Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Magosi Norbert: A hazai siker a legédesebb

Nem mindennapi bravúrt vitt véghez Magosi Norbert: a szegedi salakmotoros azután, hogy 2011-ben megnyerte az argentin és a szlovák bajnokságot, a hétvégén megszerezte 23 éves pályafutása első magyar bajnoki címét is.
Megnyerte a debreceni utolsó futamot, így a 2011-es összetett magyar bajnokság élén végzett Magosi Norbert, a szegedi Big's Motor Sport Club salakmotorosa. A 36 éves versenyző ezzel triplázni tudott, hiszen korábban megnyerte az argentin és a szlovák nyílt nemzeti bajnokságot is. Magyar bajnoki aranyat azonban most először ünnepelhetett 23 éves pályafutása során.

Magosi Norbert nyerte a salakmotor ob-t. Fotó: MTI (galéria)
– Amikor eldőlt, hogy végre saját hazámban is bajnoknak mondhatom magam, különleges érzések ragadtak el – mondta Magosi. – Nagyon vágytam már erre az elsőségre, ezért kezdtem el salakmotorozni. Korábban többször is álltam már dobogón, volt, hogy rajtam kívülálló okok miatt maradtam le az aranyról, ám idén minden összejött. Annyira nehéz dolgom sem volt, hiszen az első két versenyen második lettem, így Debrecenben az is elég volt, ha a dobogó harmadik fokára felállok – a biztonság kedvéért azért megnyertem a futamot. Sajnos egy tragédia is közrejátszott abban, hogy nem kellett annyira megizzadnom, hiszen ha a májusban életét vesztő Matej Ferjan is ott lett volna a mezőnyben, az egészen más lett volna – fogalmazott.

Magosi számára véget ért a szezon, de sok ideje nincs a pihenésre. Folyamatosan bütyköli a motorját, hogy aztán decemberben talán ismét célba vegye Argentínát.

Magosi Norbert nyerte a salakmotor ob-t

– A dél-amerikai országban imádják a salakmotort, rendre nyolcezer ember előtt zajlanak a versenyek, ám a körülményeink nem voltak álomszerűek. Egyelőre nem biztos, hogy kimegyek, de a dolog anyagi oldala miatt butaság lenne kihagyni – ehhez azonban a karácsonyt és a szilvesztert is fel kell áldoznom.

A szegedi versenyző számára egyre nehezebb a versenyzéshez szükséges háttér biztosítása, és mivel technikai sportról van szó, emiatt nem tudja kihozni magából a maximumot.

– Csak hogy egy példát mondjak, nekem két 6–7 éves motorblokkom van, azokat újítgatom, javítgatom folyamatosan. Még legalább öt kellene ahhoz, hogy minden feltételem adott legyen, és úgy érzem, akkor Európa élmezőnyében is megállnám a helyem. A legjobbak évente 70 versenyen is elindulnak, nekem jó, ha 30 összejön, ezt a hátrányt pedig nem tudom behozni. Bár nemrég egy magyarországi emlékversenyen sikerült legyőznöm az amerikai világbajnok Greg Hancockot, azért be kell látnom, technikai és anyagi téren ő fényévekre van tőlem – fogalmazott Magosi Norbert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most jött el Miklós Dóra ideje

A Szeged Vízmű Taylor&Nash Universitas női pólócsapatának legfrissebb felnőttválogatottjának mondhatja magát a mindössze 17 esztendős Miklós Dóra. Tovább olvasom