Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Magyar József: három éven belül fedett uszoda épüljön Szentesen

Szentes - A Hungerit Zrt. vezérigazgatóját, Magyar Józsefet (68) választotta meg a Szentesi VK szerdai közgyűlésén klubelnöknek. Korábban a szponzoráción kívül nem vállalt szerepet az egyesület vezetésében. Reflektorfénybe lépésének okáról, terveiről, a vízilabdához fűződő kapcsolatáról kérdeztük az üzletembert.
– Kezdjük a jelennel, ami már egy kicsit a jövő is. Három célt tűzött maga elé: anyagi és szakmai téren rendbe tenni a klubot, biztosítani a zavartalan működést és azt, hogy 3 éven belül fedett uszoda épüljön Szentesen. Részletezné ezeket?

– Anyagi téren az utóbbi időben komoly gondok voltak, ezeket rendezni kell, a játékosok felé ne legyenek tartozások, mindig időben kapják meg a pénzüket. A szakmai munka megerősítése már megkezdődött, ezzel kapcsolatban probléma, hogy a játékosokkal egyéves megállapodásokat kötöttek, két–három évre szóló szerződésekkel lehetne építkezni, a jövőt tudatosan tervezni.

Magyar József: Fontos, hogy minden ellenőrizhető legyen, mindennek nyoma legyen.
Magyar József: Fontos, hogy minden ellenőrizhető legyen, mindennek nyoma legyen.


– Félbeszakítom: a jövőt a jelenlegi vezetőedzőkkel képzeli el?

– Igen, Lukács Dénessel és Zantleitner Krisztinával szeretnénk egyeztetni, tárgyalni és megállapodni a folytatásról. Erre legkésőbb a jövő héten sor kerül.

– Folytassuk a sort: zavartalan működés biztosítása.

– Egyszerű, rendelkezésre kell, hogy álljanak a szükséges anyagiak. A Hungerit Zrt.-t 22 éve vezetem, és a dolgozóim mindig percre pontosan megkapták minden járandóságukat, ez a zavartalan működés, a jó morál alapja. Ezt akarom gyakorlattá tenni az egyesületnél.

– Az új fedett uszodáról, terveiről már lapunk hasábjain is többször beszámoltunk. A fejlődés elengedhetetlen feltétele.

– Városi segítséggel, az erre a célra fordítható társasági adó bevonásával épülhet meg, és úgy tudom, a sportág országos szövetsége is támogatja a szentesi elképzelést. Remélhetőleg 2,5–3 éven belül megvalósulhat a beruházás.

– Kicsit utazzunk vissza az időben: cége révén legalább két évtizede támogatja a női vízilabdát. Hogyan „keveredett" ehhez a sportághoz?

– Nem voltam igazolt sportoló, a vízilabdához az OB I-es férfimeccsek révén, szurkolóként kötődtem. A szponzoráció a véletlen műve volt. Az akkori edző, Tóth Gyula – akivel a mai napig jó viszonyt ápolok – keresett meg azzal: az előrelépéshez állandó szponzor kellene. Rábólintottam, nem bántam meg: tíz bajnoki cím, BEK-győzelem és még számos siker lett az eredménye a stabil anyagi háttérnek, a magas színvonalú és nyugodt körülmények között végzett szakmai munkának. A támogatás mértékéről nem nyilatkoznék.

– Eddig a háttérben maradt, „csak" névadó szponzorként ismertük önt és a Hungeritet. Miért lépett előre és vállalta el a klub vezetését?

– Korábban még az elnökségben sem kértem, vállaltam szerepet, most az motivált, hogy idén egyre nehezebb volt szponzori pénzre szert tenni. A leköszönt elnökségben több vállalkozó nem bízott meg, ismerőseim, barátaim kapacitáltak: vállaljam el az elnöki tisztet, akkor támogatják az egyesületet, odaadják például társasági adójukat, hogy felépülhessen a fedett uszoda. Segíteni szeretnék a sportágnak.

– A gazdaságban szerzett vezetői tapasztalataiból átmenthető valami a sport világába?

– Egyértelműen! Sok minden: például a következetesség, a rendszeres számonkérés és a pénzzel való korrekt bánásmód, gazdálkodás. Fontos, hogy minden ellenőrizhető legyen, mindennek nyoma legyen. Az elnökségbe is igyekeztem, olyan személyeket bevonni, meggyőzni, vállalják, akik ebben segítségemre lesznek, partnerek: Rébeli Sz. Tamás, Bozó Zoltán és Tóth Balázs. A szigorúan vett szakmai vonalat pedig Pellei Csaba és Pengő László képviseli.

– Végül egy „levezető" kérdés: a korábbi, illetve a jelenlegi együttesekből volt-e, van-e kedvenc játékosa?

– Természetesen, de nem szívesen mondanék neveket. Nem akarok senkit sem a másik elé helyezni – ez egyben a vezetői hitvallásom, ars poeticám része.

Olvasóink írták

  • 1. Power 2012. június 01. 18:25
    „Sejthető volt, hogy a vízilabdásoknak kell a fedett uszoda.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Risztov Éva három számban indul Londonban?

A vásárhelyi, mártélyi kötődésű Risztov Éva (26) nagyszerűen szerepelt az úszó-Európa-bajnokságon. Nyugodtan készülhet harmadik olimpiájára. Tovább olvasom