Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Makó FC: jövőre is NB II?

Makó - A labdarúgó NB II Keleti csoportjában tizenharmadik helyen végzett a Makó FC, amelynek a jövője több mint kérdéses.
Nem lehetnek büszkék Makón a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 2010–2011-es teljesítményére. Bár az ősz még viselhető volt a maga tizennyolc pontjával, ám tavasszal ehhez már csak tizenkét pontot szerzett a csapat, így aztán mindössze több győzelmének köszönhetően harcolta ki a bennmaradást és kerülte el az osztályozót – amelynek első meccsét az első osztályból alaposan megerősített, nyugaton 15. Honvéd II. 5–1-re nyerte meg a keleti 15. Orosháza ellen...

A Makó FC, így Puskás (zöldben) jövője is sok kérdést rejt. Fotó: Karnok Csaba
A Makó FC, így Puskás (zöldben) jövője is sok kérdést rejt.
Fotó: Karnok Csaba

NB II-es nevezés

A Makó FC elnöke, Ménesi Gábor hétfőn Budapesten, a Magyar Labdarúgó Szövetségben járt.

– Leadtam a Makó FC nevezését az NB II Keleti csoportjába, egyetlen egy hiányt kell pótolni, amúgy mindent rendben találtak. Van még tartozásunk a szövetség felé, ezt pedig jövő hétfőig kell rendeznünk. Bár az anyagi helyzetünk továbbra sem rózsás, de folyamatosan tárgyalunk a hogyan továbbról, és erre a héten választ is adunk, hiszen el kell kezdeni a felkészülést a következő szezonra – mondta az egykori kapus.

– Az egész idényben nem voltunk azon a helyen, a tizenharmadikon, ahol a bajnokságot befejeztük. Minden képzeletet alulmúlt a tavaszi tizenkét pont, álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen rosszul szerepelünk. Igaz, a bajnokság kezdetekor, amikor még nulla pontunk volt, azt mondtam, ha három csapatot megelőzünk, elégedett leszek. Ezt akkor viccesen jegyeztem meg, de hiába értük el azt a célt, amit kitűztem az együttes elé, természetesen nem lehetek elégedett – mondta Kolozsvári János, a Makó FC trénere. – A játékos annyit enged meg magának, amit megengednek neki, de nem volt olyan eszköz a kezemben, amellyel komoly szankciókat tehettem volna egy-egy játékos rosszabb meccsei után. Tudomásul kell venni, ebben a keretben jó pár játékos nem üti meg az NB II-es szintet, csak ezt nehezen értették meg. Amióta edzősködöm, ilyen fél évem nem volt, de az sem fordult még elő, mint most, hogy az utolsó öt mérkőzésen hét büntetőt ítéljenek ellenünk. Azok bezzeg bementek, míg mi négyet is kihagytunk.

A tréner rendszeresen osztályozza a játékosait, bár ezúttal összesíteni még nem volt ereje, illetve kedve.

– Az osztályzatok nélkül is tudom, hogy a kapusokkal, Halásszal, Czirbussal semmi gond nem volt, a védelemben Tóth I., Magyar Gy., feljebb pedig Varga R. volt az, aki hozta magát. Aki csalódást okozott, az Retek, Faragó B. és Fülöp T. Éppen a támadószekció nagy része. Nem véletlen, hogy tavasszal nem volt egyes szerzett gólátlagunk, hiszen mindössze tizenháromszor találtunk be. Nyíregyházán a szezon legjobb játékát nyújtottuk az első félidőben, Czirbusnak nem kellett védenie, mégis hátrányban voltunk, aztán meg összeestünk. Ekkor sem volt olyan ember, aki a góljával átsegített volna bennünket a holtponton – elemezte csapatát Kolozsvári.

Amikor végül a sok, a Makó FC-t érintő pletyka kapcsán a mestert a jövőről kérdeztük, semmi konkrétumot nem tudott mondani.

– A következő napok döntik el, mi lesz a sorsunk. Az infrastruktúránk egyre jobb, már csak az öltözőket kell kipofozni. A csapat? Régóta vagyok edző Makón, de most először nem tudtam megmondani a játékosoknak, mikor kezdődik a felkészülés. Július 10-én érkezek haza a szabadságról, 11-én a Makó FC rendelkezésére állok, egyelőre ennyit tudok – tette hozzá szomorúan Kolozsvári János.

