Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Magyar kupa: háromból három

Mindhárom Csongrád megyei érdekeltségű csapat, az NB II-es Szeged 2011-Grosics Akadémia, az NB III-as SZEOL SC és a megyei I. osztályú Mórahalom is sikerrel vette a labdarúgó magyar kupa első országos fordulóját, így várhatja a szeptember 10-én következő második fordulót – no meg az ellenfeleket.
Edzői nyilatkozatok

Nyilas Elek, a Szeged 2011-GA edzője:
– Bíztam a fiúkban, éreztem, hogy ha egyetlen góllal is, de jók és jobbak vagyunk. Azért lesz mit megbeszélnünk, hiszen ebben a meccsben több volt. Ahogy ritmust váltottunk, rögtön helyzeteket teremtettünk. A két korai gól után a szerencse mentette meg a hazaiakat, hogy nem vezettünk több góllal, ám túlságosan is meg tudunk nyugodni, ha előnyben vagyunk, és ez nem jó. Nem szabad összetéveszteni a rutinos játékot a lassúval.

Tóth Ákos, a SZEOL SC edzője: – Nagyjából erre számítottunk, és erre készültünk. A Semjénháza egy jó megyei csapat, több egyéniséggel, de összességében föléjük nőttünk, főleg amikor már fogyott az idő. Elronthattuk volna az egészet, de szerencsére nem tettük, és továbbjutottunk – ez a lényeg.

Magyar György, a Mórahalom játékos-edzője: – Jó első félidőt produkáltunk, szereztünk három szép gólt, magabiztosan vezettünk. Utána a labdatartás, az eredmény emgőrzése volt a cél, ám a második félidő elején bennmaradtunk az öltözőben. Az ellenfél mindent egy lapra feltéve támadott, fel is jött egy gólra, ám kiegyenlíteni nem sikerült. Elértük a célunkat, ott vagyunk a legjobb 64 között.

Háromból három – a mérleg százszázalékos. A labdarúgó magyar kupa országos táblájának első fordulójában mindegyik Csongrád megyei érdekeltségű együttes nyert, így továbbjutott.

Ám tegyük hozzá, mindháromnak hatalmasat kellett küzdenie a sikerért. Az NB II-es Szeged 2011-Grosics Akadémia alig negyedóra alatt 2–0-ra vezetett, ám a hajrában az NB III-as Tatabánya kiegyenlített. A hosszabbításban, a 110. percben a hazai kapust, Dombait kiállították, a kihasznált három csere miatt mezőnyjátékos (az első tatabányai gól szerzője, Kiprich Dániel) állt be a helyére, és éppen az ő hibája, valamint Mészáros Márk vállalkozó kedve kellett a vendégek győztes góljához – alig két perccel a piros lap után.

Az NB III-as SZEOL SC hátrányba került Zala megyében, a Semjénháza otthonában, majd fordított, de a hazai együttes megint kiegyenlített. A meccs további részében viszont érvényesült a szegediek esélyessége, és ugyan hiányzóik bőven akadtak (Ngalle, Faragó Bence, Kulacsik, Dargó), a végén biztos sikert arattak.

Annak tűnt a Mórahalom győzelme egy félidő után – Szőkéék ugyanis a szünetben 3–0-ra vezettek. Ám az NB III-as Maglód felállt, sőt a hajrában közel állt az egyenlítéshez is, de végül Udvariék egyet megőriztek a háromgólos előnyből, így magasabb osztályú csapatot búcsúztattak.
A magyar kupa országos főtábláján a 64 közé bejutott tehát mindhárom Csongrád megyei illetőségű csapat, és várhatja a szeptember 10-én esedékes második forduló ellenfeleit.

Tatabánya-Szeged 2011-Grosics Akadémia 2-3 (0-2, 2-2, 2-2)
Labdarúgó magyar kupa, 1. országos forduló, Tatabánya, 200 néző. Vezette: Berényi.
Tatabánya: Dombai A. - Lajer, Kiprich D., Máj, Sebők - Kovács I., Polyák, Balázsovics, Móri, Tóth Z. - Márkus. Edző: Miskei Attila.
Szeged 2011-GA: Molnár T. - Kéri, Szabó Cs., Farkas M., Mészáros M. - Máté P., Zelenyánszki - Szabó P., Oláh L., Pászka - Manga. Edző: Nyilas Elek.
Gólszerzők: Manga a 8., Pászka 13., Kirpich D. a 48., Máj a 83., Mészáros M. a 114. percben.
Csere: Sebők helyett Farkas V. a 24., Polyák h. Árvai a 36. percben, Balázsovics h. Szabó R. a szünetben, Manga h. Germán az 57., Pászka h. Fitos a 60., Oláh L. h. Kovács B. a 87. percben
Sárga lap: Móri az 54., Farkas M. a 81., Tóth Z. a 89., Szabó R. a 98., Kovács I. a 103., Máté P. a 121. percben.
Kiállítva: Dombai A. a 110. percben.

Semjénháza-SZEOL SC 2-4 (1-2)
Labdarúgó magyar kupa, 1. országos forduló, Semjénháza, 100 néző. Vezette: Mód I.
Semjénháza: Ág - Latin, Papp D., Kozári, Horváth M. - Szollár, Orbán I., Szakmeiszter, Kocsis D., Sáfrán R. - Nagy R. Edző: Kiss István.
SZEOL SC: Leindler - Kormányos, Hacker, Bjedov, Grünwlad - Puskás Cs. - Buzási, Mucsi, Ondrejó, Beretka - Bata. Edző: Tóth Ákos.
Gólszerzők: Sáfrán R. a 23. és a 47., Bata Cs. (11-esből) a 28., Beretka P. a 38. és a 69., Grünwald a 87. percben.
Csere: Bata helyett Mihálffy Zs. és Kormányos h. Forró A. a 62., Nagy R. h. Kéri I. a 73., Buzási h. Zámbó a 80. percben.
Sárga lap: Mucsi a 48., Latin a 63. percben.

Magyar kupa: Mórahalom-Maglód 3-2. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Mórahalom-Maglód 3-2 (3-0)
Labdarúgó magyar kupa, 1. országos forduló, Mórahalom, 150 néző. Vezette: Csonka B.
Mórahalom: Czirják - Barna D., Szücs S., Udvari, Márki - Vojnics-Zelics, Magyar Gy., Tóth L. - K. Tóth, dr. Szőke, Gonda A. Játékos-edző: Magyar György.
Maglód: Roma - Bogdán, Bátori, Oroszi, Klujber - Bencsik, Lukács, Németh Zs., Horváth, Vincze - Gecse. Edző: Bajor Tibor.
Gólszerzők: Gonda a 16., Tóth L. a 32., Vojnics-Zelics a 36., Lukács a 48., Vincze a 75. percben.
Csere: Bátori helyett Molnár a 45+1. percben, Barna D. h. Takács a szünetben, K. Tóth h. Lázár a 63., Gecse h. Földi a 74., Vojnics-Zelics h. Zámbori a 74. percben.
Sárga lap: Barna a 9., Gecse a 27., Udvari a 85., Vincze a 88., Magyar Gy. a 90+2. percben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pick Szeged nyerte a temesvári négyes tornát

A döntőben 27-23-ra legyőzte a házigazda Politechnica Timisoarát, így megnyerte a temesvári négyes… Tovább olvasom