Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Magyar álom, ausztrál kaland

Hegyikerékpár, Szeged - Az eddig is komoly hazai sikereket elérő szegedi hegyikerékpáros, Blazsó Márton álma végre valóra vált: magyar bajnoki címet szerzett. Közben nemzetközi szinten is eredményes, a világranglistán a 100 legjobb között jegyzik, Ausztráliában pedig hamarosan karrierje eddigi legnagyobb kihívása vár rá.
– Országos bajnokságot még mindig nem sikerült nyernem, aranyérem nélkül nem szeretném befejezni profi pályafutásom – ezt még két éve nyilatkozta lapunknak a szegedi Blazsó Márton, aki alföldi kerékpáros létére lett a magyar hegyek ura, hiszen az említett verseny kivételével már mindent megnyert, többször is. A magyar kupa és topmaraton-elsőségek után most eljött a várva várt pillanat: a magyar bajnoki címet is megszerezte.

– Nagy volt az öröm, mert évek óta mindig nagyon közel voltam ehhez az eredményhez, de valami mindig közbeszólt. Előfordult, hogy defekt, de a legtöbbször az volt a gond, hogy egy komplett csapatot állítottak rám, hogy ne legyek esélyes az első helyre. Ezúttal viszont a kerékpárszponzorom, a Kroos elhívta a márka lengyel versenyzőit, hogy nekem is legyen csapatom, azonos feltételekkel versenyezhessek. Annak ellenére, hogy nem ismertem a lengyeleket, remekül tudtak segíteni, így viszonylag frissen vártam a sprintbefutót, amit meg is nyertem, méghozzá a rivális csapat legjobbjával szemben – tartott élménybeszámolót Blazsó Márton, aki az aranyérmet a bajnoksággal összekötött Mátra Maratonon nyerte, ezen a versenyen pedig már ötödször élt célba elsőként.

Blazsó Márton (elöl) így örült a magyar bajnokság befutója után. Fotó: Vajda Réka
Blazsó Márton (elöl) így örült a magyar bajnokság befutója után. Fotó: Vajda Réka

A két éve a vb-t is megjáró bringást nemzetközi szinten is jegyzik, a világranglistán idén a 40. helyen is járt, köszönhetően a Maraton World Series horvát állomásán elért 8. helynek, és azóta is a top 100 tagja. Most is külföldre készül: Ausztráliában élete legnagyobb kihívása elé néz.
– A Crocodile Trophy a nemzetközi szövetség legrangosabb besorolását kapta, így sok világranglistapontot lehet vele szerezni. Ez egy kilencnapos verseny, több mint hétszáz kilométer össztávval, húszezer méter szintkülönbséggel, negyvenfokos hőséggel. Az eddigi versenyeimhez képest ez óriási terhelést jelent, de mindent beleadok, hiszen Magyarországot egyedül képviselem – árulta el Blazsó Márton.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Címmeccs közelében

Ökölvívás, Szeged - Újabb győzelmen van túl a szegedi ökölvívó, Gerebecz József a profik között. Tovább olvasom