Olvasóink írták

 • 12. Írástudatlan 2011. július 02. 13:40
  „Sajnos a Makói labdarugásnak befellegzett.Lessz egy NBIII-as csapata ami majd kiesik szintén anyagiokokra hívatkozva majd megye I majd megye II és végül megye III-mas.Így lessz a Makói labdarugásának tündöklése és bukása.”
 • 11. ultra 2011. június 23. 19:43
  „Ez a Limás dolgot honnan veszitek? HATALMAS KACSA A HÍR!”
 • 10. nemsemmi 2011. június 23. 08:22
  „xmanó: a Makónak VAN indulási joga - amíg el nem adja valakinek. Legalább egy kis pénzt lát a tulaj, ki tudja fizetni a játékosait (sokaknak tartozik sokkal). Nb III-ra talán futja a maradék... Limát meg nyeljék a szegediek, ha csak ennyi eszük van! Végül is 2-3 év alatt azt a csapatot is szét tudja zilálni... Ha annyi pénz van Szegeden, és az az edző nem jó nekik,aki feljuttatta őket, miért a Lima kell nekik?! Kérdezősködniük kéne, mielőtt edzőt vesznek.Ott nem ismerik a mondást: fejétől bűzlik a hal?!”
 • 9. xmanó 2011. június 22. 14:46
  „Az nb2.hu-n találtam.

  Az igaz,h be lett fizetve a nevezés,csak sajnos a püspök úr adta a rávalót úgy tudom.Jövö hétföig kell egy hiánypótlást eszközölni,ugyanis a telephely és a Csapatnév nem lett megadva,ugyanis Szegeden még nem döntötték el h Fk 1989 Szeged,vagy Szeged Ak lesz,illetve a telephely Felsö Tisza part,vagy Szvse pálya lesz.Úgyhogy nincs itt semmi bizonytalanság,fix itt a téma jó ideje.De azért a Délvilágban megy a néphülyités rendesen,minket makói szurkolókat ennyibe vesznek...
  Itt már Nb2 soha nem lesz...
  Ami még biztos,h a Szegedi lakhelyü játékosaink kellenek oda,5-6,onnan meg jönnének ide(de minek?)meg az egyik kapusunk kellene nekik,de egyik sem akar menni.A Kite megszünik,az indulási jogát veszi meg a Makó,pontosabban Makó Fc Kft.
  Asszem még Lima is kellene nekik edzönek”
 • 8. Future 2011. június 22. 12:31
  „Dobi: KITE Szeged: nem indul egyik osztályban sem”
 • 7. mackósajt 2011. június 22. 10:32
  „A Makó szerinted mikor volt tehetős klub?”
 • 6. lila 2011. június 22. 06:47
  „A télen még a mellüket döngették a makóiak, most pedig ugyanolyan szarban vannak, mint a szegediek.A pénzen múlik minden, és ez mostanában nagyon bizonytalan tényező.Pontosan ezért legyen nagy szája senkinek sem, mert bármelyik pillanatban fordulhat a kocka! A tehetős emberből is lehet hajléktalan pár hónap alatt! Nem örülök a makóiak helyzetének, de ezt el kellett mondanom!”
 • 5. dobi 2011. június 21. 21:36
  „a Kite-Szegedet is megkérdezhetnétek, hogy milyen osztályban indulnak.... :)”
 • 4. mackósajt 2011. június 21. 20:48
  „Lima csomagolj!”
 • 3. nemsemmi 2011. június 21. 19:53
  „1.Embör: Igazad van! Vastagon benne van a csapat szétzilálásában! Addig nem lesz fegyelem,amíg kedvencei, retyerutyája bármit megengedhetnek maguknak (késés edzésről,sőt edzések rendszeres kihagyása, visszapofázás,italozás). Zozoval is egyetértek: minden fejben dől el - az ő fejében.És most azt suttogja a város, hogy Szeged felé veszi az irányt.... szegény Szeged...”
 • 2. zozo28 2011. június 21. 18:27
  „Egyetertek, bar azzal keveset tud csinalni ha egy jatekosnak nem megy. Minden fejben dol el es ha rossz a kozerzet akkor nem jonnek a sikerek. Remelem jobban megy a kovetkezo idenyben.”
 • 1. Embör 2011. június 21. 13:10
  „Kolozsvári mikor mondja azt, hogy ÉN is hibáztam. Mindig másra hárít, mást tart felelősnek. Ez egy csapat amelyben benne van az edző, vezető, szertáros, játékos, szurkoló.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejeződött az idény a féfi vízilabda OB I/B -ben

Befejeződött a férfi vízilabda OB I/B. A felsőházban (1–9. hely) érdekelt Szegedi Vízipóló… Tovább olvasom