagyon örültem neki, hogy valaki hobbiból ennyire lelkesen belevág egy ilyen projektbe. Állandó lett a kapcsolat, ha tudok neki segíteni a munkájában, akkor számíthat rám, de nagyon önállóan végez mindent. Nagyszerű dolog, hogy ha valaki rólam és a csapatomról meg akar tudni fontos információkat, akkor a kisscsabi.hu-n vagy a Facebook-oldalamon megteheti. Közel tíz éve csinálja, akárhol játszunk, jön a meccsre. A hobbiprojektből barátság is lett, és nagyon hálás vagyok neki az elkötelezett, szorgalmas munkájáért.
– Annyira talán semmit sem szoktak meg a szurkolók, hogy Kiss Csaba szívét-lelkét beleadja minden meccsbe, óriási gólokat lő, fineszes megoldásaival még mindig elkápráztatja a közönséget, így fel sem merül, hogy belegondoljunk, hány évesen teszi ezt. Aztán nézünk nagyokat, amikor észbe kapunk: idén nyáron 38 éves lesz.

– Őszintén szólva már én is csodálkozom, hogy még így bírom a gyűrődést. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem tennék meg érte mindent. Huszonévesen nem kellett annyira törődnöm azzal, hogy mennyit alszom, és mit eszem, most már a folyadékbevitelt is ki kell centiznem.

– Mondjuk a jelenlegi keret átlagéletkora is fiatalító hatással lehet.

– Az öltözőben nem beszélhetek az időjárásról. Állandóan megy a poénkodás, a fiatalos lendület pedig engem is magával ragad, szóval a srácoknak is köszönhetem, hogy nem érzem a negyedik iksz közelségét.

– Mikor fejezi be a játékot?

– Amikor már munkaszaga lesz. Jelenleg viszont a játék minden percét élvezem, az izzadtsággal, az izomlázzal és a komoly megterheléssel együtt.

– Ezekből ősszel alaposan kijutott. Megérezte?

– Annyira, hogy az utóbbi évekkel ellentétben nem volt utazgatós a karácsony. Passzívan pihentem, inkább megkértük a szeretteinket, hogy ők látogassanak hozzánk. Még az ünnepek előtt a családdal elmentünk a bécsi karácsonyi vásárba, de azóta ki sem tettem a lábam Szegedről.

– A mozgással is így volt?

– A víz egyáltalán nem hiányzott, de az edzés nagyon, így kerékpároztam és korcsolyáztam is.

– Közeledik az Európa-bajnokság, amelyről két bronzmedál mellett van egy aranyérme is. Utóbbi, az 1999-es firenzei kontinensviadal eszébe jutott a napokban?
 
Ettől a mozdulattól rettegnek a kapusok: lendül Kiss Csaba bal keze. Fotó: Karnok Csaba
Ettől a mozdulattól rettegnek a kapusok: lendül Kiss Csaba bal keze. Fotó: Karnok Csaba


– Hogyne, többször is, főként amikor Manhercz Krisztián felhívott, hogy bekerült az Eb-keretbe. Emlékszem, hogy amikor nekem ez 21 évesen sikerült, mennyire motiváló és meghatározó volt a következő évekre. Ez a hír egyébként egy fantasztikus visszajelzés a szegedi pólóéletnek, hiszen egy ilyen tehetség elmondhatja magáról: jó döntés volt ide igazolni.

– Magyar szempontból mire számít a belgrádi tornán?

– Csupa szív játékra és éremre. Benedek Tibor szerencsés helyzetben van, olyan sokoldalú, lendületes keretet állíthatott össze, amely rengeteg taktikai lehetőséget tartogat.

– Hétfő reggel kezdődik a Szeged Diapolo felkészülése a tavaszi szezonra. Milyen gondolatokkal vág neki?

– Legalább olyan odaadással kell belevetni magunkat a munkába, mint tavaly télen. Akkor egy nagyszerű alapozást végeztünk el, ami tavasszal kifizetődött. Most is erre van szükség, hiszen a második számú európai kupasorozat döntőjébe is kerülhetünk. Tavaly ezt nem is gondoltam volna, óriási cél ez számunkra. Eléréséhez szükségünk lesz lelkes szurkolóinkra is, akik jelenléte nagyon sokat számít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz nap Belekben

Ma megkezdi a felkészülést a február 20-án folytatódó NB II-es sorozatra a Szeged 2011-Grosics Akadémia labdarúgócsapata. Tovább olvasom