Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Makót választotta a Lombard Pápa

Makó - Támogatja az akadémiává fejlődő Marosmenti Utánpótlás Futball Clubot, cserébe elővásárlási jogot kap az itt felbukkanó tehetségekre a Lombard Pápa Termál FC. A hamarosan létrejövő szerződés harmadik szereplője az NB II-es Makó FC.
Együttműködési megállapodást köt a Maros UFC-vel a Lombard Pápa – jelentette be a makói képviselő-testület legutóbbi ülésén Molnár László képviselő. Azóta a 32 ezres Veszprém megyei város NB I-es labdarúgócsapatának szakmai stábja és a tulajdonos, Bíró Péter is eljött Makóra. Az utánpótlás-nevelés körülményeire és feltételeire voltak kíváncsiak. A szerződést hamarosan megkötik, most a részleteket tisztázzák, az azonban már tudható, hogy a pápai csapat támogatja a Maros UFC működését és akadémiává válását, cserébe elővásárlási jog illeti meg az itt feltűnő tehetségekre.

A Maros UFC elnöke, Gyömbér Péter azt mondta, a klub számára ez egyrészt azért előnyös, mert az itt nevelődő fiatalok előtt ezáltal egyenes út vezet a legmagasabb osztályba, és a Maros UFC is úgy szerezheti meg az akadémia minősítést, ha szerződéses kapcsolatban áll egy NB-I-es csapattal. Pápán már most is játszik három makói fiatal: a nagy csapatban Gyömbér Gábor, aki az U-21-es válogatottnak is tagja – ő Péter fia –, az NB III-as Lombard Pápa II.-ben pedig Hacker Bence és Szabó Dávid futballozik. – A szerződésnek három szereplője van: a Makó FC is részt vesz az együttműködésben – hangsúlyozta Gyömbér Péter.

NB I-es csapattal szerződik az utánpótlás futballklub. Fotó: MTI
NB I-es csapattal szerződik az utánpótlás futballklub.
Fotó: MTI

A Lombard Pápának információink szerint ez a megállapodás azért lehet ígéretes üzlet, mert a dunántúli fiatalok három akadémia közül is választhatnak, a Dél-Alföld azonban ebből a szempontból viszonylag szűz terület, pedig a nagy számok törvénye alapján itt is él legalább annyi tehetséges fiatal, mint ott. A határon túliak számára is közel van Makó. A helyi szakmunkásképzőben e hónaptól több olyan vajdasági fiatal is tanul, akit a szakma mellett a futballkarrier lehetősége vonzott.

A Maros UFC ma mintegy 300 helybeli, megyei illetve határon túli fiatallal foglalkozik 6-tól 19 éves korig 9 korosztályban, délután 2-től 5-ig. A legújabb elképzelések szerint a klub szerződést köt az iskolákkal, beépítik a tantervbe a labdarúgást, speciális testnevelésórák formájában. Az egyesület terveit támogatja a helyi önkormányzat is, abban bízva, hogy nem csak a tehetségeket fedezik fel, de az ide járó fiatalok zöme megmarad a sport világában, játékosként, nézőként, vagy szponzorként.

Gyömbér Gábor az U-21-es válogatott mezében. Rajta kívül még két makói fiatal, Hacker Bence és Szabó Dávid is Pápán játszik, de hamarosan mennek a többiek.

Olvasóink írták

 • 4. eldorádó 2010. szeptember 08. 08:24
  „Szegeden Bakai a király, még az egyház is támogatja”
 • 3. scott1 2010. szeptember 08. 06:13
  „Akkor ne jöjjön.”
 • 2. andreasz 2010. szeptember 08. 00:25
  „Az a belvárosi székház egy szegedi (bár ha jól tudom már külföldi tulajdonba lévő) Lombard cégé - nem ugyanaz.”
 • 1. scott1 2010. szeptember 07. 20:23
  „Csak gratulálni lehet Bíró úrnak! De ha már a csapat edzője dorozsmai, jó pár játékosa makói, és székházat épített a belvárosban igazán áthozhatná Szegedre a Lombardot :), csak hogy ne legyen olyan messze az utánpótlás akadémiájától... :)
  A megyei és a vajdasági srácok mellett, lehet, hogy megérné még toborzót tartani a szomszédos szentmiklósi és pécskai körzetben is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnoki nyitány megyei rangadóval

Vasárnap délután négy órakor, rangadóval kezdi bajnoki nyitányát a kecskeméti női kézilabdacsapat. Tovább olvasom