Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Makói célkitűzés a középmezőny

A nyáron jelentős változáson ment keresztül a Makó KC NB I/B-s férfi kézilabdacsapata: edzőváltás történt, négy játékos távozott, ugyanakkor öt érkezett, és még saját nevelésű tehetséges ifjúságiak is kerültek a keretbe.
Amíg a makói női kézilabdacsapatnál óriási hullámokat tapasztalhattunk, addig úgy tűnik, hogy a férfi kézilabda-együttes stabilan tartja magát a sportág második vonalában. Bár a Maros-parti klubnál korábban is történtek jelentős vérátömlesztések, azok mindig az eredményességet fokozták.

– Sajnos a legnagyobb támogatónktól, az önkormányzattól kevesebb pénzt kaptunk, így szponzorokat kellett keresni – mondta Nagy György Sándor, a Makó KC elnöke. – Ha nem is sikerült a kieső pénzt hiánytalanul pótolnunk, de a tisztes helytállásra, a középmezőnybeli eredmény elérését reális célként tűzhetjük ki.

Az elnök ezután elmondta, hogy jelentős változáson ment keresztül a csapat. Már a szakmai irányító posztján is váltás történt, hiszen az eddigi tréner, a férfiválogatott másodedzője, Farkas József az NB I-es Komló kispadját foglalta el. Helyette Vörös Árpád vette át a Makó KC felkészítését és tréningezését.

– Pusztán pénzügyi okok miatt váltunk meg a Polgár testvérektől, Zoltántól és Tibortól – folytatta az elnök. – A balszélső Pusztaszeri Tamás, a beálló Szepesi Ádám is szabadlistára került.

Az érkező oldalon azonban több játékos szerepel, hiszen visszatért szülővárosába a volt válogatott kapus, Nagy Zoltán. Ez pedig azt jelenti, hogy szinte a bőség zavarával küszködnek a Maros-parti klubnál, hiszen Nagy Péter, Avramov Gábor és a nagyon tehetséges ifikapus, Ács Gábor áll Vörös edző rendelkezésére. A Pick Szeged volt válogatott balszélsője, Avar György is visszatért Makóra. Továbbá az edző öccse, Vörös Attila és a Röszke volt játékosa Süli András is oda igazolt. A Pick Szegeddel való jó kapcsolat eredménye pedig, hogy Csató Dávid és Simon Bence kettős igazolással a Makót is erősíti. Továbbá az ifiből Csapó Gábor, Dombegyházi Csaba és Sándor Roland tagja a keretnek.

A Makó KC az első felkészülési meccsét augusztus 23-án 19 órakor hazai pályán az Orosházával játssza. Szeptember 1-jén a házigazda Orosháza vendégeként a Péccsel és a Tiszaföldvárral egy négycsapatos NB I/B-s tornán vesz részt. Szeptember 5-én pedig Orosházán Magyar Kupa-mérkőzés lesz.

Nagy György Sándor örömmel mondta, hogy sikerült visszacsábítani olyan makói fiatalokat, akik még az ifjúsági csapatot erősíthetik, amelyet egyébként továbbra is Szabó Péter irányít.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vaspapucsok főszerepben

Augusztus 20-án nemzetközi salakmotoros versenyt rendeznek Algyőn. A viadalon 12+1 fő áll rajthoz. A… Tovább olvasom