Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Magosi Norbert, az aszfaltbetyár

A szegedi Magosi Norbert elmondhatja magáról: nemcsak a salakon megy nagyon alatta a motor, hanem aszfalton is. A napokban ugyanis megnyerte a bécsújhelyi sportcsarnokban rendezett meghívásos viadalt, amiért ezer euró volt a jutalma.
Hakninak jó volt – ezt mondta a 33 éves salakmotoros, Magosi Norbert a bécsújhelyi győzelméről. A meghívásos viadalt tavaly rendezték meg először – akkor is nagydöntős volt a szegedi vaspapucsos –, de most még hangosabb sikert ért el.

– Igazán nemzetközi volt a felhozatal, ellenfeleim között voltak hollandok, németek, szlovákok, csehek, és természetesen a házigazda osztrákok sem hiányoztak – mondta Magosi. – Magyarországot egyedül képviseltem abban a 16 fős mezőnyben, amely a helyi csarnokban festett aszfalton rótta a köröket. A salakon használt motorommal, gumival versenyeztem, egyedül a beállításon kellett változtatni. Természetesen a győztesnek járó ezer euró sem jött rosszul, de számomra lényegesen fontosabb, hogy jól ment motorozás, meg különben is, a sikert nem lehet megunni.

Egy ilyen viadalon természetesen a pálya paraméterei sem azok, mint amelyhez hozzászokhattak. – Salakon egy kör négyszáz méter, itt százharminchat volt – világosított fel a versenyző. – A lebonyolítást úgy oldották meg az osztrákok, hogy mindenki ötször ment az alapszakasz húsz futamában, az első nyolc a két elődöntőben folytathatta, ezek két-két legjobbja jutott be a négyfős nagydöntőbe. Mondanom sem kell, egy ilyen viadal mennyire a show-ra épül. Remek volt a körítés, a hangulat.

A szegedi motoros sikert sikerre halmoz. Fotó: DM/DV
A szegedi motoros sikert sikerre halmoz.
Fotó: DM/DV

A salakmotorostól megtudtuk, Magyarországon sem ismeretlen az ehhez hasonló verseny. – Nyíregyházán és Debrecenben már csináltak ilyet, az egyik helyszínen szintén aszfaltcsíkon repesztettünk, a másikon meg furnérlemezen ügyeskedtünk. És ha minden jól megy, pár hét múlva egyesületem, a Miskolci Spedway Club februárban az egyik helyi tornateremben megrendezi a Kocsonya-kupát.

Bár szereti Norbert ezeket a viadalokat, már nagyon várja a fő idényt.
– A miskolciakkal a sportágban meghatározó szerepet betöltő lengyeleknél, az ottani második ligában szerepelünk immár harmadik éve. Ezt úgy kell elképzelni, mint a fociévadot, minden hétvégén rendeznek bajnoki fordulót, egészen pontosan 22-t. Lengyelországban megvesznek a drukkerek a sportágért, egy-egy ilyenen húszezren tombolnak a lelátón. Más világ, a régi szép hazai időket idézi – zárta a beszélgetést 2007 BEK-győztese.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa-bajnokság helyett pihenő

Váratlan bejelentéssel szolgált Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu-szövetség elnöke. A honi… Tovább olvasom