Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Makó KC: marad az NB II

A bajnokság magabiztos megnyerése után – sőt az ificsapat is első lett a csoportjában – sem vált osztályt a Makó KC: a férfi kézilabdacsapat marad az NB II-ben.
Amit várni lehetett, megtörtént: a Makó KC férfi kézilabdacsapata bajnokként nem adta le nevezést az NB I/B-re. A vezetők szerint nemcsak a pénzügyi hátteret, de a játékoskeretet sem tudták volna kellően megerősíteni.

– Az anyagiaknak csak a fele állt rendelkezésre, így pedig felelőtlenség lett volna elindulni a másodosztályban. Az NB II hat bajnoka közül egyébként csak a Makó KC nem vállalta a magasabb osztállyal járó terheket. A városban a sporthoz való hozzáállás elég sok kívánnivalót hagy maga után, sajnos a szurkolóknak fenntartásai vannak, ráadásul arra a kevés cégre, amely a városban működik, sok egyesület jut. Nincs igény a minőségi sportra, mindenki a megélhetését keresi, az önkormányzat is nehéz helyzetben van, így pedig lehetetlen a továbblépés. Arra azért büszke vagyok, hogy nincs tartozásunk, abból a kevésből, ami jutott, kihoztuk a maximumot, a bizonytalanságból pedig nem kérünk – mondta Nagy-György Sándorelnök.

A Makó KC marad az NB II Délkeleti csoportjában, ahol várhatóan tizenkét együttes nevez. Az edző, Nagy Zoltán hosszabbított az ifinél és a felnőttnél is, Vladan Matics és Sándor Roland viszont távozott.

– A Celjébe távozó Maticsnak köszönöttel tartozunk, a fiatalok rengeteg tanultak tőle, Sándor pedig munkahelyi elfoglaltság miatt nem marad Makón. Elsősorban a helyi fiatalokra építünk. Három játékos érkezik: Valaczkay Attila már játszott Makón, Veréb Gergő befejezte a szolnoki főiskolát, így nálunk szerepel, illetve Major István érkezik még. Egyértelmű a cél: újra megnyerni a bajnokságot! Nem lettünk gyengébbek, a fiataloknak pedig egyre több lehetőségük lesz a játékra
– mondta Nagy-György.

A csapat a felkészülést augusztus első hetében kezdi. A magyar kupába nevezett a Makó KC, ahol később kap majd ellenfelet, míg az NB II szeptember 18-án kezdődik.

– A távozók hiányát biztos megérezzük, de a dobogó elérhető. A fiatalok többsége ugyan még nem érett arra, hogy meccseket hozzon, de megtanulhatták azt a harci szellemet, amelynek ezt a szép eredményt köszönhetjük. Biztos sokkal nehezebb lesz, de azt érzem, minimum érmet szerzünk – nyilatkozta Nagy Zoltán edző.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi labdarúgás legnagyobb mecénása

A Szeged 2011 labdarúgócsapatának NB II-es szereplése okán ezúttal Bástyai Holtzer Tivadarra, a szegedi labdarúgás egyik megalapítójára és legnagyobb mecénására emlékezünk. Tovább olvasom