Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

Makó FC: cél a bennmaradás

A Makó FC NB II-es labdarúgócsapata az elmúlt öt évadot figyelembe véve 13 fordulót követően most áll a legrosszabb (13.) pozícióban. A klub elnökét, Ménesi Gábort nem lepte meg a visszaesés.
A Makó FC labdarúgócsapata legutóbbi mindhárom bajnokiját elveszítette. A Maros-partiak kikaptak Debrecenben 1–0-ra, hazai pályán a Nyíregyházától 7–0-ra, az előző hétvégén pedig az Újpest II. otthonában pártolt el tőlük a szerencse (2–1).

– Természetesen bánt a gyengébb szereplés, de azért ez kalkulálható volt – magyarázta Ménesi Gábor, az MFC elnöke. – A nyáron jókora vérveszteség ért bennünket, Bány a Szarvasba, Ngalle a Szolnokba, Szamosszegi a Szigetszentmiklósba, míg Maróti Ausztriába igazolt. Kis klub vagyunk, annál is kevesebb költségvetéssel. Kiesett négy alapember, meggyengült a keretünk, ugyanakkor a mezőny erősödött, kiegyenlítettebbé vált a bajnokság.

A makóiaktól a szerencse is elpártolt.  Fotó: Karnok Csaba
A makóiaktól a szerencse is elpártolt.
Fotó: Karnok Csaba

A Makót öt pont és mindössze egyetlen hely választja el a már kiesést érő 14. helytől. Az őszi javítás nem ígérkezik könnyűnek, a hétvégén a jelenlegi ötödik Váchoz utaznak Magyarék, majd a szezonzárón a mostani második MTK második csapatát látják vendégül.

– Már az évad előtt sem árultunk zsákbamacskát, már akkor is elmondtuk, ezúttal nem ringatjuk magunkat rózsaszínű álomban, a biztos bennmaradást tűztük ki célul – folytatta a klub első embere. – Személy szerint 17–18 pontot terveztem az őszre, ettől egyelőre kettővel vagyunk elmaradva. Bravúrral még meglehet. Mostanában a szerencse is nagy ívben elkerül bennünket, abban a stádiumban vagyunk, amikor a kapufáról kifelé pattan a labda. A téli 2–3 igazolással megerősödve jöhet a tavasz, amikor a Makó – hosszú évek tapasztalata alapján – mindig a szebbik arcát mutatja. Bízom benne, most is így lesz.

Dálnaki elbúcsúzott

A makói védelem oszlopa, Dálnaki Csanád többé már nem húzza magára az MFC szerelését. A 34 éves védő elbúcsúzott a zöld-sárgáktól, szülővárosában, a romániai Sepsiszentgyörgyön talált munkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZVSE-s birkózóérmek

Az elmúlt időszakban két viadalon vettek részt az SZVSE utánpótláskorú birkózói, Savanya Ferenc,… Tovább olvasom