Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Magyar József: dönthettem az edző személyéről

Magyar József, a Szentesi VK elnöke, a két felnőtt OB I-es vízilabdacsapatot működtető Hungerit Vízisportot Támogató Nonprofit Kft. tulajdonosa érdeklődésünkre elmondta: joga volt dönteni, ezért döntött is a férfiegyüttes edzőjéről. Mint ismert: Fülöp Tibort Matajsz Márk váltotta a kispadon.
– Szeretnék eloszlatni egy félreértést, tévedést, az élvonalban szereplő férfi- és női gárda személyi kérdéseiről egyedül dönthetek, nem kell az egyesület elnökségének és közgyűlésének jóváhagyása. Így tettem akkor is, mikor a Valdor-Szentes edzőváltásáról határoztam – közölte érdeklődésünkre Magyar József, a Szentesi VK elnöke.

Magyarázatként elmondta, hogy a Szentesi VK-hoz csakis az utánpótláscsapatok tartoznak, a két felnőttegyüttest a Hungerit Vízi-
sportot Támogató Nonprofit Kft. üzemelteti, amelyben a Hungerit Zrt. 90 százalékban tulajdonos, a húsipari cégnek pedig ő a tulajdonos-vezérigazgatója. A kft.-nek Nagypál Szilárd az ügyvezetője, és nincs, mert ennek a gazdasági formációnak nem is kell, elnöksége. A fentiekből következik az, amit már elmondott, hogy egy személyben dönthet a két együttest érintő valamennyi kérdésben.

– A kft. megalakulásakor, az új formáció felállásakor közöltem a közgyűléssel és a klub elnökségével, hogy a szakemberek véleményét mindig meghallgatom, mérlegre teszem, de dönteni egyedül fogok. És így tettem mintegy három héttel ezelőtt is, mikor Fülöp Tibort Matajsz Márk váltotta az edzői pozícióban – mondta Magyar József.

Magyar József bízik az új edzőben, Matajsz Márkban. Fotó: Karnok Csaba
Magyar József bízik az új edzőben, Matajsz Márkban. Fotó: Karnok Csaba

Korábban megírtuk: a Valdor-Szentesi VK nagyon szerény őszt zárt a bajnokságban, és a „tavaszt" is rosszul kezdte, előbb a Debrecentől idegenben, majd a BVSC-től hazai környezetben szenvedett vereséget, stabilizálva a 13. pozíciót. A helyzetet az egyesület elnöksége is megtárgyalta, és bizalmat szavazott a folytatásra Fülöp Tibornak. A váltás azonban Magyar József fentiekben már részletesen ismertetett döntése alapján megtörtént.

– A csapat szereplését illetően rendkívül csalódott vagyok, nem az utolsó előtti, a 13. helyre szántuk az együttest. Kitalálható, nem is kell külön magyaráznom, a váltást a vártnál gyengébb produkció indokolta. A cél, a feladat természetesen továbbra is a bennmaradás kiharcolása – a Szentes nem eshet ki! – jelentette ki határozottan Magyar József.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2013 és a murénás éremfüzér

130 érem lógott összefűzve a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub sajtótájékoztatóján a szegedi Corso Facerben – ez volt a klub öt élversenyzőjének 2013-as termése. Tovább olvasom