Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Makó András és Sike Nóra bronzérme

Hosszú és eredményes hétvégét zártak a vívók Vásárhelyen, a Hódtói Sportcsarnokban rendezett Csomorkány-kupán. A hazaiak közül Makó András érte el a legjobb eredményt, bronzérmes lett, a szegedi Sike Nóra is a harmadik helyen végzett.
Idén az új szabályoknak megfelelően az utánpótlás korosztály – gyermek, újonc, serdülő – tőrözői háromnapos versenyen mérhették össze tudásukat. Az esemény rangját növelte, hogy külföldről (Szerbia, Szlovákia és Románia) is érkeztek vívók, és a versenyt megtisztelte jelenlétével a sportág legendás alakja, a világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Érsek Zsolt.

A gyermek korosztályban a fiúknál 34, a lányoknál 39 induló volt. A vásárhelyi fiúk közül a legjobb eredményt Vas Benedek érte el, aki hajszál híján maradt le a nyolcas döntőről, 10. lett, a lányoknál Varga- Tóth Blanka 18. helyezése jelentette a legjobb hazai eredményt. Az újoncoknál 43 fiút és 25 lányt neveztek a versenyre. A fiúk mezőnyében két csomorkányos is a legjobb nyolc közé jutott: Miskolczi Tamás a 6., Kotormán Viktor a 7. helyen végzett. A lányoknál a legjobb vásárhelyi eredményt Varsányi Gyöngyi 16. helyezése hozta.

Hosszú és eredményes hétvégét zártak a vívók Vásárhelyen. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)
A vasárnap a serdülőké volt, ebben a korosztályban 43 fiú és 21 lány indult. Makó András a csoportkörökben elszenvedett vereségei után higgadt, fegyelmezett vívással meg sem állt az elődöntőig, ahol a későbbi ezüstérmes megállította, így a 3. helyet szerezte meg, átvehette a bronzérmet, illetve az Ambrus Sándor fazekasmester által készített kerámiakupát. A döntő szigetszentmiklósi háziversenyt hozott, amelyet Mendrey Tamás nyert meg Kleckeny Balázs ellenében. A lányok mezőnyében a legjobb hazai eredményt Varsányi Gyöngyi érte el, aki 13. lett, míg a 3. helyet a „szomszédvár" SZTE Vívó Klub kitűnősége, Sike Nóra szerezte meg. A szegediek közül a gyermek kategóriában Czékmán Luca 9., Kelemen Róza 13. lett, az újoncoknál Kelemen Róza a 9., Maksa Gergő a 10., Bába Csanád a 13. helyen végzett, míg a serdülőknél Maksa Gergő és Andróczky Csenge is 15. lett.

Olvasóink írták

 • 2. Hód 2013. október 18. 07:51
  „1. SztrogofMihály 2013.10.16. 14:37
  Gratulálunk hozzá, a kislányról mért nincs fent kép?!

  Gondolom azért, mert ő nem fontos ember gyereke.

  Olvasom, hogy Vásárhelyen lesz valami vívóközpont, amihez persze új épületfelújítás dukál. Van egy bezárt sportcsarnokunk Vásárhely kellős közepén, az nem jó?????”
 • 1. SztrogofMihály 2013. október 16. 14:37
  „Gratulálunk hozzá, a kislányról mért nincs fent kép?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bódi Rebeka Vanda megvédte bajnoki címét

A Tápéi Marathon Tereplovas Club lovasai 2013-ban is jól szerepeltek a Gyermek és Pónilovasok Országos Szövetsége által Pátyon megrendezett országos bajnokságon. Tovább olvasom