Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Major László rögtön igent mondott

Új szakmai igazgatója van a Magyar Labdarúgó-szövetség Csongrád megyei területi igazgatóságának: szeptember 1-jétől Lóczi Istvánt Major László váltotta.
Sikeres szakembernek vallhatja magát Major László (44). Az egykori NB I-es labdarúgó néhány éve a KITE-Szegeddel volt az NB III-ban második, aztán Orosházán dolgozott, ahol az NB II-ben előbb hatodik, majd a kiesést jelentő tizedik helyet szerezte meg – talán ez az egyetlen olyan eredmény, amely kilóg a sorból. Nyáron visszatért Csongrád megyébe, az UTC edzője lett, amellyel jelenleg második a megyei I. osztályban, miközben a megyeválogatottal megnyerte az országos régiós tornát. És most itt az újabb feladat: szeptember 1-jétől az MLSZ területi igazgatóságának szakmai igazgatója.

– Váratlanul ért Nógrádi Tibor megkeresése, de szívesen elfogadtam, és egy pillanatig sem gondolkodtam rajta. Két fontos terület tartozik hozzám: a Bozsik-program és az edzőképzés. Összesen nyolc körzetet, ebből négy alközpontot alakítottunk ki: a Tisza Volánnál Papp Róbert, Balástyán Vén László, a HFC-nél Kandó Róbert és a Szeged 2011-nél Lóczi István egyben körzetvezető is. A Szeged 2011-hez tartozó körzet Mórahalom Révész Gábor vezetésével, Balástyához a balástyai és Ruzsa körzete tartozik, itt Kazi László a vezető, a HFC- hez a Szentesi Junior és Némethy László, míg a Tisza Volánhoz Kolozsvári János vezetésével a makói körzet tartozik. Minden körzetben öt vagy több csapat, összesen közel ötven edző tartozik a programhoz, Halász Krisztián a koordinátor, Szalai István feladata pedig a sok évek tapasztalata alapján a tehetségek felkutatása. Olyan emberekkel szerettem volna körbevenni magamat, akikre minden tekintetben számíthatok a szép feladatokban, és bízom benne, hogy megtaláltam őket. A D licences edzőképzés megszűnt, amelyet megyei szinten egy magasabb elvárású, C típusú képzés vált. A B régiós, az A pedig már országos képzés lesz. Rengeteg munka van rengeteg problémával, amelyet minél hamarabb meg kell oldani. Aki szeretne futballozni, annak lehetőséget kell biztosítani a játékra. Az MLSZ felé jeleztem, hogy az UTC edzőjeként is dolgozom, ám ebben semmilyen kivetnivalót nem találtak. A Bozsik-programtól azt várom, hogy elmozduljunk az egyik sereghajtó szerepéből, hiszen a lélekszám és a kiadott versenyengedélyek alapján kiszámolt statisztika szerint a megyék között a végén állunk. Szeretném, ha apró lépésekkel felzárkóznánk a középmezőnyhöz. A Bozsik-program már pénteken indul, ekkor a megye egész területén az U13-asok tornarendszerben játszanak. Azért a legutóbbi válogatottkeret, amelyben három megyei labdarúgó volt, arról árulkodik, tehetségekben nincs hiány Csongrádban – nyilatkozta Major.

Olvasóink írták

  • 1. imre57 2013. szeptember 18. 18:18
    „Hajrá Laci! Ideje volt már váltani nagyon.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pastor napi kétszer izzasztja a Pick játékosait

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata eddig mind a négy bajnoki mérkőzését megnyerte. Tovább olvasom